3 dgrs Paus?!

Jag kör PF = Periodisk fasta.
Eftersom jag mår bra av det, för det mesta. Av nån anledning blir jag förstoppad, trevligt att veta va?! ;)


Men jag mår bra av att inte ha tvång på att äta, jag har aldrig gillat att äta frukost men jag fick in det i rutin förut men egentligen så passar det inte mig som person.

Jag började äta 12.00 och sen 18/21.00 varje dag för 3veckor sedan och PANG så rasa jag ner i vikt. Jag mår bra, är pigg och känner inte av pressen att hela tiden MÅSTE äta nåt, det blir en stress för mig. Lustigt kanske.

Men sen tröttna jag på mitt dilemma som jag skrev ovan och tog nu en paus i 3dgr. På en gång kom magen igång, men å andra sidan har jag också slutat med mitt morgonkaffe i dessa 3v, men nu ska jag införa det igen och det kanske kan hjälpa magen på traven. ;)


Men nu är det nog, nu är det att hoppa upp på hästen igen och köra PF hela Juni ut, jag ska kämpa och jag ska bränna fett. Ner till 25% ska jag (28,5% nu)!!!


Trött på mina lovehandles som vägrar ge med sig, det som har försvunnit under dessa veckor är lite av magen men mest brösten.. De är obefintliga. Från att ha haft D (när jag var som störst) och C-kupa.....har jag snart A!! Aldrig haft A.. Jo när jag var 12år.


Jaja.. det är smällar jag får ta och egentligen tar jag dem mer än gärna för jag vill inte gå tillbaka till hur jag såg ut förr!


Nu jävlar, nu måste jag dra åt livremmen och galoppera iväg. Haha, eller nåt!


Det känns i hälarna

Jag har ont.
Hälarna påminner mig så fint om att jag tog i under löpningen igår, de låter mig inte gå här och tro att allt är bra. Det är så irriterande för det är inte lätt att utvecklas inom löpning om de ska hålla på med sitt gnäll..

Här hemma bakas det.. Än har jag inte smakat!
Men jag sitter och funderar, eller har gjort det sen i måndags då jag sist hade min fasta på 24tim... Innan dess har jag ätit kl. 12.00 och sen 18.00/21.00 igen.
Det har gjort så att jag går ner i vikt med rasande fart måste jag säga, 3kg på 2½vecka.. Men det har också gjort så jag har blivit förstoppad, får inte gå på toaletten.. Försökte med psyllium men det funka inte.

Så igår och idag har jag ätit som vanligt, frukost, lunch, mellis och middag, kvällsmål. Redan under frukosten igår kom magen igång igen, samma idag.

Samtidigt trivs jag så jäkla bra med periodisk fasta, inget tvång på att äta osv. Men jag måste finna nåt som hjälper mig isf.. jag måste se över mitt kostshchema åter igen, känner jag.

Hm!

Just idag.. Är jag sugen på ALLT! Men inget smakar bra.. Och inget vill jag ha när jag väl står där framför skafferiet. Bah.. Drygt!Kaka någon? De ovan ska hivas!


Blåmärke efter crossfit-passet. Det slår aldrig fel, efter varje pass får jag ett nytt blåmärke, idag hade jag små små på armen efter vårruset igår.. Blöh!


Lunch, mkt ägg idag. Men vi har inte mkt hemma..
Dock åt jag inte brödet... Det var inge gott. ;p


Gräslök

Är nog gott till allt?
Lite på rågmackan med keso och lite på äggröran gör det hela lite roligare att se på! :)

Mitt just nu favorit te, Grönt te mint!
Mums!

Jag har fortarande världens träningsvärk sen Crossfiten i måndags, tom i magen där jag inte tyckte att det kändes alls under själva passet men tji fick jag, det är inte roligt att nysa kan jag lova. ;)
Haha!

Men det är underbart, jag älskar det!
Jag längtar till nästa crossfit pass, men idag ska kroppen på återhämta sig så jag inte blir sjuk och sen har jag en massa "jobb" att göra.

En tårta ska göras, studentmössa.
Så idag blir det att återigen stå och baka och stå emot suget av att smaka min enormt goda, underbara... Nej jag menar min enormt äckliga sockerkaksbotten. ;)

Pepp på er där ute!

Ge allt och lite till, kämpa för det du vill, nå det du vill, du anar inte vad stolt du kommer vara över sig själv sen och hur jävla BRA du kommer må!

Love yourself!

Vårruset 2012 i bilder

Mycket kvinnor på en och samma plats ;)


Självklart fick Bowee följa med, utmärkt tillfälle att miljöträna!
Vackra dotran min <3Cissi


Min dotter och son slåss om mammas juice ;)


Grymma brudarna!


Vårruset 2012

Jag var laddad och jag var nervös (tävlingsnerver = noll). Jag tävlar hela tiden mot mig själv o nu hade jag ingen aning om hur jag skulle prestera eftersom jag inte har fått träna mkt löpning detta halvår (sjuk väldigt mkt).

26min & 8sek - 5km

Hastighet: 11,54km/h
Tempo: 05:12min/km

Helt ok.
Jag fick dock ett djävulskt håll efter 4isch km, och det störde mig något fruktansvärt, så ont att det inte ens gick att andas.. Förlora säkert nån minut där då jag fick stanna o återhämta mig, som tur var kom det inte tillbaka! :)


Näst första gruppen ställde jag mig i, trodde jag var galen men kan säga att det var ett bra val, men det blir första gruppen nästa år, det ska jag satsa på! ;)


Jag är inte nöjd, jag blir aldrig nöjd. Jag är nöjd på det sättet att det är ett nytt personligt bästa även om jag inte nådde mitt mål på 25min men detta ska klås, jag SKA under 25min till sista Juni! :)


Kram och godnatt!


