Mjukstart


Jag förbereder mig mentalt och fysiskt. Med mitt sätt att äta och tänka. Jag kommer köra gärnet i vår och jag måste vara mentalt redo. Jag ska köpa mig ett par handskar på gymmet med stöd för handlederna så jag kan lyfta ordentligt, jag är starkare än vad mina handleder tillåter just nu.
 
Jag har ett mål att lyfta (ett av dem) 60kg i marklyft.
Dit ska jag komma en dag, och jag ska fanimej bli stark i benböj, 20kg är fjuttigt, måste få upp till minst 50kg innan sommaren är här.

Sunda tankar, sund kost och mkt träning.
Sen skola på det, och valpen, och barnen och maken....Sen allt annat som tillkommer i vardagen. Tror ni jag klarar det? Det ska jag fanimej göra!!!


Dagen före julafton

Var jag ner och tränade. Det kändes underbart och jag kände min sjukt duktig måste jag säga. Det var jag och kanske 4st andra på det enorma gymmet under kvällen. Dock var det några på ett grupp-pass men kan inte ha varit många då de flesta skåpen stod tomma i tjejrummet.

Dock skönt, älskar när jag har det mesta för mig själv och slipper stå i kö. Så var det alltid på dagarna, längtar Militärpresstills jag kan träna mornar igen. :)

Fredagens träning
:
10min Crosstrainer
40min Styrketräning - Axlar, rygg + biceps. -15kg+20kg marklyft + Upprätt rodd + militärpress + frivändningar i axelfokus med övning även bakom huvudet (vet inte vad den heter). 5kg biceps - stång. (hah!)
20min backlöpning - 4% + 5% + 7% -grymt jobbigt. Men det är snällare mot hälen (eftersom jag springer på framdelen av foten) och ger mer träning och flås på mindre tid. Hoppas det också ger mig mer styrka i benen.

Snart närmar sig 2012, vad ska du göra med det nya året?
Skjuter du upp mkt till den 1a Januari?

Jag tänkte förbereda mig nu, jag har haft en långhelg med gooood mat och gooott godis, men nu gäller det att komma tillbaka där jag var i fredags. Mitt mål för 2012 är att bli vältränad, ja iaf halvvägs och med det menar jag :

= Definerade muskler, starkare, mindre underhudsfett, minus i klädstorlek, större lår.
Och självklart räknar jag inte detta f.o.m. idag utan från start Januari 2011, men mest från nu. ;)

Im not dead..

..im very much alive, just having a food coma.



Kanske för mkt efter juletider men imorn är det dags för träning igen. Skulle ha tränat igår men hann inte innan gymmet stängde klockan 18.00 :(

Men imorn gäller det att komma på fötter igen, för självklart har jag syndat som aldrig förr men nu är det nog med det. Men jag ångrar det inte, hade bestämt att jag "fick". Det är jul bara en gång om året, tack o lov! ;)

Gröt!

Med äggvita, för att få lite protein men jag tycker inte att det är nog ändå, alldeles för mkt kolhydrater för min smak.

Men sonen fick bestämma frukost idag och då blev det havregrynsgröt.
Fick dock inte i mig allt som vanligt.

Fett: 4g Protein: 14g Kolhydrater: 30g
223kcal

Berikad havregryn ca 100g gröt
1,5 st äggvita
Hallon
Blåbär
Pumpafrö
Psylliumfrö
Fullkornsflingor
Tranbär
Russin
Qiunoa puffar
Kanel
Honung
Mjölk


Invigning!

Av det nya linnet, att det kan vara så roligt!
Idag får jag använda det ordentligt, inte bara spegla mig i. :P

Hoppas att magen är bra idag så jag kan gå på core, än har jag inte känt något.

Min son är ledig, så idag kommer det troligen inte bli så mkt bloggande men jag ska försöka uppdatera bloggen ikväll, samma sak imorgon. :)


Idag väntar:

45min Core
40min Styrketräning - Ben + extra fokus på vader/rehab
20min backlöpning

20min stretching


Middag - Julfat!?


 

Mini jultallrik! :))
Fett: 12g Protein: 18g Kolhydrater: 3g
191kcal

 

 

 


TräningsLinne

Jag har köpt min första nånsin!
Jag äger ingen, utan har tagit mina vanliga linnen och t-shirts. Klart att det inte gör nåt men jag börjar sakna dem i vardagen när de ligger svettiga i tvätten jämt. ;)

Så idag på sista julklappsrushen så köpte jag mig ett linne/topp med inbyggt stöd för brösten... Inte för att jag har några kvar efter all träning men... Jaja. :P

 

Det var en av de sista de hade kvar (köpt på H&M) och det var i st S! Tänkte att jag provar och förväntar mig inte att komma i den.. Men.. Ja, ni har beviset!


Mer om Triathlon


Triathlon

Samtliga tävlingsklasser kräver att du har licens. Alla klasser är på olympisk distans (1500 meter simning, 40 km cykling, 10 km löpning). Anmälningsavgiften är 900 kronor.

Om du inte har licens men ändå vill ställa upp i tävlingsklass kan du köpa en endagslicens på plats för 120 kronor. Du måste då vara medlem i en triathlonförening.


Vi har satt anmälningstaket för tävlingen till 2000 deltagare för att säkerställa ett så bra och säkert arrangemang som möjligt för samtliga deltagare. Anmäl dig idag för att vara säker på att få en plats!

