Dagsvandring och kalas

I fredags var det dagsvandring på lite över 2mil, jag har verkligen inte haft den energin som jag borde ha haft och som jag hade innan. Men det gick, med lite vilja och gnäll. Tror nog att min vandringspartner funderade på vad det var med mig, jag brukar inte dirrkt vara lat och gnällig.. Haha, men nån gång händer det också. ;) 
 
Lördagen var vi i Hagaparken, familjen och gick tunr i säkert 3timmar, i lugnt tempo. Det blev mkt träning för vår hund som var med och på vägen hem slocka jag i bilen. Det har varit nå fuffens med min kropp. 
 
Söndagen var det kalas och jag fikade ordentligt för första ggn på evigheter, med ordentligt menar jag att jag åt av fikat. :) Det var gott men jag fick också ont i magen och fick inte i mig speciellt mkt. 
 
Nu är det måndag och jag är sjuk
Min son är hemma och är också krasslig. Vi har ingen feber, men han är väldigt hostig och bådas allmänna tillstånd är inte det bästa. Jag är dock otroligt yr och orkar inte mycket. Så det var väl väntat, efter förra veckan. 
 
Nu hoppas jag att vi tillfrisknar snart, hatar att vara sjuk! 
Orkar inte skriva mkt mer, vill gå o vila.. ;) 
 
Pepp på er!

Spinning, tårtgöra o skola

Har inte tränat mkt alls sen i torsdags, prova inget alls. De senaste veckorna har varit rätt intensiva och energin hade lämnat min kropp, så den fick återhämta sig. Jag orkade verkligen inte, allt sa emot och hur bra jag än skulle vara som hellre hade gått till gymmet ändå känns det nu bättre att jag lyssnade och tog det lugnt. :) 
 
Sen har jag precis börjat skolan, försöker få energin att räcka till att vara mamma, fru, träningsnarkoman och prestera bra i plugget, plus tårtgöra. Det är en konst jag försöker lära mig! ;))
 
Idag har jag spinnat, med pulsband och det gick sjukt bra. Oj vilket pass! Körde så jag höll på att spy igen, det är nån sjuk vana jag har fått för mig, kör jag inte så hårt känns det inte som träning. Skadad.
 
Annars har jag sedan torsdag till lördag, lite på onsdagen, också jobbat på en tårta till min lillebror som fyllde 23år. Han utmanade mig och jag äääälskar utmaningar! ;) 
 
Enjoy!
 
 
 
https://www.facebook.com/MyFairyCake

Backlöpning

2012-08-17 (fredag) 38 min Start kl 10:00

5% - uppvärmning - 6km/h - 5min
Varannan:
10% x5 - jogg - 8,3km/h - 1min
10% x4 - gång - 6km/h - 2min

4% - vila - 5,5km/h - 6min

Varannan:
10% x3 - jogg - 8,3km/h - 1min
10% x3 - gång - 6km/h - 2min

Nedvarv:
3% - gång - 4,5km/h - 5min


Sträcka:
3,81 km
Hastighet:
6,02 km/h
Tempo:
09:58 min/km

Lågintensivt vs. Högintensivt

Båda är bra på sitt sätt, det vet vi ju!
Men jag har ett problem, jag tränar gärna bara högintensivt, om jag inte vandrar 2-3mil dvs, fast där ska det också gå snabbt.. Det är en skada jag har. ;)

 

Och på tal om skador så har jag skaffat mig en eftersom jag har för brått och vill träna så jäkla hårt hela tiden. Jag "sprang sönder" min häl, överansträngd sen 1år tillbaka och vill inte riktigt bli bra. Så runt 1mil är det bara att glömma att springa om jag vill kunna gå dagen efter.

 

Men till saken.
Jag funderar på om jag skulle ha en högintensiv vecka och en låg, varannan vecka eller var tredje? Hur tror ni det skulle funka och skulle det ge kroppen en chans till återhämtning och att komma ur ett vanemönster?