Mål: Byxor st 28

Ännu är jag inte där men det närmar sig iaf! :)
Crossfit

Igår när jag skulle gymma på kvällen så var det så sjukt smockat på friviktdelen, det kändes som om det var ett skämt!! jag hatar när man måste se vart man står, går och hur man utför övningarna så man inte smäller till nån.. Hah. Jag blir stressad och det är det sista jag vill vara när jag ska gymma, det är ju min avkopplare!

Efter att ha kört 10min bicep och tricep orkade jag inte mer. Jag gick ut därifrån, lite vilse och less.
Gick förbi datorerna och såg att det fanns 2 platser kvar till ett crossfit-gruppass! Bingo! Kanske inte det bästa dagen innan vårruset men min motivation var nu nere på noll...

Crossfit

Uppvärmning 2 varv.
+
20 bob squats, 10kg (80)
20 armhävningar (80)
10 pull ups (40)
10 burpees (40)
15 situps (60)
10 walk ups, 5kg (glömt vad det hette?) (40)

x 4, 1min vardera.

Det var mina första pullups nånsin, de kanske inte var snygga men de kändes kan jag lova. Och idag känns allt detta ännu mer och jag känner att min kropp är helt slutkörd, haha. Som tur är har jag mest ont i överdelen av kroppen och armarna skakar lite än, jag måste verkligen satsa på att se till att kroppen får det den behöver nu och har startat med en bra frukost.

Får se hur det går på vårruset nu då... Kanske inte var det bästa att köra dagen innan men vafan, det är ju benen som ska kämpa ikväll, eller hur?! ;)

Jag blir alltid, eller har alltid, blivit sjuk efter ett Crossfit-pass, får se hur veckan ser ut. Därför måste jag se till att äta bra nu och få i mig protein och näring. Oavsett hur jag gör, tar jag alltid ut mig till max under crossfit, helt sjukt! :P

Håll tummarna för mig ikväll?

 
Så jävla sugit.. Mina tuttar är borta.. Allt är inte positivt med att gå ner i vikt!


PB i plankan

PB = Personligt bästa

3min och 11sek.
Nytt mål: 5min till det 30Juni!

Kesella Hallon

Frukost-Mums!


Schlager-Spinning 90min

"Schlager-Spinning" - Skitkul, skitjobbigt och fan vad jag prestera bra!


Sträcka:
32 km 
Hastighet:21,33 km/h
Tempo:02:49 min/km 
Maxpuls:198 slag/min
Snittpuls:183 slag/min 
Kaloriförbrukning:1094 kcal


Inte dumt inte! Nu är jag trött och ska fokusera på återhämtningen, jag ska inte bli sjuk denna gång, jag kan försöka iaf! ;)
1,6år att nå mitt mål!

Det tog längre tid än vad jag hade räknat med.
Från start trodde jag att det skulle ta mig max 1 år, kanske tom 6-10mån. Men redan från start har det gått långsamt för mig och vad det beror på har jag ingen aning om, kanske mitt sura PH värde, kanske all träning 5dgr/vecka eller kanske var det för att jag slutade snusa i samma veva.


Vilket som så gör det mig inget att det har tagit lång tid, jag bestämde mig ganska tidigt att detta är en LIVSFÖRÄNDRING och inte en quick fix för att komma i några sommarkläder.
Jag har haft många mål på vägen och jag har många kvar att uppfylla.


Att vara realistiskt är det viktigaste du kan ta med dig,
att sätta upp flera mål på vägen och ha tålamod är det bästa du kan göra. Det kommer stunder då det känns som om allt skiter sig eller som att du gärna vill skita i allt men det är då det gäller, det är då du växer som människa om du tar dig igenom den fasen.
Kroppen och huvudet vill gärna ge upp, sätt på dig stålkvinnans kappa och smäll tid hårdare än förr.


Knyt de där skorna med en järnvilja
och ta dig ut oavsett vad huvudet säger. Jag kunde gråta vissa stunder för att hela kroppen sa emot mig.


Men att göra detta gav mig i slutändan - mig själv. Ett starkare, friskare och ett mognare jag. Som jag har utvecklats och vuxit under denna tid finns inte på kartan. :)


Jag har som sagt många mål kvar, jag ska inte sluta bara för att jag kommit "i mål". Jag har redan varit i mål väldigt länge - genom att leva efter det mål jag satte upp från början:


Leva ett mer hälsosamt liv med bra kost och motion.

Nu ska jag träna på mitt inre, att växa ännu mer som person och att jag duger som jag är. Med alla skavanker jag trots allt har efter barn och jojo-bantningar.


Mitt nya liv väntar och jag är ivrig på att fortsätta leva det!<3

1,6år att nå mitt mål! - Bild 1 1,6år att nå mitt mål! - Bild 2

1,6år att nå mitt mål! - Bild 3 


Sommar?!


Riktigt dålig Löpning

Jag vet inte vad det är med mig.
Men jag har en sådan spagetti-känsla i kroppen när jag ska motionsträna, precis samma som jag hade på spinningen igår. Först tog jag en tur med hunden, gick hur lätt som helst, ca 1km. Lämna av honom hemma och sprang iväg själv och på en gång kom spagetti-känslan, sådär trött i båda armar och ben.
Psykiskt?