Sista anmälningsdag 11 augusti. Efteranmälan är bara möjlig, i mån av plats, imotionsklasserna.


Försäkring

Som deltagare är du olycksfallsförsäkrad under tävlingen, samt under resan till och från tävlingen.

Med Startklar eller Startklar Plus får du tillbaka anmälningsavgiften om du inte kan delta på grund av akut sjukdom eller olycksfall. Läs mer på www.startklar.nu

Mm, det är en bit som man ska cykla, simma och jogga. ;)
Det är bra att jag satt det som mål 2013! Hehe.


Drömmar, planer och en död kropp

Jag är rätt död efter gårdagen, min energi som jag hade så mkt av tog slut! Känner verkligen att jag måste återhämta mig på ett bra sätt idag, bra kost och vila, ingen träning alltså. Men det hade jag inte tänkt.

Jag känner också att där jag fick håll flera ggr om så intensivt igår sitter kvar i midjan på mig, inte så farligt men det känns. Överansträngning kanske, så får se om det blir nåt Core träning på onsdag. Min man gnäller lite på mig, han tycker att jag tar i för mkt i träningen och är rädd att jag ska gå sönder - eftersom jag redan har "gått sönder" 2ggr.

- Hälen och handleden.

Men det är bara överansträngning och jag gör min rehab som jag ska, jag nästan iaf. Men jag ska börja sköta mig riktigt ordentligt nu för jag vill ha min kropp till 100%. Jag har bestämt mig för att köra triathlon 2013 - Den riktiga tävlingen då!

Jag vill inte köra den nu 2012, jag har inte simmat på sååå många år. Måste få upp den kondisen och snitsen först. Och som ekonomin ser ut nu så kommer jag inte kunna lägga till det på mitt kort förns i höst. Men drömmar är till för att drömmas och senare uppnås! :)

Min make är lite känslig tror jag. ;)
Jag har ett jävlaranamma, och jag ska jävlar i mig klara en hel del!

Min frukost, som är så gott och enkelt:

1dl Kesella,
1tsk funlight saft
0,5dl blåbär
0,6dl hallon
2g qiunoa puffar
3g vete flingor
1g psylliumfrö
2g pumpafrön
1g linfrö  
1g kokos(!)

Och 1 ägg

Totalt (ca):
Fett: 17g Protein: 19g Kolhydrater: 11g


Triathlon - Resultat!

Ja, typ triathlon.

Jag hade planerat in träning men den blev inte som tänkt. Först kom jag dit för sent, sen fick jag lov att hejja på min syster som jag träffa på gymmet (otrevlig får jag inte vara och jag ville hälsa;)). Sen bar det ner till friviktsdelen där den var KNÖKFULLT med människor.
Suck...

Fick nästan vänta på att få plats och när det väl fanns någerlunda med plats så var det bara 30min kvar på träningen innan spinningpasset. Jag kunde inte komma åt de saker jag behövde så övningarna blev inte som jag ville, men jag träna iaf, dock fel. Bröst och triceps blev det (tejpade handleden, funka jätte bra:)) i 30min.

Hoppapå spinningpasset som tänkt och där gick det skit bra. Försökte hålla bra tempo hela tiden, runt 80 nonstop, även i vila. Det gick, vilken jäkla energi jag hade ikväll! Jag klådde alla mina rekord och hornen växte nog nån cm extra. ;)

Sket i stretchingen och sprang uppför trapporna för att landa i jogg på löpbandet med 2% lutning. Det börja bra, fortfarande enorm energi trots 45min intensiv spinning. Jag blev förvånad själv!
Men sen kom smällen - HÅLL - och inte vilken håll som helst utan nån djävulsk håll som fick mig att bände mig på mitten. Kanske 5ggr kom det och jag fick trycka på paus och vila ut det... Jäklarns vad sur jag blev, försökte verkligen kuta så långt jag kunde med mitt håll men det gick inte tillslut.

Mot slutet hade jag småhåll hela tiden men det gick an. Avsluta med 2min spurt 11km/h + 13km/h, 1minut vardera. Jag sprang i snitt ca 8,7km/h.

Så resultatet:

30min Styrketräning - bröst+triceps
45min Spinning
36min Löpning

2tim och 11min
.

Sen såklart ca 20min stretch.
Rätt död efter.. Jag är inte nöjd men jag är ändå nöjd.

Efter-tränings-mål:
Kesella, blåbär, funlight, tranbär, russin, qiunoa puffar, veteflingor och psylliumfrö
. Det är ju min nya musli mix. ;)

Totalt:
Fett: 12g Protein: 14g Kolhydrater: 9g
217kcal

Totalt för dagen:
Fett: 62g Protein: 98g kolhydrater: 53g
1212kcal

Träning: ca -1092kcal



Gör mig redo!

För mitt pass ikväll, jag ska definitivt klara det och jag vet att jag kan det. Dock är det svårt att få det på tid eftersom både styrkan och spinningen är bestämda tider, men jag kan se min uthållighet under löpningen. 

I vår tänkte jag dock kanske fixa så jag kan simma också, vore ju skoj. Men det får plånboken avgöra. Smiley 

Funderar på om det kanske är nåt jag ska tänka på, ska jag ta med någon "stärkande dryck" under passet, jag vill ju inte bryta ner musklerna för att jag tar i för mkt, eller kanske är helt ute och cyklar nu, vad vet jag. Vet du så kan du ju hojta till! :)

Tanken är ju:

45min Styrka
45min Spinning
5km Löpning

Måndagsmorgon

Den bästa morgonen av alla på hela veckan. Förr hatade jag måndagar, nu älskar jag dem!

