SockerRus

Det är egentligen lite lustigt hur allt kan förändras när man vill bli lite nyttigare, vi har koll på vad vi stoppar i oss och vi har koll på vårt socker. Och när man börjar ha koll så inser man hur jäkla mkt socker det är i ALLT. Det är nästan kämpigt att hitta saker som det inte är socker i.

Tex. Jag fick en chock när jag läste på hundgodis skylten på djuraffärn då det stod: Sockerfritt.
VA? Jag frågade genast och det var så att det är socker i det andra godiset, och det är det! Hur kan det vara möjligt att vi inte bara förgiftar oss själva med tonvis med socker utan också våra djur?

Sen ska vi försöka få tag på nåt godis som inte är fullproppat med socker och tänker genast: Torkade bär! Men även där måste vi vara försiktiga, för det kan vara tillsatt socker på dem också, på nåt som redan är TOKSÖTT!

Och det får mig att tänka, hur jäkla beroende är människosläktet av godis egentligen?
Vi lever i nån slags bubbla i tron om att vi inte är beroende av något, tex icke snusare, rökare, alkohol. Men ingen tänker på socker, det är nog den värsta boven av dem alla, eftersom den smyger in i våra liv, etsar sig fast och tyst påminner en om att det är BRA om du tar en liten bit choklad. Den viskar tyst i våra sinnen..

Och det är ju OK med detta beroende!

Jag trodde då aldrig att jag skulle bli "en såndär", vad nu "en såndär" är för nåt, för det har jag inget direkt svar på. Och varför det skulle vara fel? Det finns inget fel, det finns bara en massa rätt.
Jag kommer ihåg när jag fnös åt den "sockerfria ketchupen" och tänkte: "Jag har ju klarat mig galant och jag har ju ätit den sen jag var liten!"

Men då kommer frågan, hade jag verkligen klarat mig galant? Nej! Jag har varit så sjukt sockerberoende så det finns inte, helst om vi ska tala om choklad, jisses! (Läsk har dock aldrig varit nåt för mig) Så min tanke var fel, fel och åter fel. Jag tänkte i sockerberoendes tankar!

Vi lever i nåt surr, i ett ständigt sockerberoende. Jag är GLAD över att ha kommit ur det så jag kan ge mina barn den mat de förtjänar. Nyttig, hälsosam och inte bombad med socker!

Däremot är jag inte emot lördagsgodis, det är som med allt annat, inta med måtta!

Stackars krakar, sägar jag bara, som lever i sin lilla sockerbubbla!


Detta är ett tex. I Amerika får barnen i sig detta på bara en vecka, i bara en delstat!


KanelGröt

3msk råghavregryn, 3 äggvitor, kanel, kardemumma, 3msk kesella med vaniljpulver. 1dl Mjölk och pumpafrön, melonfrön och slrosfrön.

 

Det ser ganska gott ut men jag får inte i mig det. Argh!
Sitter och pinar i mig det för att vara brutalt ärlig.. Tänkte, kesella med vanilj kan vara gott... Mmm men inte om man inte gillar den sträva smaken i kesellan.. Jag måste ha nåt syrligt i, tex hallon. Kanske skulle blanda i det nu?

Fett: 5 g Protein: 26 g Kolhydrater: 16 g 220 kcal


Promenad

Det blev spåret igår, 5km. Så dit, spår och hem blev ca 9km.
Sen promenaden med Bowee 4km - 1,3mil. :)
Ny riktning

Det är ju inte så att jag tänker ge upp, eller sluta träna, för att kroppen är trött. Nej nej, men jag tänker lyssna och ge mig själv det jag behöver. Och det är lugn träning :)

Dagen har gått bra, fastan har gått bra. Jag måste sluta laga så god mat bara ;) Nej, middagen gick också bra och mitt kvällsmål. Imorgon väntar Yoga kl 12.00, första ggn på 4v som jag sätter min fot på gymmet igen, och senare Core kl. 19.00

Jag har också gått 1,4mil idag!

Jag har satt upp ett schema för morgondagens mål:

Frukost: Havregrynsgröt med 3äggvitor, kanel, kesella, blåbär och vaniljpulver, pumpafrön, solrosfrön.
Mellis: One Whey och wasa kanelknäcke. 
Lunch: Protein pannkakor med kesella.
Mellis: Jordnötssmör.
Middag: Lasagne på zucchini.
Kvällsmål: One whey, hallon och kesella.

Fett: 47 g Protein: 129 g Kolhydrater: 53 g 1207 kcal

Så den kommande månaden kommer bestå av lugn träning i form av:

Pilates
Yoga
Core
Promenader
Ev. lugn jogg

Övertränad?

Jag tror banne mig att jag har blivit det, jävla skit. Men jag har bara mig själv att skylla, men det var ju inte meningen.. Gah!

Jag har läst på lite om överträning och symtomen stämmer in, eller vad vi nu ska kalla dem. Jag har verkligen inte den ork eller motivation jag har haft innan, fast jag har den, svårt att förklara. Jag vill träna men det tar emot, jag har blivit mer stressad, mer lättirriterad och kan inte sova/sover dåligt. Är trött nästintill hela tiden, blir sjuk titt som tätt...
 
Det var bara lite av symtomen man kan ha och som jag har.

Det gäller att acceptera det helt enkelt och att ta det lugnt ett tag nu, som jag skrev förut så är det inte så konstigt. Från 0 - 100 bara sådär, det tar på kroppen. Nu kommer jag satsa på lugna träningsformer, promenader, yoga, lite core, lugn jogg (när jag känner ork), pilates etc.