Vik hädan isf..
Jag ska ta nya tag imorn tänkte jag, men sammanlagt blev det en runda på 4,37km. Om jag räknar ihop båda passen, det var ju vara 1min vila emellan (lämna hund).

Löpning
4,37km ~ 25min

Men inte gräma mig för det!
Nästa gång SKA jag lyckas bättre för jag vet att jag KAN!

Godnatt!

Fina människor

Ja, det finns fina människor som låter så säkra på sin sak att jag nästan tror det. De låter så ärliga på nåt vis, bestämda på sin åsikt. Jag har fått mkt pepp från andra håll angående "mitt problem" och sen bästa kommentaren var nog: "Vilken cool mage!"
Haha..

Men det är skönt att kunna skriva av sig och sen få stöd. Och inte bara skit.
Men det är ju den nakna sanningen, såhär ser jag ut om min mage och vågar jag inte visa mig så kan jag inte heller acceptera mig själv, så det är en bit på vägen i min utveckling kan vi säga. :)

Började gråta en skvätt för jag mådde så dåligt över den men sen efter ha läst alla peppningar så insåg jag att jag la nog för stort kraft och uppmärksamhet på just magen. Det finns annat på min kropp som jag börjar gilla, mina armar tex... Eller mina lår. Mitt bröst, ryggen börjar ta form.
Det är mkt jag kan ändra, så att älta nåt jag inte kan ändra är bortkastad energi, iaf om den är negativ sådan och det var det ju.

Mkt mental träning som kommer. Men det ska gå!
Tack!

Den nakna sanningen

Ärligt.
Hade det inte varit för min groteskt fula mage, min hängiga hud och enorma bristningar.. Min obefintliga navel som alltid är ledsen... Så hade jag faktiskt trivts i mig själv just nu, även med det hull jag har kvar!
Jävla skit.

En del att arbeta på där?
Men på nåt sätt så är min mage alltid höjdpunkten på stranden, alla ska glo.
I år tänker jag sola min mage hur mkt jag vill!

För jag ska försöka lära mig att älska mig mage.. Hur nu det ska gå.


Slöare måndag

Fast egentligen inte.
Jag har tränat styrka 75min idag, gjort mina situps och armhävningar. Dock bara 50 armhävningar men 200 situps. Jag tror jag tog vatten även huvudet när jag sa 50 armhävningar, så jävla svag. ;)

Bicep och tricep fick lida.
Sen också spinning 50min under kvällstid. Där ville kroppen inte riktigt, men vanligtvis äter jag middag innan, det gjorde jag inte nu. För middagen blev så sen, vill inte sitta där med massa mat i magen, lär jag ha mått illa istället. Kroppen fick verkligen hitta andra reserver men jag lyckades med en ny högre växel: 21

Och i bastun klappa jag mig själv på axeln och sa: Bra jobbat!

Over and Out.

Lyckligt chockad!

Jag är lite i chocktillstånd och vill väl inte riktigt tro på det eftersom det är för bra för att vara sant, för mig, som har kämpat så jäkla mkt och så kanske det äntligen har släppt?


Jag sa ju i mitt tidigare blogginlägg att jag vägt mig och att den landa på 58,2kg, men att jag skulle dubbelkolla med vågen på gymmet, för min leker rövare ibland. ;)


57,4kg!!!!


Jag kan inte tro det.
Jag är 0,4kg från mitt mål!
-3,3kg

Jag är snart i MÅL! WHAT?!??!  :D
*Lycka

Nu ska jag bara nå alla de andra målen också!


Det går framåt!

Eller nedåt?
Vilket som, vågen fortsätter att ticka nedåt och likaså CM. Det var länge sen det gick i rätt riktning såhär länge, det har oftast stannat upp på en gång eller vänt och så har jag landat på 60kg och några plus i cm för att sen stanna. Men jag kanske har hittat min balans?

Väga maten är nog det bästa beslutet jag har tagit! :D
Och jag går ner långsamt, och det gillar jag ännu mer!

Jag har tappat några hekton då o då men nu rassla det till!
Förra veckan stod vågen på 59,2kg som minst, nu helt plötsligt exakt en vecka senare står den på 58,2kg! Trodde jag såg i syne och ställde mig på vågen flera ggr, haha. Och måtten har minskat, så vågen ljuger inte helt iaf! Men för säkerhtesskull ska jag ställa mig på gymmets våg också.

Jag har inte tappat så mkt cm att det blir en WOW-faktor. Men för mig är det så, eftersom jag stått stilla på samma cm i 10månader nu, oavsett vad jag gjort, tränat mer, ätit mer/mindre, fastat etc. Jäklar vilken pepp det blev då! Jag som har ont i magen och känner mig allmänt fluffig.. Haha. Bra morgon! :)

Sen 100 grymma dagars start!

Midja: 72,5cm -1,5
Ballerina: 89cm (Under 90!!!) -2
Höft: 94 -3
Stuss: 96 -1

Ö.Byst: 84 -1
Byst: 88 -3
U.Byst: 77 -4

Arm: 26,5 -0,5
Lår: 54,5 -0,5
Vad: 35 +-0

Startvikt: 60,9kg - Nuvarande vikt: 58,2kg -2,7kg

Äntligen kan jag skriva in mått igen, BRA känsla! :)
(Startmåtten är ju + de cm jag dragit av)

Löpning + Magvärk = Värdelöst

Sträcka:
6,87 km
Hastighet:
9,81 km/h
Tempo:
06:07 min/km

Det blev löpning, innan blev det också 150 situps och 50armhävningar. Det blev inte mer än så för jag började må tokilla och yrslig. Jag villa satsa på dubbelt, men det gick helt enkelt inte. All energi pös ur mig.. Men jag trotsade det och gav mig ut på min löptur ändå.
Kroppen ville inte riktigt vara med, men jag har upplevt det förr och kämpa på, för jag vet att ibland är den segstartad. Och så vips gick det bättre efter några minuter.