Det är en start på nåt nytt, en ny vecka, nya beslut, nya erfarenheter, nya mål och ny träningsvecka. Och sen just idag har jag fått pengar så det bar ner till affärn för att handla lite gott till frukost.

Det kanske blev lite mkt men nu har jag så det räcker ett tag. :)
Att handla lite småhungrig vet vi ju att vi inte ska göra, det slutar aldrig bra. Denna gång sluta det inte illa med att jag handla en massa onyttigt utan det sluta med en massa goda nyttiga saker och sveda i plånboken. 660:- gick kalaset på.

Höll på att sätta i halsen!
Det kostar att ligga på topp. ;)

Dagens frukost består av kesella, blandat med 1tsk funlight, hallon och toppat med: Blåbär, tranbär, quinoa puffar, pumpafrön, fullkornsflingor, psylliumfrön och krossade hasselnötter.
Och alla mina vitaminer: D-vitamin, Mitt val kvinna och Omega-3. (Ägget orkar jag inte äta... Det får bli till lunch).

Näringsintaget är på ett ungefär, aldrig riktigt precis, eftersom jag inte äger en våg. Jag vill inte vara precis, men vill ha ett hum om hur mkt jag får i mig, helst när det gäller protein intaget. :)


 

Totalt intag:
Fett: 11g Protein: 14g Kolhydrater: 9g
211 kcal

 

 

 

 


Morgon jogg


Det var skönt, jag fick cykla iväg i regnet och jag hann hem igen innan maken och dottern skulle iväg på karate. Idag har hon gradering, klockan 11.15 ska vi vara där och titta på henne när hon graderar och får sitt nya bälte - Orange. :)

Starta med 5min gång 2% lutning 7km/h. Sen blev det löpning i 40min med 2% + 4% + 7% lutning från 8,5km/h till 12km/h. Spurtade emellanåt för att göra det lättare för mig själv. Kändes riktigt bra att få komma iväg när suget var starkt och att ha så mkt energi på  morgonen för att springa har jag aldrig haft. Måste ha varit för att jag åt så bra igår. ;)

Nu har jag fått i mig 2ägg och en till kopp kaffe.
Mmm underbart!


Godmorgon

Ingen sovmorgon idag inte, men det gör inget, jag var inte så trött. Sov bort ganska mkt av dagen igår och la mig tidigt. Jag bloggade inte så mkt och tränade inget igår eftersom jag fick migrän, som tur är var det den "snälla varianten" och kunde vila bort det mesta med alvedon.

Men jag funderar på att dra till gymmet nu på morgonen, får se vad min make tycker om den idén bara. ;)

Kaffe skål!

Snygga "siffror" -Dagens kost.


09:11

Fett: 10 g Protein: 13 g Kolhydrater: 0 g 141 kcal

 » 2,0 st Ägg kokt 141 Kcal


12:01

Fett: 17 g Protein: 46 g Kolhydrater: 0 g 336 kcal

 » 150,0 gram Tonfisk i olja konserv avrunnen 322 Kcal

» 1,0 msk Keso färskost 4% fett 14 Kcal


14:44

Fett: 5 g Protein: 6 g Kolhydrater: 0 g 70 kcal

 » 1,0 st Ägg kokt 70 Kcal


19:40

Fett: 35 g Protein: 24 g Kolhydrater: 1 g 413 kcal

 » 100,0 gram Lax stekt 225 Kcal

» 3,0 tsk Smör 80% fett 85 Kcal

» 5,0 gram Morot 2 Kcal

» 5,0 gram Purjolök 2 Kcal

» 2,0 msk Crème fraiche 34% fett 97 Kcal

» 5,0 gram Lök gul röd 2 Kcal


19:42

Fett: 6 g Protein: 17 g Kolhydrater: 28 g 247 kcal

 » 4,0 msk Snabbkaffe pulver 49 Kcal

» 4,0 dl Mellanmjölk 1,5% fett berik med A- och D-vitamin 198 Kcal


19:42

Fett: 1 g Protein: 1 g Kolhydrater: 5 g 37 kcal

 » 3,0 dl Popcorn poppade 37 Kcal

Totalt intag
Fett: 74 g Protein: 107 g Kolhydrater: 34 g 1244 kcal


Vart är måtten?

Jag ska lägga ut mått för varje vecka, men det känns lite lönlöst då måtten står helt stilla sen sista gången. Så för att inte verka tjatig om samma mått så struntar jag i det nu.

Dock gick jag upp i vikt till 60,4kg (tror jag att det var, vill gärna förneka;)), men har nu gått ner till 59,9kg igen och hoppas att jag landar på 59,5kg till måndag, som det ska vara och var för 2veckor sen. ;)

Så blir det när jag latar mig och det är för mkt festligheter, men det är skönt att det inte tar sådan tid att fixa till det iaf. Och att gå ner 2kg till jul känns långt borta. Men än är det inte över, kanske jag kan lyckas med ett kg till julafton.


Triathlon-pass?

Det är tydligen en populär träning för de som tränar mkt och ofta. Jag tänkte att jag skulle prova på detta och se det som en utmaning att bli bättre i. Om något så är väl detta nåt man verkligen ser förbättring i?