 

Planerar jag in det i mitt schema så har jag inget annat val än att följa det, så är det, jag är ett planeringsfreak och älskar det. :)

 

Idéer? Tips? Tankar? :)
Är ni intresserade över hur jag tränar är mitt schema öppet för alla.

 
http://www.funbeat.se/person/calendar.aspx?PersonID=265562
 

Axlar & Bröst

Idag var en seg dag.
Trots denna sega känsla så tog jag mig en morgonjogg på 4km med hunden, lugn sådan. Det är helt sanslöst, på morgonen är det som att jag aldrig har sprungit i hela mitt liv, det är som att springa genom sirap och som om jag skulle ha en stor sten på bröstet, riktigt tungt! Blir det bättre?
Tänkte föra in det 2dgr/vecka nu iaf. Inga måsten på snabbhet, bara göra..
 
Sen har det varit plugg hela dagen, strålande sol och jag pluggar.. suck.
 
Men ikväll blev det som sagt bröst och axlar, ändrar lite i schemat för att inte komma in i nåt vanemönster. Och jag vet inte om det var just ändringen eller så är kroppen inte riktigt med idag men axeln gnällde och handleden tappa jag kraften i.....måste köpa mig handledsskydd.
 
Så jag tog det lugnt, det blev ett pass på lite över 60min, för även om jag behöver ta det lugnt så ska det ändå vara ordentligt gjort. Så det blev lite längre vila emellan och mer fokus på teknik osv. Inga PBn idag, tog dock samma som förra veckan. Så får det vara ibland :)
Måste lyssna till kroppen!
 
Igår tisdag, var det vilodag.
 
 

Fett: 76 g
Protein: 194 g Kolhydrater: 122 g 2012 kcal

Måndagens 3 pass

Först var det utmaningen inom löpningen och sen hade jag lovat en träningsvän att spinna på kvällen. Det är inte bra att lova 2 saker på samma dag när jag också vill hinna styrketräna. ;)
 
Jag brukar inte kombinera kondition och styrketräning, alltså under samma timmar, längre. Utan jag utför hellre då konditionspasset runt lunchtid och sen styrketräning runt 20.00. Men nu blev det såhär och jag gav mig ytterligare en utmaning, att inte ta ut mig under spinning-passet.
Max fick jag ligga på 87% i puls, gärna 85% - Men absolut inte på 90- eller över. Det var svårt, jag har för vana att ta ut mig till max på varje pass men jag måste lära mig att ibland ta det lite lugnare.
 
Jag lyckades komma upp i 90% 2 ggr.. Ajjabajja! Och jag skaka på huvudet åt mig själv, inte bra, det var inte såhär det skulle vara, lugna ner siiiig...
Men sen lyckades jag hitta rätta trycket och stanna på 87% som MAX! Tycker dock att det var för mkt ändå, men det är tufft när ledaren hejjar på och vill att alla ska komma upp på rött. NEEEJ JAG FÅR INTE! Haha..
 
En proteinshake, 15min vila och sen var det hopp på styrketräningen - Bicep & Tricep, 35min.
Nytt PB i bicepcurl 7kg. Känns braaaa! :D
 
Och idag kolla jag tillbaka på måtten i våras och ser att min bicep har vuxit med 1cm sen i Maj!
Woho, vilken känsla, jag tyckte att de hade blivit lite tydligare ;D
 
Summa av kardemumma:
 
20min löpning lunchtid
40min spinning 19.30
35min styrketräning 20.30
 
Idag, tisdag blir det nog vilodag.. Jag känner att kroppen behöver det. Den skriker efter det, och jag MÅSTE lära mig att lyssna!
 
Måndag:
Fett: 44 g Protein: 238 g Kolhydrater: 104 g 1809 kcal
 

Utmaning - 4km på kortast tid

Jag utmana en tjej jag har på funbeat och facebook.. En träningsvän helt enkelt. Mikaela heter hon, riktigt snyggt namn! ;)

 

Jag utmana henne i vem som kunde springa 4km på kortast tid.