För varje gång som jag tar i, blir jag supersjuk. Jag ska sluta pressa min kropp för mkt och låta den återhämta sig. Kommer betyda en helomvändning i det planerade schemat men så får det bli!
Men ändå: Skit också!

Man lär sig sålänge man lever?


Fasta dag 3

Ja, inom denna utmaning då. :)
Jag tänker köra hårt på denna fasta, det har jag redan sagt iof, men för att verkligen markera det så... ;)

Det går bra, igår hade jag dock ingen aptit men jag åt ändå men mot middagstid börja det suga ordentligt i godistarmen och jag ville bara ha nåt!! Det är sjukt jobbigt när det är så.. Jag fick stå emot från att äta för mkt middag, för mkt mellanmål och kvällsmål.. Jisses.
Det sluta med att jag la mig i ett bad i 1½timme!! Haha!

Gårdagens mat:

-Proteinsmoothie med banan, hallon & tranbär.
-Kassler med äpple, nektarin, keso, kesella lätt & kanelknäcke.
-Yoghurt naturell med qiunoa puffar, tranbär, pumpafrön, melonfrön & solrosfrö.
-Kycklinggryta med kassler, grädde, kesella och lök.
-3st kanelknäcke (suck)

Återanvändning av glasburkar :)
Det är ju sanslöst var det går åt sådana. I all hälsolivsstil har vi också blivit mer värna om naturen. Vi sorterar mkt bättre och sorterar tom vår mat. Det ni! Det trodde inte jag om mig själv. ;)


 

Fett: 37 g Protein: 107 g Kolhydrater: 104 g 1246 kcal
Btw.. -15cm hittills, sammanlagt på 1vecka.


Yoga & Core

Jag har bokat pass på gymmet igen, vad härligt det känns :D
Dock skippar jag crossfit som jag planerade annars, jag mår inte bra, har känningar i halsen efter min vandring igår. Jag blir så trött på detta.. Kanske är jag övertränad? Det vore ju inte helt ologiskt.. Och min make säger att han bara har väntat på att jag ska bli det.

Att jag inte lyssnar, säger han och suckar. ;)
Haha, men ja.. Från noll till 100 är väl ganska hårt för kroppen. Sitter i 26½ år på arslet (ok, barndomen sprang jag runt, rättelse) 15 år på arslet! och BAM så börjar jag träna 5dgr i veckan under 9månader, blir sjuk 2månader, tränar 3-4dgr i veckan och sjuk igen i januari.. Tränar lite.. Sjuk igen i Mars.

Jaja.
Lugn träning, mkt promenader. Inte riktigt det jag hade planerat denna utmaning, denna vår. Men ibland blir det inte som vi tänkt! 

Nu ska jag ta en prommis med vovven! :)

Äpple & Kassler

Promenaden är tagen, blev en "lugn" 5km, känns redigt i kroppen efter igår ;)

Detta är en jätte god mix, det har jag precis upplevt! På med nån matsked kesella och keso, severas med årets första nektarin och en bit kanelnäcke (hur gott som helst)!!

 


Fett: 3 g Protein: 27 g Kolhydrater: 21 g 241 kcal

Ca 30g äpple
100g kassler
1,3msk kesella lätt
1,3msk keso
1/3 nektarin
1st kanelknäcke

Kan varmt rekommendera detta, om det ska fikas och tungan skriker efter nåt gott till kaffet ;)


95dgr kvar

5 dagar har gått av utmaningen och änsålänge går det bra med kost och motion. Jag har inte kommit iväg till gymmet ännu men än är jag inte tipptopp, så där grymt bra hälsa att jag kan köra ett tungt Crossfit-pass. Jag hoppas dock att vara i den formen på onsdag, så jag kan gå på passet som de har på kvällen. :)

Min tanke är:

Att i 2-3veckor köra Crossfit 2dgr/vecka och endast detta de dagarna (inte blanda med någon annan träning), eftersom min kropp, trots mkt träning i över 1 år nu, gärna blir övertränad och jag slutar med att bli sjuk. Det har blivit så efter varje crossfit pass. Jag tar ut mig till max, i slutet är det enda jag hör är mig själv och min intensiva fokus.
Jag funderar på om jag inte ska ta i så mkt, så mkt att benen domnar ibland och allt annat blir surr.

Chocka, maxa och bli bättre.
Chocka, maxa och bli sjuk - Är det för mig.


Ja, jag är duktig på att överanstränga mig, tydligen. Haha, se där. Från en spelande datanörd till att ta i för mkt i gymmet på nåt år? Haha.. Skulle ni sagt detta till mig för några år sen skulle jag skrattat åt er ;)

Måndag+onsdag - Crossfit
Fredag - Egen Styrketräning
Tisdag+Torsdag+Fredag+Söndag - promenader/löpning

Jag kör på det och så får jag se vart det leder! :)
Jag har skött mig så bra att vikten OCH måtten visar positiva resultat!


ProteinSmoothie med Tranbär

Gott med antioxidanter som är bra för hälsan och en tsk nässlor i. Jag ska verkligen plocka egna sedan (nässlor/brännässlor), men just nu finns det ju inga. Så då är detta bra under vintertid ;)

Protein Smoothie med Tranbär, hallon, liten bit banan, vatten, proteinpulver skogsbär & vanilj, en skätt linfrö.Fett: 1 g Protein: 24 g Kolhydrater: 17 g 193 kcal


3mils vandring

Avklarat!!!