Dock kommer jag inte att simma, jag har inte tillgång till den delen på gymmet just nu. Kanske jag fixar det nästa år, får se, gillar inte att klä mig i badkläder. ;)

Mitt upplägg skulle se ut såhär:

45min Styrka
45min Spinning
5km Löpning

Till en start, för jag vill vara realistisk och inte kuta för långt efter 2pass. Men å andra sidan så kommer hälen få ha mkt att säga under löpningen. Nu sist på lite över 3km så sa den inget men 5 kan vara att ta i. Men 5km är det jag VILL uppnå och vet att jag KAN (bortsett från hälen).

Funderar på att köra mitt första pass på måndag. Sen kommer jag byta ut dagen lite då och då, så det inte blir samma varje vecka. Intensivt tempo är tanken, hoppa av det ena för att hoppa på det andra. :)

Up Yours Latmask

Jag vann över den, ännu en gång och ännu en gång är det en sak att fira och säga högt! För aldrig är det lätt att vinna över en latmask som sitter på axeln och berättar hur BRA det är och hur SKÖNT det är att ligga i soffan och slappa, eller sitta framför datorn och glo. Och varför inte göra det ännu mer gött med en chokladkaka i hand!

Men jag vann, och jag fick hjälp på traven, precis vad jag behövde! Tack vännen min! :)

Vi körde på i lugnt tempo men helt lagom. Styrketräning i 35min för min del, lite blandat av ben, axlar och mage. Tränade även mina handleder lite försiktigt och för att avsluta det hela med 15min jogg 2% lutning med lite spurtar, som var underbara och hälen klaga inte en gång! :D

Mest imponerad är jag över vännen som också sprang 15min, ovan joggare!  Skulle vilja kalla mig för ovan joggare också men jämfört med henne är jag nog inte det.. attans. ;)

Underbart, känner mig som en ny människa, inget kan vara bättre än lite träning på dagen!!!

Thousand Miles

Jag har varit så lat denna vecka.. Eller ja, som tidigare funderingar över om jag är sjuk eller inte har ju vandrat runt. Jag mår verkligen inte prima, igår när jag la mig kände jag mig toksjuk igen. Men innan på tewx valpkursen var jag frisk som en nötkärna.

Dock stressar jag mkt just nu, kanske är det som slår till då o då. Kan känna hur hela världen snurrar för att jag stressar och nästintill glömmer att andas. Inte klokt, men så är det. Kanske får börja på yoga eller nåt, för träning 3 dgr i veckan råder inte bot på min stress, 5dar gjorde det men det finns inte möjlighet till det just nu.

Min mage funkar inte heller som den ska, en liten stress-grej över det också.

Klagoinlägg känner jag. Ska nog tvinga mig ner till gymmet idag och köra ett lugnt tempo bara. Jag vägrar ge upp!


Hungern hälsade på

Otroligt vad skönt det kan kännas att vara hungrig, påväg från dagis kände jag magen be efter mat. Det var inte igår. :)

Idag blev det gröt, vi har inget hemma, måste ta mig till affärn och köpa lite ägg och bröd iaf!

Provade en "ny" gröt som jag köpte till barnen för ett tag sen. Havregrynsgröt med äpple och kanel, de äter den inte så då kan jag äta upp den. Jag hade dock i lite kardemumma också, linfrö, lite mer kanel och på med hallon.
Det luktade bullar när det puttrade. ;)

Den är faktiskt god! :)




Fett: 4g
Protein: 8g
Kolhydrater: 33g

207kcal

Dock orka jag bara hälften.. Haha. :/

Eremit eller bara sjuk?

Jag har tappat mig själv lite grann, jag trodde inte det skulle vara möjligt att göra det efter 11månader av sund kost och träning. Sund inställning till livet. Men nu känner jag hur jag har tappat mig själv och min disciplin lite grann, det är inget med vilja, det är som om ett täcke las över mig.

Kan inte förklara det på nåt annat sätt.
Kanske är det nåt med D-vitamin brist? det brukar ju komma såhär dags, dock har jag klarat mig rätt länge nu. Men så fort nästa lön kommer ska jag köpa D-vitamin och testa. Jag är inte hungrig, vill knappt gå ut och träna känns mest jobbigt - eftersom jag måste gå ut!

Lite depression/eremit varningar!
Men samtidigt mår jag inte prima heller, jag känner hur det ligger och kliar, retas i halsen när jag andas. Och jag känner mig toksjuk efter en nysning. Så nåt ligger det i kroppen och väntar på att få bryta ut?!

Eller så är jag bara lat och inbillar mig saker. Det får denna vecka utvisa, ska se om jag kommer iväg runt 12 på träning. Ikväll är det valpkurs.

Saknat frukost-sug

Inte alls sugen.

Ni skulle höra mig sucka varje gång jag tittar in i kylen på mornarna numer. Från att vara frukost-tokig till att inte vara sugen på ngt alls. Inte ens en macka med nåt gott på.
Det har blivit gröt de flesta mornar när det varit såhär, för det smakar inte mkt och går ner med mkt kanel och kardemumma. ;)

Idag blev det dock yoghurt (naturell) med en massa på:

1dl yoghurt naturell
0,5dl hallon
1dl (ca) hackad mango
några nypor linfrö
0,3dl majsflingor
lite honung, ca 0,5 tsk
Lite kanel

Fett: 3g Protein: 4g Kolhydrater: 23g
149kcal

Mitt internet har varit nere också, därför jag inte kunnat uppdatera bloggen som jag vill.