Dock var det sista km som inte gick som jag ville. Jag började få kramper i magen och fick tvärstanna, vek kroppen på mitten och trodde ärligt talat att jag skulle spy. Ni vet den där känslan av att bli kall i ansiktet, gåshud och som om blodet lämnar huvudet?

Jag mådde bättre efter nån minut och försökte springa igen, men samma sak. Och så gjorde jag så sista km hem, sprang 10m, stanna och krampa. Osv. Haha, skam den som ger sig va?

Så det blev inga snygga tider men det hade jag visserligen inte tänkt från början, hade planerat en lugn tur men lite längre. Och ett hett tips:

Spring inte i skogen = MYGG!
Det var inte nådigt, herregud, fick hålla handen som munskydd och huka mig. Det var svärmar var 4e meter typ!


Jaja, bättre lycka nästa gång. Nu hoppas jag att magen är bra (dock har jag lite värk) men att jag klarar styrketräning och spinning idag!
Pepp!

Söndagslöpning?

Funderar på det.
Maken är och tränar.. Ska nog byta om så jag är redo när han kommer hem!
Inte balla ur nu..
You can do it!
I will! Haha..

Benstyrka

Satt och fundera på det.
Alla är så starka.
Och inte jag.

Men sen kom jag på det.
Att jag visst är stark.
För ett år sen kunde jag inte ens lyfta upp min egen kroppsvikt.
För ett år sen kom jag inte upp från huk.

Nu kan jag lyfta min egen kroppsvikt.
Jag kan också lägga till ytterligare 35kg.
Och göra flera repetitioner.
Jag kan pressa 118kg i benpressen.
Det betyder...

Att jag har ökat min styrka med ca: 90kg!
På ett år.

Och iomed detta är jag trots allt stolt!

Glöm inte att se realistiskt på saker.
Glöm inte dig själv.
Glöm inte vart du starta.

Glöm inte att vara stolt!

Vikten går nedåt & Toppbetyg

Det går bra, det var bara i onsdags jag inte hann göra mina situps, armhävningar. Men jag väger min mat och hamnar mellan 1100-1300 per dag, och det har visat sig på vågen, sakta men säkert. :)

Jag tänkte jag skulle lägga in mitt schema i bloggen och visa mina stjärnor men stjärnorna kom inte med och allt blev bara en "smet". Vet inte hur jag ska lyckas men jag får kolla över det när jag har mer tid. :)

Igår blev det 150 situps och 50 armhävningar.
Idag har det blivit 200 situps och 100 armhävningar. På en gång? Haha nej.. Med vila emellan. ;p Kommer ju bli skitstark i magen i slutet av denna utmaning iaf, och armarna, kan jag ju hoppas på. ;)

Jag hoppas att jag behåller muskler nu, och att det är fettet som försvinner. Annars blir jag ledsen, men det får vi veta i slutet av Juni! Jag tänker fortsätta som jag gör nu, det passar mig perfekt. Gillar att väga min mat!

Jag har avslutat kursen i skolan också, jag fick toppbetyg, MVG, i alla ämnen: Psykiatri, Socialpsykiatri, Socialt behandlingsarbete och Vårdpedagogik. Jag är STOLT över mig själv, jag gav allt och jag fick resultat - Det är nåt träningen har lärt mig! :)

Detta firar jag nästa helg med "Schlager-spinning" som pågår i 1½timma!!!
Wohoo!!

*Stolt!Bästa kommentaren

Sa att jag skulle göra dubbelt upp med situps och armhävningar och fick kommentaren:

"Det fixar du lätt. Under helgen tror jag att du minst klarar 4. JO du kan! Joo du orkar.
Jooo du vill vara trött efter"

Haha, bästa kommentaren hittills!
Laddad med pepp! ;)


Kycklingsallad med sojabönor


Mums!
Men det märktes att det var mkt mat, jag åt först och la in i matdagboken sen!Fett: 30 g Protein: 53 g Kolhydrater: 7 g 521 kcal


» 50,0 gram Champinjoner 13 Kcal
» 41,0 gram Halloumiost ej stekt 22% fett 117 Kcal
» 46,0 gram Paprika gul 13 Kcal
» 45,0 gram Fetaost 16% fett 96 Kcal
» 39,0 gram Tomat 9 Kcal
» 10,0 gram Olivolja 88 Kcal
» 30,0 gram Sojabönor torkade kokta u salt 38 Kcal
» 140,0 gram Kycklingbröstfilé u skinn 147 Kcal

Måste börja anteckna

På gymmet menar jag, har ett litet block som jag skriver i, för att hålla koll på utvecklingen, nu vill jag utvecklas, nu måste jag fanken hålla mig frisk!!

Körde ben och bröst idag och passet sluta på 65min. Att det alltid tar lite längre tid när det är benen som står på schemat. Gå igenom alla muskelgrupper, flera ggr i olika moment. Det blev blandat med maskiner och fria vikter idag, jag har startat med vadpress och kunde pressa ner 50kg, alltid en start!