Vilken underbar led, Roslagsleden! Det var lite sisådär skyltat och vi virra bort oss en stund, gick åt helt fel håll.. Men inte är det väl vårt fel då det inte var skyltat?? 2 kan ju inte vara blinda.. ;)
Men, det gav oss en extra 5km att gå och egentligen är det väl inte fy skam och det gjorde att jag kom upp i mina 3mil, som var målet!

Jag lämna av kära Anna, som var den enda som var modig nog att följa med(!) vid etapp 2 och knalla sedan vidare hem, på asfalt.. Då kände jag, hur jäkla ömma mina lår, vader och häler var. Aj aj aj!
Det märks inte lika mkt i skogen, det är underbart att gå på stigarna, ensamma bortom bilvägar och stressens brus. Jag älskar det och längtar bara mer och mer till sommarn då min 3dagars vandring ska ske. Med eller utan sällskap :)

3mil - 330min - 5tim & 30min.
Tydligen så brände jag runt 1300 kcal på denna tur och det är väl inte fy skam! :) Så idag åt jag våfflor, riktiga sådana, med grädde och hallon, med gott samvete! ;)
(Orka inte leta upp nåt annat recept, helt död;)) 


Oj då!

Här sköter jag mig, äter så jäkla bra, promenerar och tillfrisknar och vad händer?
Kan ju tala om att jag fick ett bakslag på vågen förra veckan och vägde in min på 60,9kg!
Men nu imorse stod den på:
[FET]MINUS 2,3kg[/FET]! = 58,7kg!
Mest vätska, i know, men det är fasiken mindre än vad jag vägde in mig på innan viktuppgången då den var på 59,3kg.
Nu laddar jag inför vandringen imorn, 3mil ska det bli!
Håll tummarna! ;)
Godnatt!
Här sköter jag mig, äter så jäkla bra, promenerar och tillfrisknar och vad händer?
Kan ju tala om att jag fick ett bakslag på vågen förra veckan och vägde in min på 60,9kg!

Men nu imorse stod den på:
MINUS 2,3kg ! = 58,7kg!
Mest vätska, i know, men det är fasiken mindre än vad jag vägde in mig på innan viktuppgången då den var på 59,3kg.

Nu laddar jag inför vandringen imorn, 3mil ska det bli!

Håll tummarna! ;)
Godnatt!

Pizza

Jag svepte ihop något, det blev lite blandningar av alla recept jag har läst om att få en nyttigare pizza, eftersom jag inte tittade på något när jag väl gjorde den. Det är väl mitt största problem, jag experimenterar och tänker "Jo men nåt sånt här var det ju!". ;)

Kan väl inte påstå att det blev färre kalorier än nån annan pizza och som vanligt så tänker jag 2-3personer när jag lagar mat och inte 1 person!
Men suuuuupergo :D

Pizza botten ala Hygea

½dk mandelmjöl
½dl kruskakli
3ägg
Ca 80g philadelphia (jag hade ingen kesella hemma) :O
1tsk olivolja
Örtsalt
Lite oregano

Vispa ihop, stek i panna. Vänd och stek. Lägg i form, och garnera med vad du vill ha.
Jag valde:

2dl ost
4 msk Tomatsås gjord på plommontomater, peppar, basilika och örtsalt
Gul lök
Salami
1 skiva rökt skinka
Tomat

Jag la upp fyra slize på min tallrik men denna pizza var mastig så jag orka bara 3 bitar, ca 4-500kcal. 
Allt som allt låg denna pizza på:

Fett: 81 g Protein: 61 g Kolhydrater: 19 g 1075 kcal
Botten ligger på: 609kcal 

 

 


Eat stop Eat dag 2

Det gick väldigt bra att fasta idag!
Jag har allt som allt gått nästan 1,5 mil idag och jag har inte känt mig snurrig, hängig eller att blodsockret skönk. Det var mot kvällen när min son åt middag som det blev lite jobbigt, eftersom jag verkligen var hungrig då. Men maken vill ha pizza (jag ska göra min egen).

Jag kommer köra stenhårt på denna fasta, jag giller den verkligen. Dock gäller det att komma ihåg att dricka mkt vatten och sen när det är dags för mat: Ät långsamt och drick stort glas vatten innan. För att inte överäta. Jag satsar på att ha total kontroll när jag äter min pizza ikväll!

Jag kan rekommendera denna fasta!! :)

Fröken B

Här presenterar jag fröken B, som jag ska ta med ut på promenader 2-3ggr/vecka. Hon kanske är liten men hon är jäkligt tuff och en PW klarar hon galant. Sikken kondis denna donna har! ;)

Sen när vi har knallat några gånger ska hon också få följa med på nån joggingtur / vecka.

 

Promenad nr 2, 49min.

Sträcka:
5,3 km
 
Tempo:
09:15 min/km
 

Hastighet:
6,49 km/h


Sammanlagt idag: 1,1mil (ca)Skogspromenad

Äntligen är jag frisk nog för att ta mig en hyffsad promenad i lagom tempo, inte snigel och ingen PW men det var alldeles lagom och otroligt skönt. :) Känns bra att börja få tillbaka energi igen, äntligen äntligen!