Hungern på morgonen kommer säkerligen tillbaka då jag får träna ordentligt igen! Fick inte ens i mig all frukost..

Ugnsbakad Lax!

När de andra i familjen fick spagetti och köttbullar passade jag på att äta lite ugnsbakad lax. Väldigt milt kryddad med vitlök, basilika, peppar, salt och på purjolök.
Toppad med Creme Fraiche och lite citronsaft, med lite sallad. Det var en god Lucia middag det, för mig.

Barnen var nöjda med sin middag, maken lite mindre nöjd men ingen av dem ville hellre ha lax. Så går det. 

Och trots lussebullarna som det blev under luciafirandet på dagis så hamna jag inom min kalori och kolhydratsgräns, det är bra det!

Kanske kommer disciplinen smygandes tillbaka?

Middagen:
Fett: 25g Protein: 24g Kolhydrater: 1g
322kcal

Dagens intag:
Fett: 59g Protein: 75g Kolhydrater: 72g
1123kcal
Dock ingen träning, vet inte vad det är, det är nåt virus i mig..

Ingen träning

Måndag, min dag att träna men det blir ingen. Jag vill inte riskera att bli sjuk så jag avvaktar. Jag har inte mått bra idag, svag och allmänna tillståndet har inte varit direkt alert. Känns rätt onödigt att träna på det och riskera att det bryter ut till nåt mkt värre.

Jag kanske tränar imorn istället, ber maken att gå tidigare. Det är inte så att jag inte vill, det kliar i hela min kropp. Hela jag skriker efter träning, men ibland måste jag tänka med skallen också. ;)

Idag har jag iaf skött maten, frukosten var kesella med hallon. Lunchen blev inte så uppfinningssrik (trött, slö och inte hungrig) - 5st skorpor med ost och keso, toppat med kanel. ;)
Mellis 1 äpple och middag en stor tonfisksallad med keso. Efterrätt mörk choklad 70% på 20g. ;) +3koppar kaffe med ca 3dl mjölk.

Hamna på ca, totalt intag:

Fett: 59g Protein: 82g Kolhydrater: 85g
1242kcal

Självklart vill jag ha mer intag av protein men nu idag var jag ju lat vid lunchtid.


Mått månad för månad

Här är måtten och vikten dragna på ett ungefär samma datum, en gång i månaden. Jag gick upp lite i somras men för att tappa ännu mer senare. :) 


1/1 - 17/2 - 22/3 - 19/4 - 18/5 - 19/6 - 22/7 - 24/8 - 16/9 - 14/10 - 20/11 - 5/12


Vikt
: 67...67...65,5...64,4...63...62,1...61,7...62,4...61,1...60...59,9...59,5


Midja
: 85...79...78,5..76...75,5..74...75,5..75,5...75,5...74...73...73

Baller: 104..100..98...96,5...95,5...92...92...94,5...93...91...89...88

Höft: 103...102...101...99...98...95,5...97...97,5...96...94...93,5..93

Stuss: 103...102...101...100...98,5...97...97...99...97...96...95...96


Ö.Byst: 88...88...88...87...87...87....86...86...85...85...85...83,5

Byst: 100...100...99...94...91...90...90...90,5..90...88,5..88...87

U.Byst: 85...81,5...81...81...80...80...80...80...79...79...77...77


Arm: 28...28...28...27...26...27...26,5..27...27...26,5..26,5..26

Lår: 59...59...56...56...56...57...56...56...56...55,5...55...55

Vad: 35...35...35...35...36...35,5...36...36...36...35...35...35


Vägledning, inspiration

Det finns människor som jag gärna följer för att själv få vägledning, inspiration eller för att de får mig att vakna till liv igen och inse vad som är på riktigt och vad som inte är det. Jag hoppas att även jag kan vara rätt inspiration för några där ute, kanske ge en liten knäpp på näsan ibland. 

Vi människor vill gärna ha allt och mycket mer. Det gäller också när det kommer till att gå ner i vikt, att träna och äta rätt. Vi börjar bra men ibland faller det om vi inte är försiktiga. Det kan falla åt många håll,- ätstörningar är nog det värsta av dem.

Det som också kommer med att försöka gå ner i vikt är ångest. Stress.
Vi skapar denna stress och ångest om vi äter nåt en dag som vi egentligen "inte får äta". För att vi har bestämt att vi inte får. Det är en sådan skör och fin gräns mellan hälsosam och en tränings/ätstörning.

Depression kan det också ge. Eftersom ger det oss inte en tillräckligt snabb viktnedgång så sitter vi där och gråter floder, ger upp och känner oss allmänt pissiga. Detta blir inte heller bättre när vi har gett upp, bara värre -eftersom vi gav upp.

Lita inte på vad alla tidningar säger, försök att ta kloka råd från de som vet vad de talar om. Var noga med att sätta upp realistiska mål och tänk igenom vad du menar med ditt mål.

"Jag vill bli vältränad!" - Vad betyder egentligen vältränad för dig?
"Jag vill bli smal!" - Vad är smal? Vart går gränsen?

Det sjuka är, att det är inte så mkt grönare på andra sidan. I början smakar det riktigt bra, men vi glömmer så sjukt fort och känner oss snart missnöjda igen.

Försök att hålla fast i verkligheten, i nuet, glöm inte att leva och njut.

Glöm inte att det är inte fel att fela, det är bara mänskligt. Det är genom fel/misstag vi lär oss och växer som individer.



