Kesoplättar med glass?!
Jag håller på att justera mitt recept på kesoplättar och detta blev nog bäst hittills!!
2ägg
3msk keso
2msk kruskakli
2msk Grahamsmjöl
½-1 msk krossat linfrö
1tsk kanel
2tsk kardemumma
1tsk bakpulver (för fluffigare plättar)
Hetta upp pannan ordentligt, ha i lite smör eller olja. Stek snabbt på hög värme. Blir ca 6st.
Servera med Kesella glass, blir lite som sorbé:
1dl kesella
Massor med frysta valfria bär*
Mixa ihop!
*jag hade bärmix som består av: Röda/svarta vinbär, hallon och jordgubbar. Nån enstaka blåbär.
Dock tog jag 3 plättar, inte 2st. ;)
2ägg
3msk keso
2msk kruskakli
2msk Grahamsmjöl
½-1 msk krossat linfrö
1tsk kanel
2tsk kardemumma
1tsk bakpulver (för fluffigare plättar)
Hetta upp pannan ordentligt, ha i lite smör eller olja. Stek snabbt på hög värme. Blir ca 6st.
Servera med Kesella glass, blir lite som sorbé:
1dl kesella
Massor med frysta valfria bär*
Mixa ihop!
*jag hade bärmix som består av: Röda/svarta vinbär, hallon och jordgubbar. Nån enstaka blåbär.
Fett: 16 g | Protein: 23 g | Kolhydrater: 12 g | 307 kcal |
Dock tog jag 3 plättar, inte 2st. ;)
Kommentarer
Trackback