Idag är det också min andra dag på fasta denna vecka, vakna med att känna att det var exakt rätt dag för att göra detta, igår var jag så ofantligt hungrig på morgonen, då är det inte lätt. Kaffe dricker jag dock och tar mina vitaminer, massa vatten. Det är nåt som är nödvändigt för mig. ;)

Tid: 60min
Sträcka:
6,3 km
 
Hastighet:
09:31 min/km
Tempo:
6,3 km/hFokus på kosten

Det har varit mkt fokus på kosten senaste 4dagarna, eftersom jag inte har kunnat träna får det bli prio ett just nu. Och för tillfället sitter jag med min hallonkesella och njuuuuter. Och försöker att inte äta upp hela.. ;)

Precis kommit hem efter en kanske 5km lång promenad med Bowee (vovven) och en hel massa andra hundar. Det var form av en träning, eftersom det hölls av hundreda.se
Mycket trevligt, både jag och Bows är helt slut nu.. Min axel är trött och som om den harvarit med om värsta gympasset, nej nej, det var bara min hund som prompt skulle fram till alla andra och slet o drog.. Haha. Men det gick bra. :)

Mitt matintag idag:

-Smoothie på protein, hallon, banan, äggvita, kesella och nässelpulver.
-Kycklingsallad med vitlöksdressing (makens satt och åt kebab, jag vill också vara karl, han kan äta det, träna och gå ner i fett iaf!! Fusk! ;))
-1 kokt ägg & 1 tsk jordnötssmör (ekologisk)
-Hemmagjorda pannkakor med "hallon och banan-sylt", slaffsa ihop och vad gott det blev!
-Hallonkesella

Fett: 56 g Protein: 104 g Kolhydrater: 47 g 1144 kcal
Inte lika bra i protein intag idag.. Men men. Fullt upp och jag är glad för att det blev så bra ändå! :)
Tröööött... Längtar till kudden!

Nyttiga pannkakor

1dl mandelmjöl
2tsk stevia socker
1dl kesella
3msk keso (kan uteslutas, ta mer kesella)
1dl kruskakli
2ägg
1äggvita

Jag hade i lite vaniljpulver, gott. ;) Läs Pulver och inte socker!
Blanda ihop och stek! :)

Sen hade jag mosad banan och hallon till. :) Mums!
Längtar till imorn då jag får äta detta igen.. Rester! :P

Ca: 30g fett 44g protein 40g kolhydrater
För hela satsen ca 660kcal (mosad banan o hallon medräknat)


Ut & lek i solen

Det ska jag och min son göra nu, det står på "göra listan". Äntligen får han det, som han har tjatat. Inte lätt när mamma måste "jobba" hemma... Tårtan klar och för den som är intresserad finns det faktiskt en facebook sida att titta på! ;)

https://www.facebook.com/MyFairyCake


Men nu ska vi ut och leka!
Röra på fläsket! ;)

Dag 2 - Friskare

Idag är jag ännu friskare, och det känns underbart!
Dock sov jag som en kratta inatt, jag var iskall och kunde inte varva ner.. Sen kom min son in på natten, la sig bredvid mig och värmen spred sig över mig som ett extra täcke. Lugnet kom och jag somnade!
Tänk att ha en sådan son! <3 :)

Måste ju berätta att gårdagens morgon var extra go, för då låg jag o mös med båda barnen. En på var sida, myyys på hög nivå! <3

Idag är det tårtgöra, idag är det läkartid och sonen hemma. Snart ska vi åka, sitter och sväljer min proteinshake, som jag blanda i nässelpulver i också. Det finns en smak av hö men fasiken så mkt bättre än rent. ;)
Fick min make att prova min shake också: "Smakar medicin!" Ja, det är så han tycker om One Whey, men han drack glatt upp det!

Ska ta mig en liten längre promenad idag med vovven, iaf en på 5km, det orkar jag nog idag. ;)
Pepp på er och kom ihåg

Ni är grymma och ni bestämmer!

Dag 1 slut

Och vad har jag att komma med denna dag?
Vad har jag gjort för att starten ska vara så bra som möjligt?

Jag har gått en liten längre promenad med min hund.
Jag har gått ner till centrum och handlat.
Jag har lekt med min hund, intensivt.
Jag har skött min kost perfekt.
Jag står just nu emot hungerkänslor, som inte är hungerkänslor, det sitter i huvudet. (Åt precis 1dl kesella hallon)
Jag har bakat, vispat mousser och smörkräm och har inte smakat!
Jag har skrivit ner en massa planer, mål och varför jag gör detta, de kommande 100 GD.
Jag har lyckats komma upp i 122g protein på sammanlagt 1200kcal.

Mitt matintag idag har varit:

-Smoothie på banan, hallon, kesella och proteinpulver.
-2 kokta ägg, 1 wasa fullkornsmacka och keso.
-1 proteinshake.
-Fisksoppa på flundra, morot, purjo, kesella, paprika, gul/röd lök, räkor och lite couscous.
-1,3dl Hallonkesella <3 <3 <3

Nu funderar jag på om jag ska sova (sjukt trött) och ta resten med tårtan tidigt imorn, eller om jag ska göra det till ett nattjobb.. Det ska ju stelna till innan jag kan täcka den med sockerpasta osv..
Jaja, nu halkar jag av banan här! ;)

Jag är stolt över vad jag lyckats med idag!
Mot friskare tider!


 


VårRuset - Anmäld

Check!!

Nu är jag anmäld och mitt mål är att springa den på 25min max. Jag tänker ställa mig i första gruppen och hoppas på att inte bli nermejad. ;) Nu ska jag bara bli frisk så jag kan träna upp kondisen...