 


Disciplinen flög ut genom fönstret

Känner mig inte på tipptopp denna morgonen, men jag har ändå tankar på att få träna ikväll. Dock vet jag inte om det blir av, om jag inte känner mig bättre snart. Det har legat i kroppen i några dagar nu, lite smått förkyld och idag när jag vakna även svag och illamående.

Det är inte lätt under vintertider att behålla hälsan på topp.

Sen har detta varit syndernas helg också. Jag skulle skärpa mig men min disciplin flög ut genom fönstret, av ngn anledning. Har någon sett den? Snälla, skicka tillbaka den då!?
Det är bara att hoppa upp på hästen igen och köra, det är inte hela världen, förutom det att jag har gått upp i vikt och inte alls känner mig.. ja.

I fredags gjorde jag knäck, jag åt av det. Även popcorn.
Lördags en liten plopp, knäck, några öl och popcorn.
Söndags smörgårdstårta (kalas), några bitar rockyroad, en pepparkaksmuffin, lite chips och nån godis.

Bah!
Haha, aldrig har en helg gått så illa som denna, detta var att överdriva ganska ordentligt med intaget av onyttigheter. Kan väl skylla på dålig disciplin och att.... jag är bara människa? ;)

Haha, nej. Hoppas jag inte börjar bli sjuk, dock brukar jag äta allt i min väg innan en sjukdom slår till... Som om kroppen lagrar innan.

Pepp, och på't igen ba!


Nöjd!

Äntligen är jag nöjd med min header! :D
Jag gillar den, gör du? Första morphingen nånsin, det tog tid kan jag lova.. Haha.
Godnatt!



Fråga

Fick en kommentar där en fråga löd:

"Vad är Ballerina för mått?"

Lovehandles, som vi också kallar dem. Dock var mina så stora (enligt mig själv) att jag börja kalla dem för ballerina kjolen. Haha, eller bilringen kan de också kallas. Kärt fläsk har många namn? ;)


Juletider

TOMMA KALORIER

Glögg, öl, vin, irish coffee, läsk – julen innebär inte bara fast föda, vi får även i oss en hel del tomma kalorier i flytande form som sätter sig på magen.



Glöm inte! ;)
Men det tror jag inte att ni gör.

Havregrynsgröt

Kors i taket!

Det har jag inte ätit sen jag bodde hemma och min syster laga frukost till oss.
Mitt minne av denna gröt är en sträng storasyster som var arg på sina småsyskon för att de inte gjorde som hon sa och därmed tvingade i mig gröten, trots att jag avskydde den.

Det kan låta grymt, men det är också grymt att storasyster tvingades ta hand om småsyskonen! ;)

Men, nu är jag vuxen och det var 15 år sen jag åt gröt. Nu hade jag inget val, vi har verkligen inget alls hemma. Luspanka innan jul och en hund som kostade mer pengar än vanligt denna månad (men vi ska handla idag, weei).

Så, havregrynsgröt med lite musli, kanel och socker på. (Måste ha socker, annars går det inte ner) Och mjölk såklart. Fick dock inte i mig allt, lite tar det emot tyvärr. ;)

Dock rätt kalorisnålt, men mer kolhydrater (men för lite socker blev det ca 20 extra kcal, så tänk på det):

Intag:
Fett: 6g Protein: 7g Kolhydrater: 23g
180kcal


Förbränn julbordet!


Räkna ut kalorierna, sen hur du vill förbränna och din vikt.

Nu har du svaret på hur mkt du måste träna beroende på VAD du har ätit. ;)

iForm.se


Kycklingröra

Som består av Kyckling fräst i vitlök, grädde, oxfond, några droppar soya och honung, champinjoner och purjolök. Serveras med ris. Enkelt och mkt gott! :)

Jag brukar inte ha vanlig grädde i maten, jag lagar hellre med tex Creme fraiche. Jag äter inte enligt LCHF men nu hade vi grädda till övers efter helgen och varför slänga? Nej nej, sånt gör inte vi. :)

Lunchen landa på ca:

Fett: 17g Protein: 9g Kolhydrater: 23g
286kcal

Sen åt jag lite kesella till mellanmål innan träningen:

0,5dl Kesella
0,5dl Hallon
1tsk Svartvinbärssaft

Fett: 5g Protein: 6g Kolhydrater: 8g
83kcal

Änsålänge ser dagen ut såhär, för lite protein:

Fett: 28g Protein: 23g Kolhydrater: 39g
523kcal


Spinning 3

Jag tog mig iväg till spinningen, samtidigt är det bra träning för valpen. ;)
Det var jobbigt, jobbigt och grymt naiiiiis! Idag var det min gamla tränare som höll i klassen, jisses, hans pass är fasiken jobbiga. Tempo tempo tempo!

Känns bra att ha kommit iväg, är det nåt jag inte har svårt för är det att orka iväg till gymmet, eller fixa tid för det. ;)

Kroppen börjar komma igång igen. Jag hade ju uppehåll på nästan 2månader pga sjukdom och kroppen glömde mkt under den tiden. Men flåset börjar komma tillbaka smått och att kunna svettas börjar det med. Jag är en sån som altid har blivit knallröd i ansiktet vid minsta ansträngning, men med mkt träning och att vänja kroppen så fatta den att det finns ett bättre sätt att kyla ned sig på - Jag började svettas. Och inte nådigt. Men oj så mkt bättre än att vara röd.

Hellre blöt än röd. ;)

Sjuk?