 

Hon sprang lite före mig idag och hamna på en grym tid på 22min, sjukt bra. Jag visste sen innan att hon är snabb på fötterna och att det är en bra utmaning för mig. 22min är ju mitt personliga bästa.. Så nu måste jag slå det också!

 

Tävlingsnerverna kom igång, och så skakandet och så vinnarskallen. Jag har inga nerver av stål så det syns tydligt på mig när jag ska "prestera" och tävla i nåt. ;)

 

På vägen fick jag kramp, jag snubbla på min hund som blev ivrig för en annan hund, jag flåsa som ett djur och försökte hela tiden finna lugnet, känna steget men tappa bort mig.. Haha.

 

Mot slutet kom också håll. Sen kom känslan jag får när jag kör backlöpning, när kroppen inte vill mer, när den vill vika ihop sig i protest och SPY. Men jag sakta ner lite snabbt, återhämta mig och sen var det bara viljan som tog mig hem.

 

Med blodsmak i munnen kan jag stolt säga att jag kämpa idag, och hamna på en tid: 20min & 36sek.

 

Och blodsmak har jag inte haft sen många många månader tillbaka, precis vad jag behövde för att utmana mig själv att prestera bättre! :D


Formen -Börjar komma tillbaka

Snart är jag tillbaka där jag sluta innan semestern, jag känner mig tom starkare (kan ha och göra med att jag äter mer nu;)). Men det är mkt som jag vill uppnå, många mål "and so on"... :)) Valde en lila topp för att svart på svart som jag hade innan syns det dåligt..
 
 
 Tex att få till en rumpa kanske? ;) Haha..
 
Nu ska jag försöka masa mig ut. Slö idag. Tydligen.
Men jag har iaf diskat! ;)

Vecka 32 - Schema

Det var en riktigt bra träningsvecka, jag älskar när jag har denna energin och träningsglädjen! :))
 
Måndag:
Styrketräning 45min
Bicep & Tricep - Inga PBn idag, vågar inte riktigt pga min handled. Men det betyder inte att jag mesa.
 
Core 15min
50 raka
50 med viktboll
50 benlyft på bänk
30 sneda
 
Tisdag:
Löpning 22min
med MrB, idag sprang vi hela biten! Älskar min hund!

Sträcka:
3,89 km
Hastighet:
10,61 km/h
Tempo:
05:39 min/km
 
Onsdag:
Styrketräning 60min
Axlar & Rygg, PBn: Axelpress 9kg, hantelrodd 14kg.
 
Core Bosu 35min
 
Torsdag:
Backlöpning 38min
5+7% - gång uppvärmning 5min 6,5km/h
7% - jogg / gång 1min vardera x4 -8,7km/h / 6,5km/h
8% - jogg / gång 1 min vardera x4 -8,7km/h / 6,5km/h
8% - jogg 2min -8,5km/h
6% - gång 2min -6,5km/h
9% - jogg 2min -8,5km/h
5% - gång 2min -6,5km/h
3,5% -jogg 2min -10km/h
2,5% -jogg 3min -8,5km/h
2,5% -gång 2min -5km/h

Sträcka:
4,86 km
Hastighet:
7,67 km/h
Tempo:
07:49 min/km
 
Pullups 5min
3x8 pull ups
3x8 pull ups handflata inåt
1x8 Narrow pullups

Testade på maskin med hjälpvikter.
 
Fredag:
Styrketräning 60min
Ben och bröst
Nytt PB, 147kg benpress - satsar på mkt mer nästa gång!
 
http://www.funbeat.se/person/calendar.aspx?PersonID=265562
Mot vecka 33! -----> :D

Måndag 13/8..Dagen efter Kalas

Min son fyllde år igår, hela 5år gammal blev han. Min älskade son har blivit så stor! <3
 
Det var ett kalas med mkt gott såklart, jag stod i köket i nästan 2 dgr i sträck för att baka och förbereda. Han ville ha en Blixten McQueen tårta och jag kan inte neka hnm det, ska andra barn få fina, häftiga tårtor ska väl mina också få det! Den tårtan tog mig nästan 12timmar att göra, om jag samlar ihop timmarna, kanske tom gick över det. 
 