Nässelpulver


Jag pratade om att ta bränn-nässlan och torka den, sen dricka 1-2tsk om dagen. Jag hitta det idag på naturlivs, och kosta 80spänn. Inte sådan stor summa så jag tänkte att jag provar och denna lär räcka ändå till sommarn. Den ska hjälpa mig att hålla mitt järnvärde stabilt och en hel drös massa annat, den rensar också kroppen en aning, om den inte gör det... Vad jag märker... Så ska jag köpa riktiga prylar för det.

Men det var dyrt.. Nästan 300kr.
Denna månad får det räcka med omega-3, stresscontrol och nässelpulver inköp ;) !!!

Satan vad gott det var!
Eller inte.. Lukta hö.. Smakar hö.. Och nu rapar jag hö. Haha!
Nästa gång.. SHOTGLAS!
Lite info!


 

Ska testa lite recept och köpte hem:
Sötningsmedel med 0kcal och Mandelmjöl
.
(Tranbär bara för att det är gott OCH nyttigt:))


Lite synd att det är så fint väder.. Eller är det synd att jag inte är frisk nog för en PW?


Helkroppsbilder

Nej, haha. Det tänker jag inte lägga upp nu. Nej.. Så vågad är jag faktiskt inte. jag har tagit bikini-bilder, bara för att notera detta. Eftersom vi måste det, inom 100 grymma dagar HELKROPPSBILDER.. Mina som jag lagt in nu här i bloggen är ju bara på överkroppen. Men jag känner mig inte trygg i att visa hela, allt, inte ens på badstranden så.. ;)

Det kommer senare!
Typ när 100 dagar har gått
!

Denna dag inleder jag med mer tårtgöra, bra och hälsosamma måltider. Lite mer promenader, rörelse/aktiv vila. Än är jag inte helt frisk. Snart är det dags att fixa lunch, idag blir det nog.... Omelett eller äggröra, det är jag sugen på. Ägg blir det iaf..

Som ett barn inför Julen

Så känner jag nu, inför 100 grymma dagar!!
Haha, jag är så taggad, lite skrämd och har ett jävlar-anamma som är påfyllt till max. Eller kan det vara att friskhetskänslorna börjar komma och sprittet i benen gör sig hört?

Mycket troligt att det är en blandning, jag ska fasiken lyckas nu och jag ska ta mej fan inte ge upp eller fuska.

Jag vet inte vad jag ska skriva, så peppad är jag. Haha! :D
Det blev en liten längre morgonpromenad idag, men inte mkt längre. Måndags och igår orkade jag bara gå till dagis och hem igen men idag blev det iaf 2.5km. (haha;)) Istället för 500m. ;)

Pirr, sprattel och kill i mage och ben.
Nu ska jag bli frisk, jag längtar till gymmet!!

Dagens frukost blev smoothie igen:
1dl lätt kesella, 1 äggvita, 1 skopa vanilj+skogsbär proteinpulver, näve hallon och en halv liten banan, lite vatten.


Fett: 2 g Protein: 41 g Kolhydrater: 20 g 277 kcalKosttillskott

Dessa använder jag:

Dock kommer jag inte att beställa hem HEAT igen. De funkar inte riktigt för mig, är en extrem kaffejunkie.. Men jag kan säga såhär, om du inte dricker kaffe kommer de att hjälpa dig. För när jag inte fick min kopp så tog jag en kapsel och vips så piggna jag till och behövde inte koppen längre. :)

StressControl är nåt jag precis beställt hem. Jag stressar sjukt mkt och om de skulle hjälpa vore det guld och diamanter för mig! (Vet inte varför men ju äldre jag blir desto svårare har jag att hantera stressen) Värt att prova!

One Whey vanilj & skogsbär + Cappuccino.
Omega-3
MultiVitaminer för kvinnor
D-vitamin


Kryar på mig

Hela dagen igår gick till att vila, jag sov mer än vad jag var vaken. Jisses vad dåligt jag mådde, idag är det faktiskt lite bättre och jag hoppas att det fortsätter åt rätt håll nu. Imorn är det 3veckor som jag varit sjuk...

Frukost fick jag i mig idag som bestod av en smoothie (halv banan, 1/4 äpple, 5st björnbär, 2dl vatten, 1dl kesella lätt och 1skopa one whey vanilj & skogsbär) och kaffe, framför datorn. ;)

Dagen består av en tårtbeställning, så snart ska jag sätta mig och modellera 2st dinosar!
(Jag måste ju tillägga att jag fick MVG i slutbetyg i Psykiatri!!! *Skryta :D)


Fett: 2 g Protein: 37 g Kolhydrater: 27 g 287 kcal


Mål - st 28

Ett litet vid sidan av mål som jag har kommer att presenteras nu. Jag kommer också visa den hemska bilden för att bevisa för mig själv att när jag nått målet, hur jäkla bra jag är!
Vi glömmer lätt på vägen hur mkt vi har kämpat och hur mkt vi faktiskt har förändrats, därför är det viktigt att ta en förebild, så vi aldrig nånsin glömmer hur jäkla grymma vi är! ;)

För mig har det tagit bra med tid, jag är inte smal än, jag har mkt hull kvar (liten benstomme) även om det inte syns utåt och så mkt på bilder (dock kommer denna bild avslöja just detta). Det var över 1 år sen jag startade min resa med hälsosam kost och mkt träning. Skulle en annan göra det med kanske lite mer disciplin vad gäller maten, att kunna vara utan sitt lördagsmys, hade jag säkert varit i mål för länge sen.