Magont, Var inte bara pga mackorna jag åt, tror jag har nåt virus. Känner mig allmänt nere och lite tafatt... Eller, typ som när man har näringsbrist och kroppen inte svarar som den ska. Svårt att förklara. Samtidigt så känner jag mig inte sjuk, bara seg och som om jag ätit för mkt. Magen är svullen och klagar. Känner mig inte alls fin. ;)

Idag har jag startat dagen med 1 kokt ägg, 1 mandarin och 1kopp kaffe.
Vill ta det lugnt för magens skull och sen ska jag minska mitt matintag, men äta oftare - fast mindre.

Intag:
Fett: 6g Protein: 8g Kolhydrater: 8g
123kcal

Funderar på att spinna vid 12.00 eftersom jag inte kommer att ha tid ikväll, det är karate för dottern och sen ska valpen och jag på kurs hela kvällen. Lär komma hem framåt 21. Och jag vill träna, igår innan jag somna låg jag och drömde om gymmet och allt jag ville göra. Haha, skadad? ;)

Godmorgon, och håll tummarna nu att mitt magont går över snart!

Utmaning: Julafton

Behöver inte sätta ett mål i kg men jag skulle vilja gå ner åtminstone 1kg, gärna 2kg. Men nu ska vi vara realistiska och tänka att det är bara 18dgr kvar till jul men det betyder inte att vi inte kan köra gärnet och satsa allt vi har för att nå vad än för mål vi tagit oss till.

Kom också ihåg att om du inte når ditt mål så är det inget fel, då har du bara haft orealistiska sådana. :)

Utmaning: Julafton
18dgr - Gå ner minst 1kg

-Inget gott på helgerna men drar det i mungipan - Popcorn / Mörk choklad.

-Träning minst 3dgr i veckan, både styrka och kondition. Gärna dock 4dgr.

-Max 1 brödskiva per dag. Om du måste äta brö som jag.. ;)

-Satsa på att få i dig mkt protein och håll koll på kolhydratsintaget.

-Mindre portioner. Mkt grönt.

Enkel och kort utmaning, borde vi klara va!? ;)


SyndÅt!


Nyss.. Haha, jag har ont i magen. :(
Tror jag ska ha skitveckan igen, blir så sugen på allt då.

Men det var inte så mkt, 4st julknäcke med smör. Tror jag har ätit mitt dagsintag av kolhydrater nu, jobbigt. ;)
Fy på mig!




Flera olika, vilken gillar du?



Pust.. Jag blir aldrig nöjd. ;) Amatör på hög nivå!


Blunda & Lyssna!


Vårruset 2012


Jag kom på att det är inte sååå långt kvar till vårruset nästa år, 29 + 30 maj hålls det och tänker jag på det jag vill prestera på den rundan så är det på tok för kort tid. Ni kan tycka att det är långt kvar men när jag har min häl som aldrig vill läka och sluta grina så är det inte så...

Jag vill springa vårruset på MAX 25min, helst 20min.
Det är en prestation, och det tänkte jag uppnå men nu kommer jag inte nå de 20min eftersom jag inte har fått jogga ordentligt sen juli i år. Jag kan jogga sisådär 2,5km innan hälen klagar.. Vet inte vad jag ska göra, jogga är nåt jag verkligen älskar.

Att springa på asfalt är illa, för min häl och hela ruset är i princip på asfalt. Sen tänkte jag springa tjejmilen med ett gäng tjejer nästa år, och planer för midnattsloppet - fick stryka båda detta år för min j*vla häl.

Haha, pessimistisk jag låter. Det är jag faktiskt inte, jag kommer ge mina vader, häl den träning de behöver för att styrka muskelaturen och mkt stretching. Jag SKA springa dessa lopp i år! :)



Stadig frukost

Ingefärste med citron och honung, 2 ägg och en Wasa macka med leverpastej och gurka..

Ja, jag är frälst i leverpastej och gurka på mackan, mumma!! ;)

Reagerar ni på "felet"?
Inget KAFFE!! :0 Har inget hemma och affären har inte öppnat ännu så det får bli bra med lite te, på färsk ingefära såklart.

Ingefärste: Hyvla lite ingefära med osthyvel (tex), droppa i lite honung och en skiva citron. Häll över hett vatten - Klart! :)
River skönt i halsen!

Intag:
Fett: 15g Protein: 15g Kolhydrater: 18g
265 kcal

Idag är det också snö ute, kanske inte mkt men det täcker marken. :)
Tänk att jag saknar förra vintern, enligt mig var den underbar!!!

Spinningpass Nr 2

Avklarat!!

Det är roligare med puls, det är mer att hålla koll på och det är roligt att försöka få upp pulsen till max för att sen försöka återhämta hjärtat så snabbt som möjligt - gå ner i puls.
Och så håller jag på så hela passet, eftersom det är också det ledarna vill, och att försöka göra som de beordrar är också en utmaning.

