Dietisten lova mig

Men jag sitter här och grämer mig. Det är väl mest för att jag under 1,6år har levt på extremt lågt kcal intag, inte vet jag.. Och sen detta med kolhydrater är ju så jäkla läskigt. Jag vet att det inte är farligt och att jag behöver det, och jag behöver mer mat och mer av allt nu när jag ska bygga muskler till hösten.

 

Jag ska nå 2000kcal / dag och det är en jäkla skillnad. Det är svårt, väldigt svårt och jag har svårt att tro på dietisten, även om hon ska veta "bäst". Jag tänker på den här tiden som har gått och hur lång tid det har tagit för mig att gå ner i vikt, trots lågt kcal intag..

 

Jag är rädd, för jag vill inte tillbaka där jag började. Visserligen tränade jag inte då men jag vill heller inte stå stilla, för jag är inte klar, jag är inte nöjd, jag vill inte ha så mkt fett på kroppen som jag har idag.

 

Det är inte en dans på rosor detta, jag har en svacka ikväll men jag ska ta mig igenom den och jag ska klara detta. Men usch vad jag våndas just nu..

 

Dagens:  

Fett: 48 g Protein: 147 g Kolhydrater: 149 g 

1662 kcal


Blogg.se nya design, allt det nya..

Det funkar inte!
Ärligt tror jag att jag blir tokig på att skriva inlägg just nu, det går inte att lägga in bilder bredvid varandra och publicerar jag bilder på ett sätt här där jag skriver ser det helt annorlunda ut när jag tittar i bloggen, helt huller om buller. Det går inte ihop, det ska väl se ut som det gör när jag skriver inlägget? Hur annars ska jag veta hur det kommer att se ut?
Ska jag prova mig fram flera ggr innan jag kan publicera det?
 
Blir smått tokig ärligt talat, det är inte roligt att blogga längre..
 
Sen att lägga in bild, att markera flera ggr om VART bilden ska hamna har det inte varit förr. Nu är jag väl bara smått irriterad när jag skriver detta men åååååååååååååh..
 
Sen är sidan alldeles för SEG att det inte ens går att klicka med musen och jag måste vänta på att se vart strecket hamnar, där man börjar skriva...
Bloggen blir helt knäpp ibland och all design försvinner och ser bara all text över hela skärmen.
 
Är det här bara jag?
 
Godnatt!

2,9mil ~ Dagsvandring på Roslagsleden

Vi gjorde det bra också, tanken var 2,1mil o sedan ta bussen hem vid etappslutet men vi bestämde att vi hade energi kvar och gick hem de resterande 8km, det var ju så kort. ;)

 

Men det gjorde ont de sista km, eftersom de mestadels var på asfalt och mina hälar gnällde om att det är dags att köpa nya skor! Jag har haft dem i snart 1,6år och de är välanvända så jag förtjänar ett par nya. ;)

 

Vi gick hela längan i snitt på 7,1km/h och då har jag inte ens räknat bort tiden som vi tog paus för mellis.

 

I helgen planerar vi att gå 4,2mil, på söndag. :)

 

Igår körde jag styrketräning första ggn på 5v och det känns idag kan jag lova! NAIS! ;))

 

 


1,5mils promenad

  
Äventyr på avstängt spår. Läskigt ;)
 
 
 
 

Största frukosten hittills

 
Fett: 22 g
 
Protein: 51 g Kolhydrater: 26 g 525 kcal
Helt sjukt egentligen och som vanligt tar det mig 1 timme att få i mig min frukost, jag är super hungrig påväg hem från dagis och när jag lagar maten men när den står där framför mig är det som att jag helt plötsligt är mätt. Men bara jag kommer igång kan jag äta nästan hur mkt som helst.. Mysko. ;)
 
Det ser inte mkt ut på bild men det är en smoothie som innehöll mer kalorier än vad jag trodde. För en gångs skull har jag släppt lite på kontrollen och tar det jag är sugen på, denna gång en proteinsmoothie på:
 
One whey protein - vit choklad / jordgubb
Naturell yoghurt
Mellanmjölk
Hallon
Blåbär
Björnbär
Citron
Banan
 
God var den iaf och 3 ägg på det. :)
 
Jag har ju fått i mig mkt protein, bra start inför min långpromenad jag ska ta nu med vännen Erica.
 
Helgen har varit god, kanske lite för god men jag känner trots helgen att kroppen börjar svara nu och är inte lika pluffsig. Det är inte skit jag ätit, det är skit jag druckit, då vi var bjudna på grillfest så blev det några cider och nån öl. Men gott var det!
 
I lördags fick jag med mig familjen (nästan hela) på en långpromenad längs roslagsleden, jag tänkte gå själv 2 mil men eftersom sonen bestämde att de skulle med och övertala sin lata pappa om det så blev det så och jag går hellre kortare med min familj än längre själv. :)
Det var jätte mysigt, jag älskar att spendera tid med min familj på detta sätt. Jag och sonen brukar gå promenader, han har klarat ca 8km som max (hans tempo, massa pauser med lek och picknick). Vi är lika där, han och jag.
 