Men saken är den, jag vill att det ska ta lång tid. Klart att ibland, som nu, får jag lägga till lite extra jävlar-anamma för att komma ett steg till på vägen men jag gör det när jag är redo och i min takt. För annars vet jag att det fallerar och det slutar med onda tankar om mig själv. Och så ska det inte vara!

Så, mitt delmål, eller mål vid sidan av.
Jag har nu st 30 i byxor, har ett par i st 28 hemma... Jag fick dem, har aldrig nånsin varit så liten (ja ok, innan puberteten var jag det). Jag har aldrig nånsin kommit i ett par st 28 i mitt vuxna liv och nu till sommarn ska jag göra mitt bästa för att göra just det!!

Såhär sitter de nu... Haha pisamt. ;)


Eat stop Eat

Jag körde ju detta, eller jag KÖR detta lite då och då. Men nu ska det verkligen bli 1-2ggr /vecka igen. Idag har jag kört mig fasta på 24timmar och nästa blir på torsdag/fredag.

Jag tror på denna fasta!
Den har defintivt hjälp mig att hålla vikten nu när jag hafrt en svacka, och vad kan den då göra under den bra perioden i mitt liv, med BRA kost och träning?! ;)

Här har ni lite intressant läsning:
http://periodiskfasta.com/periodisk-fasta/topp-10-myter-om-fasta-avfardade/


100 Grymma dgr 2veckor

Vecka 1 & 2!
Ska jag fokusera på att få till kosten på ett bra sätt, jag ska köpa hem en köksvåg och väga min mat. Jag ska dra ner på kolhydraterna, runt 50g/dag och ha 2 helt sockerfria veckor.

Jag ska bli FRISK och ska satsa hårt på detta och sedan aktiv vila när det blivit lite bättre.
Jag ska också anmäla mig till vårruset!
Då & Nu

Haha... Herregud.
2011-2012
-7kg i skillnad

Snyggt hål i byxorna va?! ;)

 


100GrymmaDagar Start

Startmått, startvikt och startbilder. Mer konkret om vad jag vill uppnå! :) Är väl inte så roligt att bjussa på bilder men det är inte några bikinibilder, det kan ni glömma. ;)

Mått i cm:

Midja: 74
Ballerinakjol: 91
Höft: 95
Stuss: 97

Arm: 27
Lår: 55
Vad: 35

Byst: 91
Över byst: 85
Under byst: 81

Vikt: 60,9kg
Mål: På vikten vill jag inte sätta några direkta mål, den betyder inte så mkt för mig. Det är hur min kropp formas och fett% som jag bryr mig om. Cm får gärna minska med kanske 5cm?

Ni som hängt med ett tag kan se skillnad på mina mått sen sist, då jag gått upp ett par. Samtidigt som det är surt så gör det ingenting eftersom jag har varit medveten om det och att jag ändå har mått bra i min storlek som jag är just nu. Dock börjar det tyna ut och jag måste göra ett ryck igen. ;)

Mitt bästa inom motion/löpning:
6km på 31min
5km på 28min
Mål: Vilken förbättring som helst är bra, men jag vill springa vårruset på max 25min. Mer backlöpning och intervaller.

Bästa inom styrka, marklyft:
45kg
Mål: 60kg, styrketräning 3ggr/vecka.

Jag har skrivit att jag vill minska i fett%, jag tog ett tanita test för nån vecka sedan, ska dock fixa hem papper på det, missade att få några. jag tror knappast att jag minskat tills nu, så det borde få räknas. Skriver till det sen när jag fått fatt på det.
Jag ska sköta min mat, jag ska äta lagom, regelbundet och hälsosamt.

Bli stark och få synligare muskler, ja det får ju bildera utvisa om det blir så. Jag har en jätte kass kamera dock eftersom vår försvann under jul men jag hoppas att vi kan se nån skillnad ändå sen i Juni.

Och så Start bilderna:
Mina kära barn lämna lite konstverk på min mage. Det syns nog ganska tydligt om vad jag vill ha förändrat! ;)

Skam den som ger sig!

 

 


Viruset tar nya krafter

Jag är sjuuuuk idag, såååå sjuuuuuk. Ok kanske inte riktigt så sjuk eftersom jag orkar sitta vid datorn och skriva ;) Men jag mår sämre än vad jag gjort i veckan och igår under dagen fick jag också röda utslag. Har en konstig smärta i halsen, trött, seg, irriterad.. Ja, som det är när kroppen är virusbelagd.

Har 7st utslag, stora myggbet typ och kliar som sådana. Sist jag hade det hade jah parvovirus b19, eller vad det hette, men det ska man bara kunna få en gång i sitt liv?
Vanligtvis är det en barnsjukdom, men eftersom jag inte hade det som barn gav min dotter mig det för 1½ år sedan. Nu hade min son det, tror jag, och jag också, igen?

Saken är den att vi ska fixa antikroppar mot det efter en gång.
Kanske inte gäller vuxna?
Äh..

Jag som skulle vandra 3mil imorn... :(
Får se hur det blir med det!


4timmars äventyr

Jag är fortfarande inte helt frisk, det är kli i halsen och snuvan sitter hårt. Jag vägrar dock sitta stilla och tjocka mig i soffan utan beger mig ut i lagom tempo och rör på mig, få igång blodcirkulationen och hoppas på läkning ;)

Idag hade jag sonen hemma, han fick ett litet astma-anfall igår kväll och vi somna rätt sent. Men idag mådde han toppen och vi gav oss ut på ett äventyr, packa väskan med lite mellanmål och kaffe. Tog hunden och gav oss iväg mot skogen. Han är fantastisk min son, han klarar att hålla igång i 4timmar, med mindre pauser, lek och energipåfyllning. Men jag lovar, säkert 3timmar av allt detta GICK vi.

