Att tänka på

Du tänker kortsiktigt
Du kör en pulverdiet eller liknande för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt. Men när du sedan går tillbaka till gamla vanor går du upp i vikt igen. Många dieter är tidsbegränsade och för extrema för att man skall kunna ha dem som livsstil.

 Du kör för extremt
Du har bestämt dig för att komma i toppform och kör stenhårt med både kost och träning. Du kanske tar bort allt socker eller fett eller både och. Det gör att man blir fixerad av det man inte får äta. Det hela känns snart krångligt och jobbigt. Det blir svårt att hålla i längden

 Du äter för sällan
Du håller igen dagtid, kanske hoppar över lunchen. Du känner dig duktig när du håller igen men på eftermiddagen kommer suget. När du skall äta middag är du vrålhungrig och äter för mycket av fel saker.

 Du småäter
Du kanske tycker att du håller en sund diet och inte äter så mycket. Ett fel många gör är dock att de småäter utan att tänka på det.

 Du äter ute för ofta
Mat du köper ute och på restaurang är oftast kaloririk. Du vet inte exakt vad maten innehåller och det blir lätt att äta för mycket. Försök istället ta med matlåda och laga mat från grunden hemma.

 Du unnar dig för mycket
När du tränar hårt tycker du att du kan unna dig en godisfrossa. Problemet är att du då fastnar i negativa tankar kring din livsstil och det du försöker uppnå. Det nyttiga ses som tråkigt och det onyttiga som roigt. Försök hitta en belöning som går hand i hand med din nya livsstil istället.

 Du räknar inte drycken
Du dricker ett stort glas juice och en kaffe latte till frukost, en till latte efter lunch och gärna ett par glas vin på fredag kväll. Dessa drycker innehåller mycket energi som inte mättar. Drick främst vatten, te och svart kaffe.

 Du har ett allt eller inget tänk
Du ger upp när du faller för frestelsen och äter något du ej tillåter dig. När du väl tagit en chokladbit tänker du att det ändå är kört och äter upp hela chokladkakan. Det du istället bör tänka här är att det inte är undantagen som räknas utan vanorna. Att nå dit du vill handlar om att ändra vanor och inte att lyckas vara superstrikt.

Tagen härifrån!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0