Min Facebooksida med flera tårtor
 
Men nöjd blev han iaf trots att medans jag stod och gjorde den så sa han: "Nej mamma, så ser inte Blixten ut!" Så lite nervös var jag där ett tag. 
 
Varför skriver jag om detta i min träningsblogg? 
För att det hör till vardagen, alla dessa frestelser ser vi varje dag och ibland är det hur mkt som helst av det, som på kalas: 
 
 
 
Jag vet faktiskt inte varför jag gjorde maränger eftersom det är en av mina stora synder här i livet. När jag var liten kunde jag köpa en marängpåse till lördagsgodis tex, haha.
 
Men jag ville testa, jag har aldrig lyckats att baka maränger innan och nu ville jag verkligen göra det och då är det en bra ursäkt att baka dem till ett kalas! ;)
 
Jag äter inte tårta, inte mina tårtor iaf men jag gillar att bjuda på dem och älskar att överraska folk med vad det. Jag älskar att folk gillar mina tårtor och bakverk men jag hatar att stå i rampljuset, dilemma det där. ;)
 
Men igår var det syndens dag och det kändes i hela kroppen att den är inte van vid att äta sånt här längre. Förr kunde jag trycka i mig vad som och hur mkt som helst. Nu åt jag några bullar och (alltför många) maränger, även om de var nedbrutna i mindre format, sen klagade magen, hjärtat, allt i hela kroppen gjorde ONT.
 
Men det är bra, visar att den är hyffsat rensad från skit som detta, även om det är gott. ;)
 
Nu är det dick dags att slänga in allt i frysen och hoppa på gamla vanor och njuta av en god frukost gjord på:
 
Keso
Kvarg
Hallon
Vanilj protein
Musli
Tranbär och lite valnötter
 
Puss på er!
Glöm inte att njuta av det goda här i livet, då & då!
 
 

Mjölksyra ~ TorsdagsTräning

Backlöpning / Intervaller

 

5+7% - gång uppvärmning 5min 6,5km/h
7% - jogg / gång 1min vardera x4 -8,7km/h / 6,5km/h
8% - jogg / gång 1 min vardera x4 -8,7km/h / 6,5km/h
8% - jogg 2min -8,5km/h
6% - gång 2min -6,5km/h
9% - jogg 2min -8,5km/h <- Mjölksyra
5% - gång 2min -6,5km/h
3,5% -jogg 2min -10km/h
2,5% -jogg 3min -8,5km/h
2,5% -gång 2min -5km/h

 

På ett ungefär, kommer inte ihåg exakt.

 

Sträcka:4,86 km 
Hastighet:7,67 km/h
Tempo:07:49 min/km

 

Det var så nära att jag spydde här, fick tom hoppa av bandet efter 9% löpningen och sänka huvudet, jisses.

 

Känner att kroppen inte är van längre, kunde hålla på längre förut, innan sommarn. Visserligen var jag inte uppe på 8% lika mkt, så jag körde kanske hårdare idag.

 

3x8 pull ups
3x8 pull ups handflata inåt
1x8 Narrow pullups

 

Testade på maskin med hjälpvikter.


Blir aldrig nöjd

Antingen tränar jag fel eller så är jag sådan som person.

 

Igår:

Styrketräning Bicep & Tricep  ~ 60min
Core pass ~ 35min

 

Efter Core passet gick jag och körde lite extra övre rygg för jag kände mig inte nöjd. Men jag kände mig inte nöjd ändå efter..

 

Enda gångerna jag känner mig "nöjd" är efter mina backintervaller, där kör jag tills benen inte orkar längre, tills det snurrar i huvudet, tills kroppen börjar skaka och vill spy. MEN ändock måste jag köra minst 8min på rodden "bara för att" och varje gång ska jag slå mina meter jag hinner på 8min..

 

Är jag knäpp eller tränar jag bara fel?