Han klaga inte en enda gång, mot slutet 10min hemifrån började hjärtat få ont i fötterna. Men tur att vi kunde se vårt hus och han fick ny energi. Avslutiningsvis - Mys i soffan framför en film! <3  
Min son posar ^^


Passade på att göra lite övningar med dessa stockar och annat skoj som fanns!
Bowee var lite missnöjd att han inte fick vara med oss och leka.


Rörelse ute i det fria

Jag och Bowee (min hund) tog en promenad idag också. Vi intervalltränade på så sätt att jag sprang efter honom på hans noter, vi kan också kalla det LEK. Att jagas och att jaga är det bästa han vet, konstigt, eftersom han är en jakthund. ;)
För mig blev det intervallträning och rätt bra flås!

Vartannat gick vi långsamt, ibland snabbare tempo och stannade till så Bowee fick vila vartannat. Han är trots allt bara 7månader men har en jäkla energi! När han vila gjorde jag annat:

30 Armhävningar (sjukt svag i dessa fortfarande)
100 Benböj
30 Mountain Climbs
50 Situps

Det är väl ingen såndär "WOW" -träning men väldigt lagom nu när jag ska känna efter om kroppen har tillfrisknat ordentligt efter förkylningen. Jag känner mig lite svag men det kan också vara att jag gör detta innan frukost, inte van vid det. ;)

Promenaden allt som allt blev 4km.
Jag är nöjd, likaså min älskling. :)

Avslutningsvis: Frukost bestående av Hallon-fiberhavregrynsgröt men 3äggvitor, hallon, One whey protein skogsbär & vanilj. Toppat med lite blåbär! :)


 
Lagom trött jag efter träning! :)


Morgonpromenad

Ny header, halvnöjd, men jag är inte direkt duktig i PS än... ;p Och en ny bakgrund, den är fin, såklart! jag gillar det, blått är lugnande, samma som grönt.. :)

Imorse var jag ute på en långpromenad med hunden, 5km blev det ca och längre ska han inte gå. Märkte mot slutet att kroppen verkligen ville ha frukost, börja sega ihop. Haha, så jäkla känslig på morgonen, jag alltså. ;)
Men det är skönt nu när det är vackert väder ute och bra att vi passa på imorse för nu är det nästan storm!

Imorn tänkte jag försöka komma igång med träningen igen, lugnt och fint, på gymmet. Nu har det gått 2 veckor och det får räcka! Jag känner mig bättre, kanske lite svag men det kommer.
Har ingen riktig matlust idag dock och jag somna efter frukost och sov i 4timmar... :O Kommer inte kunna sova ikväll..

Idag blev det hallongröt (havregrynsgröt med hallon, 3äggvitor) Toppat med qinoua puffar, psylliumfrö, svarta sesam, melonkärnor och hallon. och en dansk rågmacka med ost & kalkon. :)

 


Mål under de 100 dagarna

Mina mål under dessa dagar ska vara realistiska, konkreta och det ska vara roligt på vägen!

Mina mål:

1. Få ännu bättre kondition, bli snabbare.
2. Bli stark och få synligare muskler
3. Tappa underhudsfett,
bli av med mina lovehandles
4. 50kg i marklyft, möjligtvis 60kg (jag har inte glömt mina tidigare uppsatta mål)
5, Minska i cm

Hur jag ska nå detta:

1. Sköta min kost, inget mer "fusk"
2. Träna 3-5ggr/vecka, har "bara" blivit 2ggr/vecka sista tiden
3. Ha KUL och fortsätta som jag gjort tidigare
4. Få in mer promenader mellan träningpassen,
jag ska vandra i sommar så det kommer bli mycket sånt 


Jag ska satsa på mig själv och min hälsa, detta är min vår!

Just nu är jag fortfarande sjuk, har varit det i snart 2veckor. Det är inte lätt när kroppen inte vill hänga med när jag pressar den hårdare än vanligt. Vanligaste reaktionen är att jag blir sjuk. Men jag är på bättringsvägen och tar därför promenader nu, tänkte ta det varje dag denna vecka och öka intensiteten succesivt. :)

Igår var det en familjepromenad på 2timmar i lågt tempo.
Idag en 60min promenad med vovven i lagom tempo med kaffe o vattenpaus, kanske tar en själv sen också (det är ju så fint väder).


100 GRYMMA dagar

Jag är såå pååå, grymt taggad!!! :D
Kom med DU också!


LÄNK


Vandringsplaner Juli 2012

Jag planerar att vandra i sommar, och jag vill vandra långt. Jag vill vara borta några nätter, helst 3. Om det är någon som har erfarenheter av att vandra på Sörmlandsleden så är det välkommet!

Men nu finurlar jag bara, men tanken är att gå runt 6tim om dagen och det hinner jag en bit på, så jag vill inte vara hemma samma dag eller efter bara en natt. ;)

Jag funderar på att ta ett paket först, men B&B på kvällen med middag men ångra mig snabbt då det kosta väldigt mycket och någon övertala mig om att det är härligare att vara ute i naturen hela tiden!
Så nu planeras det, förbereds, ser över vad allt kostar: Skor, tält, stormkök och allt annat som kan vara nödvändigt att ha med sig. :)

I Juli bär det av, med eller utan sällskap :))


Äta brännässla?!