6km blev det, kändes längre i värmen dock.
 
 
 
 
 

Torsdagsutflykt med sonen

Jag och min son bestämde oss för att göra en utflykt och jag bestämde att han fick bestämma vart vi skulle åka och Vad vi skulle åka.
Han bestämde först att vi skulle åka buss och sen skulle vi åka tunnelbana. Så det blev att åka in till stan, vår lilla Bowee (vår hund på 1 år) fick också följa med. Blev träning för hnm samtidigt, han har åkt buss några ggr, aldrig tunnelbana och båt.. :)

 

Väl inne i stan gick vi en promenad och sonen ville se vart kungen bodde, och sen på vakterna, lejonen och båtarna. Det hela sluta med att vi satte oss på en båt mot Vaxholm.

 

Och i Vaxholm unna vi oss en glass och titta på måsarna. Min son är 5år gammal snart och har ett par ben som en häst ;) Han kan gå, gå, gå och gå utan att klaga. Sedan bestämde han att vi skulle gå en promenad för att hitta en lekpark, sagt och gjort så gjorde vi det. Mamma fick se de vackra fina husen och han bestämde i vilket vi skulle bo i sen, han har bra smak min son. Tillslut hitta vi en lekpark och lekte till min make kom o hämta oss.

 

Underbar dag, jag älskar våra utflykter!

Jag unna mig också 2 kulor kaffe glass <3

 

Fett: 78 g Protein: 131 g Kolhydrater: 134 g 1803 kcal

 

 

 

 


Spinning puls & Core

Jag bestämde mig för att låna ett pulsband, jag presterar mkt bättre då och det blir som en liten tävling mot mig själv, det är roligare hel enkelt. :)
 
Det gick bra, jag kämpade så jag fick kallarysningar och kroppen reagera med att få gåshud och illamående precis i slutet.. Mjölksyra nära kanske?
Det var uderbart men jag känner hur kroppen är lite efter eller så är det jag som tar i för mkt? Jag har svårt för lagom.. ;)
Sen direkt efter var det dags för ett Core pass på 45min (40) och ojoj vad det var längesen jag körde ett ordentligt sådant. Jag som brukar vara stark i mitt core var som att jag va halvvägs tillbaka till noll. Men det kommer igen snabbt, det är bara att köra på!
 
Helt färdig!
 
Jag vet inte om jag kan känna att jag äter mer ger mer i träningen, jag känner mig fortfarande bara pluffsig och kläderna sitter fortfarande inte bra. Men jag hade gått ner 0,5kg (kvällsvikter) enligt gymmets våg, vägde mig sist i måndags. Så det har avstannat iaf och det är bra men måtten står blitstilla... Jaja, minimum 2veckor med BRA kost och BRA träning så får vi se då.
 
Godnatt!
 
Idag blev det för mkt fett... Måste också börja med mina proteinshakes igen.
Totalt intag Fett: 110 g Protein: 114 g Kolhydrater: 104 g 1911 kcal

MiniVandring 1,5mil

Min son leker fint på sitt rum, så jag passar på att skriva ett inlägg om vandringen igår :)
 
Vännen lura ut mig till en sjö ut i Brottby, angarnssjöängen, det sluta iaf med att istället för en promenad så blev det en minivandring på 1,5mil, om inte mer. På vägen hem var vi så trötta (kroppen glömmer fort hur långt den kan gå under semestern, då jag gått som längst 4mil på en dag) att vi knappt orkade skratta. Haha...
Och med flugor som jagade oss och ökade i mängder var humöret upp o ner och svordomar föll.. Haha..
 
Men det var jätte trevligt, vi fick gå igenom en kohage med en enorm tjur, med hjärtat i halsgropen gick vi förbi och tjuren gömde huvudet under en kos mage.. Hm, varför gjorde han så? För att han egentligen vill attackera oss eller vadå? ;)
 
Högt gräs, fästingar som kröp på oss och ormar som slingra förbi.
Getingar som surra och myror som krassla.. Kanske ett skrik hördes från min mun där de kryllade på marken? Neråå... Inte jag inte.. Eller? ;)
 
Det är lite lustigt vad jag älskar naturen men inte riktigt klarar av dess alla små myror... Haha.
Det är inte alltid bra att bli vuxen kom vi på, när jag var barn sprang jag barfota runt i skogar och högt gräs i underbart blindo för vilka faror som fanns. <3
 
Men det var underbart och joggingen från i måndags kändes kraftigt i ben, vader, rumpa och höfter. Ojoj, vad kroppen glömmer fort, men nu är det dags att vakna från idet!
 