 

Maken gav mig tipset om att köra slut muskeln efter att ha tränat tungt med lättare vikter, pumpa tills det inte går att lyfta vikten längre. Ska jag testa nästa gång..

 

Ge mig en "partner in crime" på gymmet tack!
Jag tror jag måste köra så jag svimmar, kanske jag blir nöjd då?


Kvällstur med MrB

Idag har jag inte varit alert, jag har tom sovit 1,30tim.. Vet inte varför men mitt huvud dog och jag slocknade. Välbehövligt, känns dock nästan som att jag håller på att bli sjuk.. NoNo!
Inte nu, har precis kommit igång, men det vore väl inget nytt.. ;)

 

Skolan har börjat, kan vara det som tankar all energi just nu.

 

Men nu till kvällen tvingade jag iväg mig själv på en joggtur med MrB, som är min hund. <3
Eller tvingade, jag frågade maken och han sa ja och sen var jag iväg, så egentligen var det inte mkt som höll mig tillbaka. ;)

 

Den här ggn sprang vi hela vägen, ett stopp vid en bäck för att kolla om han ville ha vatten men icke, han ville vidare. Jag älskar mig hund, sådan enorm energi <3

 

Sträcka: 3,89 km 
Hastighet: 10,61 km/h
Tempo: 05:39 min/km

 

Vi sprang inte direkt sakta heller, vi är ett bra team! ;)

 

Dagens:


Fett: 69 g
Protein: 172 g Kolhydrater: 139 g 1916 kcal

Påminnelse 2009 vs 2012


Monday 6/8 - Bicep/Tricep Day

Bicep och tricep - stod på schemat.
Fullsmockat när jag klev innan för dörren vid frivikterna.. Hatar det, fick vänta lite för att få plats och sen var det bara att toffa åt sig och hålla på grejjerna. Tycker inte om när det är så fullt att jag måste se mig för när jag gör mina övningar!
 
Sen är jag trött på att vara pluffsig nu, inga kläder passar och jag känner mig pluffs i mina träningskläder tom.. Ser nog i spegeln på gymmet. Och att folk glor när jag känner mig såhär gillar jag inte heller, det var en som inte sluta stirra, det stör mig.. Haha. Låt mig va! ;)
Hoppas jag inte såg dum ut bara.. Hehe.
 
Jag måste lära mig nya övningar, ibland kan jag kika på andra men de som körde biceps idag körde bara på stång?!
 
Men inga PBn idag, jag vågar inte riktigt med tanke på min handled, den är ganska bra nu och jag vill inte förstöra det så jag hoppas på att kunna bygga upp muskulaturen i den. Sen får jag kanske köpa mig ett skydd att ha när jag ska köra tungt. Men jag har skrivit upp nu vad jag tar i kg, så jag kan förbättra mig - har varit lat innan. Kan inte påstå att jag är stark i mina bicep, tricep är ok men inte stark där heller men jag SKA bli! :)
 
Måttbandet visar -1cm sen ca 2veckor tillbaka och jag går ner ca 0,5kg /vecka. Ja, iaf dessa 2 veckor som jag har tränat. Jag älskar att äta mer mat och jag tänker inte sluta, det känns bara så konstigt att göra det men det blir väl så efter 1,6år på diet.
 
Men jag går ju ner, ändå, så jag ökar ju inte trots mer mat. (Har en hel del fett kvar att tappa)
Snygga siffror idag, stolt! :))
 

Fett: 56 g
Protein: 211 g Kolhydrater: 118 g 1905 kca

Vecka 31 - Träningsschema

Länk till funbeat:
 
http://www.funbeat.se/person/calendar.aspx?PersonID=265562
 
Där kan ni se hur min träningsvecka har varit, jag anser att den kunde ha varit bättre just för styrketräningens skull men annars är jag jäkla nöjd över den! Jag tränade trots allt benen under promenaden i fredags och hade en jäkla träningsvärk i lördags som satt kvar lite i söndags.
Så jag lyckades iaf, det var bröstet som fick lida och inte fick ngn träning, men det är inte hela världen, måste ändå köpa skydd för min handled som vägrar bli bra (får jätte ont i den under bänkpress).
 