Japp!
det ska jag göra, ska plocka dem så fort de växer upp överallt, torka och sen mala ner dem till pulver och sen ska jag ta mig en sked varje dag i tex gröten. Det är jätte nyttigt och är bra för en hel del!!

Läs själv!
(Jag fick tipset av en ört-terapeut som jag träffade här nu under min praktik:))

http://www.ecobina.se/info_nassla_2.htm


Mellanmål/Snacks jag har i väskan

Mix på: Tranbär, blåbär, hasselnöt, cashew och en massa andra nötter
som jag inte riktigt lär mig namnet på eller hur de stavas. ;) Haha!Sugen på nåt sött?
Ät lite tranbär :)


Middag, frukost & lunch

Middagen igår bjöd jag på detta till mig och min man.
Första gången som min make fick smaka på mina Oopsie mackor, denna var med tonfiskröra. Han gilla det jätte mycket, och han är kräsen kan jag lova ;)Min frukost idag bestod av fiberhavregrynsgröt men 3 äggvitor,
äpple, kanel, hasselnöt, blåbär och tranbär.
Serveras med lite mjölk :)

 


Och lunchen fick det bli naturell yoghurt lätt med qinoua puffar, psylliumfrö, svarta sesamfrö, tranbär, blåbär, kanel och nån enstaka nöt. Serveras med en surdegsskiva med en hel del frön i, smör och herrgårdsost.
Var så sugen på yoghurt, jag har mina perioder som jag är det. :)

 


VilopulsVilopuls

Den puls man brukar ha på morgonen när man vaknar eller när man har vilat och är riktigt avkopplad, kallas vilopuls. Ett av de bästa måtten på hur god kondition man har är just vilopulsen. Har man en normal kondition bör vilopulsen ligga på omkring 60 (genomsnittet i sverige är ca 70-75). Ska det kallas att man har en bra kondition så bör ens vilopuls ligga på runt 50 (tävlingsidrottare, tex löpare, orienterare, längskiddåkare, kan ha en vilopuls på 30-40.

Vid pulsträning behöver du ha kontroll över två värden: din vilopuls och maxpuls. Här berättar vi lite mer om din vilopuls.

Innan du börjar med pulsträning är det väldigt viktigt att du tar reda på vilken din så kallade vilopuls är, det antal pulsslag per minut som din kropp använder vid fullständig vila.

Den lägsta puls du har under vila

Bäst är det att mäta vilopulsen på morgonen, precis när du vaknat, eller efter 15 minuters vila. För att du ska kunna jämföra värdena från mätning till mätning, är det viktigaste att mätningen av vilopulsen görs likadant varje gång. Vilopulsen är ett bra mått på hur väl du lyckats med din träning. Desto lägre vilopuls på individnivå, desto bättre för din prestation.

Din vilopuls mäter du enklast genom att räkna pulsslagen under 15 sekunder och sedan multiplicera det med 4. Handleden eller på halsens sida är de lättaste ställena att hittar pulsen på.

Upptäck hur din kondition ökar

Genom att följa hur din vilopuls utvecklas kan du se hur träningen ger effekt på din kondition. En lägre vilopuls visar att träningen fungerar.

Signal om en infektion i kroppen

En tillfälligt höjning av din vilopuls kan vara en signal på att du har en infektion i kroppen. Du bör då avstå från träningen tills vilopulsen åter är normal. Vilopulsen kan vara tillfälligt högre av en rad andra orsaker, men en konstant höjd vilopuls indikerar på en försämrad kondition.


MITT RESULTAT

Det var nu 6-7månader sedan jag tog min vilopuls sist och jag kan säga att det har verkligen förbättras. Jag minns att när jag tog den i slutet av sommaren så blev jag så besviken för jag trodde att mitt hjärta var i bättre form än så, jag fick en liten knäpp på näsan nästan.

I somras låg den på 73.
Imorse låg den på 50.


Så det betyder att jag äntligen har en bra kondition! :D

100 grymma dagar

Jag tänkte hänga på detta, det kanske ger ett litet mer jävlar-anamma. Gå in på länken för att se och veta mer, men du behöver ha ett facebook acc för detta. :)


Jag har varit sjuk ett tag, 1vecka, och är väl inte 100% frisk. Så idag blir det en promenad med hunden för att få igång cirkulationen igen iaf och mkt plugg på det!


Pepp på er kära!


LÄNK

Hundra grymma Dagar


Påminnelse till mig själv

Tänka sig hur jag såg ut då, jämfört med nu. Jag vet att vissa ser mig som en spinkis som inte riktigt uppskattar hur bra jag har det, men tro de eller ej, jag har också kämpat. :)
Jag hade visserligen inte 50kg övervikt, istället hade jag noll muskler.

Från att inte kunna ta sig upp från huk utan hjälp till att känna mina lår vara nästintill stenhårda är nåt jag aldrig kunnat tänka mig och det är nåt jag är stolt över.
Det är också en morot!

Minus 7 kg och plus några muskler:
1 år har gått! Bjuder på lite bilder.. - Bild 3

1 år har gått! Bjuder på lite bilder.. - Bild 4

1 år har gått! Bjuder på lite bilder.. - Bild 5

1 år har gått! Bjuder på lite bilder.. - Bild 6

Sjuk

Återkommer snart då jag kan sitta längre stunder vid datorn.. Blä!

RSS 2.0