Jag kan inte skryta med att jag är stark (än) men jag kan skryta med att jag orka lyfta upp 30kg på axlarna för att köra benböj eftersom jag inte klarat det förut. Det är inte benen som viker, det är armarna. ;) Och det var precis kan jag lova!

Jag läser så mkt bloggar just nu och jag ser ju att jag har en sådan lång väg kvar, men ändå för mig, så känner jag mig stark även om andra tycker att mina vikter är fjuttiga. :)

Jag får inte glömma att för 1 år sen så orka jag inte ens bära min egen kroppsvikt i benböj!

Maskinen var ledig idag, så jag lassa upp 35kg, jag skulle säkert ha klarat 40kg men jag vågade inte själv, tänk om benen viker sig och jag får hela skiten över mig? Nej tack! Hittade inte säkerhetsspärren heller.. Grabbarna har väl slarvat bort dem?

Men allt som allt är jag väldigt nöjd med min träning idag. Jag värmde upp fint och körde på fint. Jag orka 20kg i bröstpress i vinklad bänk. Skulle ha orkat 25, det vet jag men man behöver inte alltid ta i för kung och fosterland.

Jag har funderat mkt över vad jag vill med träningen och det är ju tt bli stark, jag älskar känslan av att vara STARK! :>

Styrka, Ben och Bröst 65min
Avslutade hela passet med 150situps i olika former. (Igår hann jag inte med mina situps och armhävningar, tänkte köra dubbelt idag och resten ikväll)

Sen kom jag på när jag satt där o titta mig i spegeln, under några sekunders vila och när jag titta på andra. Fan vad små huvuden vi har i förhållanden till våra kroppar, fick en såndär knäpp och allt såg så lustigt ut, haha! :D

Ingen träning :(

Idag hinner jag inte med någon träning. Imorse var det att åka bums till skola för att göra prov, det tog ju 3timmar, sen hem och äta nåt, ta hand om familj, handla och laga mat och senare BUMS tillhundkursen som är nu varje onsdag l 19.00.

Jag hann inte ens med mina situps och armhävningar.. Jaja, ibland kommer vardagen emellan!

Skam den som ger sig!Löpning i solen

Det blev inte gymmet.

Det blev en 30min promenad med min lilla vovve och sen en löptur utomhus!

Vem vill vara inne när solen äntligen lyser klart?
Men det blev lite mulet under tiden som jag jogga, men samtidigt väldigt skönt med frisk vind och skugga. Jag sprang på till ögonen börja rinna, pollenallergi. Att jag utsätter mig för detta?! Haha, men det är ju mer underbart att springa ute än vad pollen är jobbig, sååå. ;)

Jag tog min vanliga runda, som har en hel del backar, asfalt, grus, skogsdungar, blandat helt enkelt.

5,1km
27min
11,33km/h

Tycker jag var bra gjort, efter ett uppehåll på 1månad och däremellan inte fått träna så mkt, def inte löpning. (hälen skrek ju) det bevisar att jag har mitt flås kvar och nu har jag 14dgr på mig att komma under 25min. Ojoj!

Och nej, jag har inte gjort mina situps, andra dagen på tävlingen och jag sabbar den?
Lugn lugn.. Jag ska göra det, när jag är klar med detta inlägg! ;)

Pepp!

Ingen skola = Mer träning

Jag planerade att kanske åka in till skolan idag för att göra mina prov, men fick höra av läraren att hon inte är där idag och det betyder = TRÄNING / GYMMET!
Underbart!

Jag har startat dagen med en äggfrukost, 1ägg, 3äggvitor. Inte jättespännande, men äter inte frukost så ofta längre, tar hellre en shake och ett större lunchmål faktiskt. :)

Snart ska jag och min hund Bowee ut påen promenad, morgonen har rusat iväg och klockan är redan 10.00 snart. Så promenad och sen får det bli gymmet en stund innan barnen kommer hem. Känns bra, känns lyxigt! Men ikväll är det plugg inför prov!

Måste fixa stjärnsystemet också, men det postar jag när jag fått ihop några ;)
Idag har jag fortfarande mina 100 situps och 50 puschups kvar, men dagen är inte slut än!

Pepp på er,
Nu tar vi nya friska tag!

 


Underbara måndag

Det var läng sen nu jag fick skriva det som rubrik!
Mina måndagar har allti vart underbara och fyllda med energi, medans andra svär över sin måndag - längtar jag till den och har en underbar dag! ;)

Kan vara spinnigen som gör det, älskar måndagspassen!

Det blev en heldag med träning, lågintensivt och högintensivt och som resultat gick jag upp 2kg på ett dygn - vätska!

Måndag
Morgonjogg/lunk 4km
 med Bowee (min hund) följt av 100situps och 50 puschups.
Lunchträning, styrka 40min.
Kvällsträning, Spinning 45min

Sjukt nöjd med dagen, skönt trött!


Ryggbild

Kolla, så snyggt!
Jag stormtrivs i dem! (Kanske för att byxorna är st 36, men å andra sidan är det second handinköpta, men ÄNDÅ! ;)) Suddig bild.. Men ni ser tillräckligt. *Känna sig fin idag trots det kvinnliga, inte varje dag!Sen tog jag en bild på min rygg... Eeeeeeeeh. Inga muskler där inte, ja.. Inte som syns iaf! Bajs!
Den där draken är verkligen för liten... En dag ska jag bygga på den! (Till hösten SKA det bli en halvsleeve,iiih)


Ännu en tävling!

En tjej som driver denna blogg http://majkenc.se/ övertala mig om att gå med i hennes tävling, okej, hon övertala mig inte. Mer ifrågasatte varför jag inte ville vara med! Och det var väl tur det, för nu är jag MED!