Idag var det tungt, eller ikväll kanske jag ska säga, hjärtat ville inte riktigt som jag ville och jag fick verkligen kämpa som fan för att få upp mig på rött (över 90% i puls). Hjärtat ville hellre ta det lugnt och varva ner, det var inga problem att få hjärtat att droppa i puls. Men jag antog utmaningen och körde som fan. ;)

Det blev inte som jag hade hoppats på men samtidigt är jag nöjd över prestationen med tanke på spinningpasset klockan 12. Och, jag har nått en ny maxväxel - 20! Alltid skoj :)

Kom hem, åt en macka och kesella med hallon. Upptäckte att jag nästan åt upp kvällens träning, haha. Men det gör inget, jag har dagens till godo. Eller nåt... ;)

Kvällsmål ca 300 kcal
Kvällens träning ca 411 kcal

Dagens intag mat ca 1074 kcal
Dagens träning ca 859 kcal

Kcal till godo ca 969 kcal
(Ligger på underskott)
Så jag har kvar att äta för, mitt intag var inte det bästa idag så nu föregick jag inte med gott exempel. ;)

Spinningpass 1

Är nu avklarat och jag sitter och äter min lunch. Helgen var så syndig som den kunde vara, men det är inte varje dag min man fyller 30år :) !!!

Jag tänkte att jag kör på 2st spinningpass idag. Nu klockan 12.00 var ett och sen 19.30 ett puls pass. Får se om det är att ta i eller inte men det ska gå bra, har lång återhämtning emellan. ;) Sen är det inte första ggn jag kör dubbelpass, ibland har det tom varit trippelpass, så ingen fara.

Men eftersom jag har samlat på mig så mkt kraft (kolhydrater) under helgen borde jag ha så det räcker och blir över! ;)

Grymt jobbigt med spurtar och mkt stående.
Ikväll består passet av mest som styrketräning - backar.

Wish me luck! ;)

Mått & vikt v.48

67kg - 62,4 - 59,9 - 59,9 - 59,5 - 59,5    -7,5kg


Mått datum
: 10/1...11/11...19/11...25/11...2/12

Midja
: 85...74...73...73...73                 -12cm
Ballerina
: 104....90,5...89...88,5...88   -16cm
Höft:
104...94...93,5...93...93              -11cm
Stuss
: 103...95...95...95...96               -7cm

Lår:
59...55...55...55...55                    -4cm
Arm:
28...27...26,5...26...26                -2cm
Vad:
35...35...35...35...35                    +-0

Under byst
: 85...77...77...77...77        -8cm
Byst
: 100...88,5...88...87...87              -13cm
Över byst
: 88...85...85...83,5...83,5      -4,5cm

Inte mkt!
Lite upp, lite ner. Men sen har jag redan ätit frukost, så inte samma mått-tid. Men kroppen formar om sig hela tiden, ser det inte som ett bakslag. :)

Mitt BMI ligger på 21,6. Det är inte så högt, men tittar man på min kropp och knådar o känner har jag mer fett än vad man kan tro. Måste göra det där tanita testet sen i januari för att få bättre svar. Det är fett% jag tittar på, det kanske inte stämmer till 100% men man ser vart det har startat och sen hur mkt det har gått ned. Hoppas på att ligga på 25% till slutet av vintern, precis innan våren, i september låg jag på 30%. ;s


Jillians Shred del 3

Här är videon som jag körde igår, prova innan du säger något illa om den. Det är en jätte bra träning om man inte hinner med egentligen, bara 25-30min kan alla undvara nån gång om dagen!

Är det lite för lätt? Dra upp tempot, du behöver inte hålla deras tempo ;) !!!

Jillian Michaels 30 days shred

Tips!
Kolla igenom videon först innan du tränar, så du har en hum om vad det handlar om och är inte helt tafatt !

Full rulle - Planera maten

Idag är det fullt upp och jag hinner knappt att uppdatera här egentligen, men vad gör man inte...;) Det ska bakas, lagas mat, städas, handlas, tas hand om hundar och barn. Osv osv..

Idag blir det ingen träning alls, ..men jag kommer stå i flera timmar om det gills. ;)

Men jag har planerat mitt matintag idag, då jag inte ens kommer hinna äta, känns det som, köpte jag bars från Naturdiet, caramel. Jätte gott till kaffet, men var försiktig, de kan trigga sötsuget!

Det är som att äta en chokladbit, iaf för mig. ^.^
Så det var inte så svårt.. Att planera in maten!

Jillians Shred III

Jag lyckades träna, jag gav mig fan på att även om barnen inte sover ska mamma få sig en tränings-svängom. Haha, och så blev det. Dottern parkera jag framför datorn med en film och sonen i säng, dock sov han inte utan lekte snällt och tyst i sängen under hela tiden som jag tränade. Han har alltid förut somnat 19.30 (lägger sig 19) men har fått för sig att vara vaken till 21 numer...

Jag flåsade och körde hårt till Jillians 30days shred, dock följer jag inte den längre utan körde del 3 pang på bara. Jag har ju tränat ett tag så jag borde orka tyckte jag. Och visst gjorde jag det, jag körde tom ett högre tempo för att få ut maximalt av träningen. Det brann i lårmusklerna så jag fick hämta mig några ggr, då är det bra! ;)

Flås, stön, svett och bränn.
Så ska det vara!

Mkt och effektiv träning på 30min. :)


TräningsStopp

Gillar det inte. Igår fick jag inte träna, vi fick barnvakt och var och storhandlade till makens kalas på lördag, han fyller 30 år. Så det var bara att glömma när jag kom hem vid 21...

Idag har det varit full rulle, det är full rulle hela dagarna till lördag. Jag trodde jag skulle hinna träna idag på dagen men naiv är jag tydligen. Nu på kvällen ska maken träna..... Börjar tappa humöret. Vill träna men vad ska jag göra? Jag är ju kvinna och måste stå framför bakugnen. ;)

Ska se om jag kommer iväg på en joggingtur i kylan.

RSS 2.0