Vandringen igår blev kortare än vad vi hade tänkt, 40,2km hade jag planerat men då min partner in crime inte hade ngn hundvakt så blev det en på 21km. Men det är inte illa det heller, just denna skog är det mkt hinder och backar i så det tog ändå kan jag lova.
 
Skulle vilja vandra själv men vågar inte riktigt, tänk om det händer nåt? Tänk om jag bryter foten? Haha, japp sån är jag, eller det är min mans fel... Det är han som får mig att tänka så.. Morr. ;)
 
Ny vecka, nya utmaningar!
 
 
 

Kycklinglåda - Älskar mat!

Jag älskar att jag får äta så mkt som 2000kcal /dag. Jag trodde jag skulle våndas över det (har gjort) och mått jätte dåligt (har gjort det också) men nu mår jag så jäkla bra att det finns inte!
 
Jag kan springa fortare, längre och lyfta tyngre. Jag styrketränade inte på 4-5veckor och kom tillbaka med starkare attityd och att kunna lyfta tyngre. Inte fy skam!
 
Och när jag lagar nåt så gott som detta är jag inte alls ledsen över att få ta en riktigt stor portion! ;)
 
Kycklinglåda
 
Stek kycklingfilé
Skiva potatisar i klyftor/pommes och färska champinjoner. Lägg dem i en ugnsform, lägg på kyckling och häll över lite gräddsås. (Jag tog pulversås)
 
In i ugnen i 30min på 225grader.
MUMS!
 
Min portion gick på
218g kyckling
168g potatis/sås/champisar
61g gurka
63g tomat
 
Fett: 9 g Protein: 52 g Kolhydrater: 28 g 409 kcal

Veckan So Far

Måndag:
- Promenad 15,36km - 6,36km/h - 145min
- Styrketräning Bicep & Tricep - 35min
- Core TRX, coreboll, bosuboll, benlyft, sidolyft etc - 15min
 
Tisdag:
- Dagsvandring 29km - 7,1km/h - 245min
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag:
- Styrketräning Rygg & Axlar - 55min
- Core - 15min
 
Jag är hyffsat nöjd med träningen hittills denna vecka. Jag är lite sne på att jag inte kom iväg i onsdags på spinningen men jag mådde verkligen inte bra och somna 19.00. Ibland är sömn viktigare än träning!
 
Imorgon, fredag, blir det vandring, minst 15km borta i Jakobsberg och på söndag kommer det bli en dagsvandring på 40,2km. Det kommer bli trevligt, dock inte i samma höga tempo som i tisdags.
 
Det är härligt att vakna en morgon och inte känna sig lika pluffsig. Det är härligt att lyfta tyngre än vad jag nånsin har gjort. Så jag ser på detta med att äta mer som något positivt just nu, hoppas det håller i sig! ;)
 
Har inte hunnit med benen dock men hoppas att de får lite genom allt gående, mesbenen !!!

Personligt Bästa !!!

Var ner förbi gymmet och körde ett pass axlar & rygg. La på en 15min core också. Kändes riktigt bra, det är mitt andra pass styrketräning sen efter semestern, motion har varit lättare att få till.

 

Nya personliga bästa i hantelrodd 12kg och axelpress 8kg.
Det kändes lite fint att gå in i stora rummet (friviktsdelen är uppdelad i 2 rum, ett mindre och ett större) där alla killar håller till och ockuperar precis allt, lilla delen har blivit lite som en tjejhörna, och fick hämta mig en tyngre hantel. De i lilla går bara upp till 10kg.

 

Kändes fint och jag har bestämt att jag ska försöka öka vikten med 0,5-1kg / vecka nu.

Nu jävlar ska jag äta mer och träna tyngre! :)

 

55min styrketräning - axlar + rygg
15min core

 

Imorn blir det en dagsvandring igen, minimum 1,5mil!

 

Dagens:

Fett: 76 g Protein: 183 g Kolhydrater: 145 g 2071 kcal


RSS 2.0