Jag ska sätta upp mål som jag ska uppnå varje dag från 14e Maj -> 14 Juni och detta är egentligen precis vad jag behöver. Nu hoppas vi på att jag håller mig FRISK!

Mina mål:

1. Äta bra, kcal underskott, väga min mat.
2. Morgonpromenader/jogg 2ggr/ vecka.
(Måste vara realistisk, jag är ingen morgonmänniska;))
3. 4-5 träningstillfällen /vecka.
4. 100 situps + 50 pushups VARJE dag.

Jasåatteeee....
Haha, men det kommer gå bra, BARA  jag får vara frisk nu så är detta en barnlek! (Eller?)

Man kan ju vinna bars eller skönhetsprodukter!

Jag har startat dagen med en lugn jogg på morgonen, blandat med gång. Hade med min min vovve och hans muskler måste byggas upp. Men det gick kanon, han har energi kan jag lova. ;)
Avsluta turen på ca 4km med 100 situps, olika varianter och 50 pushups (sjukt svag när det gäller armhävningar så det var en bra utmaning ;)).

Vid lunchtid, och det är ju snart ju.. Ska jag iväg till gymmet och köra lite styrketräning.
Ikväll är det planerat spinning!

Dåliga resultat? Kan vara magen!

Källa: http://motionwellness.blogspot.se
Känner du dig ofta trött och sliten, utan att riktigt komma underfund med varför? Tränar du hårt och äter bra, kanske tar du till och med kosttillskott, och står ändå still utan några slående resultat vare sig vad gäller fettminskning och muskeltillväxt.

En orsak till att resultaten uteblir och du ofta känner dig allmänt dassig, kan vara att du har för låga halter av magsyra. Magsyran är en vätska, som hjälper till att bryta ner maten du äter och är viktig för följande funktioner:

  • Upptaget av av minst 8 essentiella näringsämnen är beroende av tillräcklig mängs magsyra; Kalcium, vitamin B9 & B12, Zink, Magnesium, Järn, vitamin C och Betakaroten.
  • Upptaget av antioxidanterna vitamin A & E (minskat/hämmat upptag ökar risken för oxidativ stress och kronisk inflammation)
  • Nedbrytning av protein för användning i vävnader och muskler.
  • Aktivering av enzymer, hormon och neurotransmittorer.
  • Hindrar patogener (sjukdomsframkallande smittämnen) för att ta sig vidare ner i mag- och tarmsystemet och orsaka infektioner.


En vanlig missuppfattning är att västerlänningar överlag har för mycket magsyra. Sanningen är ofta precis den motsatta och vanligare är att halten magsyra (framförallt HCL, saltsyra) är på tok för låg, för att nedbrytning och upptag ska fungera optimalt, vilket stressar mag-/tarmsystemet och även ökar risken för mag-/tarmcancer.

Kroppens och magens förmåga att producera HCL minskar med omkring 1 % per år, vilket betyder att du vid en ålder av 70 år är minskat din HCL nivå med 70 % sedan du föddes.

Oxidativ stress och inflammation orsakat av dåliga matval, kemiska tillsatser i maten och bekämpningsmedel minskar även de kroppens förmåga att producera HCL.

Stress, från alla källor, minskar också syrahalten i magen. Den konstanta stressen av vårt moderna leverne inkluderar förutom konkret stress i form av högt ställda krav, tidspress, etc, även brist på tillräcklig sömn, dålig diet. Är dina kortisolnivåer höjda, påverkas magen negativt.

Indirekta symtom av låg magsyra inkluderar uteblivna resultat av träningen, svårighet att minska i fett, trots konkreta försök att följa ett fettminskningsprogram, och konstant trötthet.

Direkta symtom relaterade till låg HCL inkluderar följande:
1) Rapningar, uppsvälldhet och sura uppstätningar efter måltid.
2) Matsmältningsbesvär och förstoppning, på grund av att maten inte brutits ned ordentligt.
3) Hudproblem, såsom acne.
4) Vertikala ränder/åsar på naglar på grund av oförmågan att ta upp näringsämnen från kosten.
5) Kram i ben och fötter, på grund av dåligt upptag av mineraler.
6) Kroniska skador, på grund av dålig aminosyra status och oförmåga att återställa/bygga upp vävnader.
7) Matintolleranser och astma.
8) Gallsten.
9) Dålig kognitiv funktion och uppkomsten av demens.
10) Låg bentäthet och osteoporos.

Känner du igen dig i ett eller flera av symptomen, och/eller uteblir dina resultat, trots att du tränar hårt och äter bra, kan ett enkelt HCL-test vara på sin plats för att se ifall det är låga halter magsyra som spökar!

En glad mage ger en glad människa, det ligger väldigt mycket i de orden!Jag har för låg.
Du kan kolla detta på ett enkelt sätt: 1tsk bikarbonat i ½ glas vatten, rapar du och blir uppsvälld, kommer luft så är det ingen fara. Reagerar inte magen nåt alls så har du för låg magsyra. Det finns receptfria läkemedel på apoteket!
OBS - ska ske på morgonen, på fastande mage.


Mer än halvvägs

Jag önskar jag kunde säga, "mer än halvvägs till mitt mål" men så är inte fallet. Det är mer än halvvägs i 100 grymma dagar och många som är med där har fått grymma resultat. Jag är så sjukt impad och deras vilja är enorm!

Jag kan tyvärr inte låta bli att bli tjurig..
Under 2 månader har jag fått vara frisk 2- nästan 3veckor.
Jag har inte fått ett enda jävla resultat, för jag får inte träna, för jag blir sjuk hela tiden. Blir så jäkla less på min kropp, detta skulle ju vara det bästa året nånsin. Och jag vill inte äta mindre, jag vill inte leva på 800kcal /dag och "svälta mig själv".
1300kcal /dag har jag levt på nu under mina sjuka period och vad händer? För varje vecka har jag gått upp 0,1kg, inte mkt men det är åt FEL håll.

Antikärringen här igen.
Inte speciellt likt mig, kanske har en dålig dag bara?


Jag vill inte ge upp, det är lite mindre än halvvägs kvar och jag ska inte ge upp. Men det är fan motigt när jag är sjuk hela tiden, piss on that!


Jävla skit!
/Antikärringen
Är väl mest ledsen egentligen... Eller less kanske.

Mycket pluggande

Inte mkt träning, men jag får träna nästa vecka!!! *Tröstar mig med det!
Men nu är det lunchpaus :)
Isglass ~ Protein

One whey Jordgubb - Vit choklad smakar som milkshake, det vet alla som provat.
Nu är det sommar (ja snart..) och vad är inte godare än en glass? Och varför inte en enkel isglass?

Isglassen one whey jordgubb - vit choklad!
Testa, väldigt enkelt, väldigt gott, väldigt uppfriskande! :D

Sen att det är en drogad brud på bilden... Ja, det förklarar kanske att det faktiskt är gott ;p


Personligt inlägg

Att leva med ätstörningar i bakgrunden
Ätstörningsmonstret, som jag kallar den.


Han gör sig påmind då och då, jag lyckas dock hålla den i schack för det mesta eller mota bort känslorna, tankarna och komma på rätt bana igen. Det har inte alltid varit lätt och vägen hit har varit lång, jag är trots allt snart 30år gammal. (Känner mig som 15;)

Hela min uppväxt har jag alltid varit det smala barnet, det barnet som var lika vacker som “Greta Garbo” (ja för min släkt var hon vacker) eller lika vacker som prinsessan Madelene. Det är väl klart att jag mådde bra av dessa finns ord om mig, till mig men det kom en dag då puberteten slog till och den var inte nådig mot min kropp.

Från att ha varit den smala, snärta lilla tjejer med guldblont hår gick jag till den mulliga, extremt storbystade tjejer med råttfärgat hår.

Puberteten förstörde mig. Smal till höfter och bröst, var inte vad min kropp var beredd på, det var nästan som att gå från inget till DD.kupa på 6månader. Och de sluta inte växa, inte höfterna heller och ni kan tänka er hur min hud reagerade, jo den sprack - bristningar.

Så från att ha hört att jag är den sötaste tjejen de har sett, klätt mig i dockkläder och fixat mitt hår, var jag nu tjock, borde tänka på vad jag äter och lämnad åt trollen. De såg mig inte längre och när de väl såg mig så var det: “Ska du verkligen äta det där?” Eller så köptes det för små kläder till mig “Men Mica, du kommer ju i dem snart, du måste bara tänka på vad du äter!”

Ni kanske kan tänka er?

Hur mkt går inte en flicka igenom i pubertet BARA mentalt själv, utan påtryckningar från omgivningen.

Jag började tänka på vad jag åt, dock kom och ångesten och jag började tröstäta. Choklad i mängder, allt jag kunde komma över. Mina sorger dränktes i mat, mat, mat och godis!

Och efter det kom ännu en ångest, vad hade jag gjort? Nu kommer jag bli ännu mer tjock o ful.. Och jag svalt,… för att sedan tröstäta igen. Och så gick det, i en enda ond cirkel i några år för att jag senare hörde om en tjej som SPYDDE upp sin mat. Alla satt o snacka om hur sjukt det var, jag tänkte “Vilket geni!” …Så samma dag försökte jag spy upp min mat. Flera dagar försökte jag spy upp min mat, men det gick inte. Och jag kunde inte förstå mig på det, kan hon så kan jag!

När det gått några veckor (minns inte exakt) och jag kanske kunde spy 1-2 så gav jag upp. Att stoppa tandborsten ner i halsen funkade inte, min kropp vägrade att spy, så var det bara.

Jag kom på en ny idé, en ny genialisk idé. Nu var jag så less på mig själv, så less på alla runt om och att jag var så tjock Nu skulle jag minsann bevisa för dem, jag skulle bli bra igen, de skulle gilla mig igen och det spela ingen roll vad det skulle kosta!!!!

Jag börja svälta mig själv.
Och det gick förvånansvärt bra! Jag var så stolt!

Jag lyckades med något och alla var så stolta att jag började tänka på hur mkt jag åt, vad jag åt och hur ofta. De såg mig som hälsan själv. Jag såg mig som oövervinnlig, jag hade ingen hunger och hade jag det tog jag snabbt kontroll över den genom att hälla i mig massa vatten, varmt vatten!

När 3e dagen kom utan mat var hungern som knivhugg i magen, men jag hade mina knep, ibland tillät jag svagt te med socker och honung i men på de mest lyxigaste dagarna åt jag en halv banan.

Ibland var det bara lite socker, salt och varmt vatten. Det fick min kropp att stilla sig och jag fick tillbaka energin, tyckte jag. Men för varje gång tog det längr tid innan jag blev hungrig och jag tappade tidsuppfattningen.

Jag rasa ner i vikt. Såklart.

Det underliga i detta var att mitt i allt elände blev jag gravid. Jag hade ingen mens, men hon kom ändå. Och hon var min väg ut, ut ur eländet och allt självhat. Nu hade jag en liten en i mig som behövde näring för att växa. Själv insåg jag vad jag behövde göra, jag behövde äta. Livrädd för tanken, livrädd för maten tog jag ändå ett beslut: Det är för hennes skull, inte för min. Och därför, bara därför kunde jag äta. Min första måltid minns jag så väl… Jag ville fortfarande vara nyttig och åt rågmacka med paprika, ost och skinka, en skål med fil. Maten var som ett berg, herregud… Men jag skulle putta bort mig själv nu, jag var inte viktig, barnet!

Det tog mig 4timmar att få i mig mackan.. Filen slängde jag.
Och så fortsatte det så, men jag åt, frukost, lunch och middag.

Hon är min räddande ängel!
Hon föddes väldigt rund och go, 4055g och 53cm. Knubbsäl!
Hon fick mig ur aneroxi-träsket, hon fick mig att vakna upp ur min depression. Jag fick något att leva för igen.
Idag kan jag se det som att VI blev friska tillsammans!

Nu, är detta 8år sedan men ibland känns det som igår.
Ätstörningarna följer med, jag kan inte påstå att de följer med hela livet, eftersom jag inte lev ett helt liv än. ;) Men de följer mig i varje steg jag tar, minsta lilla snedsteg med maten och monstret är där och petar mig i ryggen och viskar saker som:

“Men du kanske skulle svälta dig själv lite, vara idag, du var ju så dålig igår, du åt för hela 1300kcal. Kom igen, bara idag, bara lite!”

Eller

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT!!!!!!!! JAG VILL HAAA MAAAAT; GE MIG!!!! Kom igen bara en macka, en glass, och lite smör, ost, skinka, godis, mer glass, och kolla CHIPS!!! LÄSK, mer mer mer mer mer!!! Du är ändå så värdelös, kom igen nu, vi skiter i det här, det är mkt godare att bara ÄTAAA!”

Och ibland, förlorar jag.
Så är det.

Men oftast så vinner jag.

Nu kan jag vinna månader i sträck. Med ett litet snedsteg, men vet du vad, det gör inget för jag vet hur stark jag är och jag vet att det gör inget. Det viktigaste är att komma tillbaka, att vakna och ta upp där jag slutade sist. Inga bestraffningar, inga

“Nu måste jag straffa mig själv för att jag åt så mkt igår” eller
“Nu måste jag straffa mig själv genom att träna så jäkla hårt att jag tuppar av”


Mer, jag klarar detta. Ett snedsteg är inget snedsteg. Jag är bra som jag är och alla gör snedsteg. Och jag kommer träna som vanligt och jag kommer äta som vanligt.

Jag är bra.
Jag är stark!


5 Dagar

Har jag varit duktig med maten. Jag har också varit sjuk, så jag har gärna velat kura ner i soffan med en Ben & Jerrys, men det gjorde jag inte!

Jag har valt sundare alternativ fredag och lördag. fredag höll jag mig till 1300kcal och lördag hamna jag på 1800kcal (min gräns för att hålla vikten).

Jag är nöjd.
Men så kommer dummingarna.
NU har jag varit duktig JÄTTE länge och inget resultat!

Kan jag bli mer trött på mig själv och tankarna jag inte riktigt har kontroll över? Nej, det tror jag inte. Jag vet ju mkt väl att det tar tid och att jag behöver ge det tid.

För första ggn gör jag detta ordentligt. Med våg och allt.
Hela maj månad ska jag testa att ligga runt 1300kcal och se vart det tar mig, 1månad. 4veckor. Det är inte så länge.

30maj ska jag väga mig och mäta mig.
Då, får vi se. Då, borde de ha skett något.

Nu ska jag bara bli frisk.
Början på detta år har inte varit lätt, mer sjuk än frisk. Suck i mängder. Men, keep on rollin`!

Pepp på er!


Formen just nu

Som inte ha förändrats, men jag är glad att höfterna äntligen ser större ut än midjan, som det ska vara med andra ord! ;)

 
Jag ler åt min minimala bicep.. Haha.
 

Ja, det har inte hänt så mkt som sagt. Vikten säger minus men måtten står still. En jacka jag har kan jag dock bära upp bättre, nåt har hänt men bara synligt på kläder. Sjuk igen som sagt, men jag ska vara stenhård på kosten nu!


Pollen & Sjukstuga

Det var ju trevligt. Pollenallergi och sen sjuk på det. Mycket trevligt. Livet leker ju. Jag har varit frisk i 4v. Jajjemensan. Detta halvåret går inte bra för min del. Detta suger rent ut sagt. Hur FAN ska jag nå mina mål om jag ska vara sjuk halva tiden?

Nä, nu är jag jäkligt anti känner jag.
Bäst att sköta maten så jävla bra att det är löjligt!

Pepp!

Bjuder på en fining:


Fina onsdag


Arg?! Nej, bara soliiigt :D
 
Blev lite mkt skum.. Bara måste ta en bild! Haha!


Hej!

Hej.. Jag heter Micaela.

Jag har syndat hela helgen.
Jag ska nu fasta i 24timmar.
Sen ska jag deffa.
Hela Maj ut är det tänkt.

Bara så ni vet.
Jag är ganska dålig.
Men jag är ganska bra också.
Jag ger ju inte upp!

Jag är grym!

Totalt täppt är jag också.
Hata pollenellergi.
Värsta på flera år.

Skam den som ger sig!
Nya tag!


RSS 2.0