 
 
 

"Biverkningar" efter att ha chockat kroppen

Huvudvärk hela natten, orolig sömn.
Allt är symtom på att jag träna kroppen hårt igår, chockade den lite och kunde inte riktigt varva ner. Men det går över, jag vet att kroppen vet.. ;)

 

Idag blir det en långpromenad, jag skulle vilja ta en kort vandring men tiden är för knapp för att ta mig till vandringslederna. Men på lördag ska jag försöka ta mig tid..
Saknar mina små vandringar, sist gick jag 4mil och det var underbart vad slut jag var efter det, i skog o mark. *Love

 

Jag älskar att röra på mig.
I söndags cyklade jag och syrran till en loppis, allt som allt nästan 2mil på cykel och sen 4timmar att gå runt. Älskar det, mår så jäkla bra av det. Funderar på att cykla till denna loppis varje söndag. ;)

 

Nu bär det av iaf, med vännen på en långpromenad. Hoppas vi slipper regn!

 

Stor frukost:
Fett: 30 g Protein: 29 g Kolhydrater: 23 g 473 kcal

 

Det går att få upp kcal intaget med lite ost!
Att jag inte tänkte på det igår.. ;)


Semestern är slut

Och då ska den fanken vara slut också!!!
 
Jag kom knappt iväg till gymmet idag, men efter lite pepp från goa vänner så kom jag iväg, susade fram på cykeln som en galning med kanske rädsla om att vända om och ge upp? Inte vet jag, men när jag väl bestämt mig är det bara att köra på!
 
Visste inte vad jag skulle göra, hann fråga maken eftersom min fantasi är död idag och han sa Cardio!
Cardio hela veckan, sa han. Okej, säger jag ;)
 
7,5km löpning / gång, 2% lutning
 
0,5km gång, 6,7km/h - uppvärmning
5,5km jogg, 9km/h
0,5km gång, 6,5km/h
1km jogg, 9km/h
 
Det var tungt, hemskt tungt men jag kände att jag orkade.
Det var 3½ vecka sen jag sprang sist, herregud vad tiden går fort under semester!! Trodde det var 2v... Benen var tunga, men flåset var helt klart kvar, inga problem där. Kroppen ville riktigt inte och den sista km var bara för att!!
 
Idag har jag satsat på att äta mer och fokuserat kring det, jag har pratat med en dietist och jag ska nu komma upp i 2000kcal per dag, jag har dock satt ribban på 1924kcal. Idag kom jag upp i detta:
 
Fett: 69 g Protein: 122 g Kolhydrater: 128 g 1654 kcal
Helt ok, att det ska vara så svårt att äta mkt!!??
 
Dagens mat:
 
Frukost
 
Lunch
 
 
Mellis, grov macka med lite skagenröra.
 
Middag
 
  
 
 
Kväller....Massa kesella och hallon.
Det blev dessa soppor för vi har inget hemma.. Måste handla.
 

I'm human, I make mistakes

 

Att fela och att våga erkänna

Ibland undrar jag, om jag är själv med att "fela" ibland. Att kliva av linjen och göra helt tvärt emot? Det låter som att alla är så grymt duktiga och kan stå emot sommarns frestelser, sköta sin träning hur jävla bra som helst och klara av att stå emot att sitta i sofffan, på balkongen med en pizza o öl i hand.
Eller varför inte ett glas vin och en trevligt stor chokladbit.
 
Är det bara jag som har klivit av min röda tråd och hoppat på soff-ligan?
Klart att soff-ligan är här och gör mig sällskap men jag tänkte mer på tränings-människor.
 
Eller sitter vi där och ljuger rakt ut?
Att vi är så jäkla strikta fast vi inte är det?
 
Jag har då fan inte varit strikt dessa 4veckor som jag har haft semester med min familj. Jag har åkt på stryk psykiskt pga det dock men jag känner ändå att jag behöver dessa pauser och bara slappna av, att inte alltid, hela tiden tänka på vad, hur mkt och när jag äter. Proteiner, kolhydrater och fett..
 
Vågen visar inga snygga siffror direkt, eller måttbandet, eller spegeln för den delen. Kläderna sitter inte lika bra och jag känner mig allmänt pluffsig och blä. Men jag valde det och jag står för det, för nu ska jag ända fram till julafton sköta mig, med kanske några få "mänskliga snedsteg" här och där.
För att jag ska orka måste jag också få vila.
 
Jag har ätit pizza, choklad, chips, lösgodis, efterrätter, kebab, ostbågar, m.m.
Jag har druckit vin, öl, läsk och drinkar.
 
Jag har gjort det mesta som jag nästan aldrig gör annars.
Jag har levt på ett helt annat sätt än vad jag är van vid just nu men jag valde det innan och jag kan stå för det.
 
Vågen säger +5kg och måtten runt +4cm lite överallt.
Hur jag nu lyckas gå upp så jäkla fort på bara 3-4veckor är ett annat mysterium, kan höra till att jag har svårt att gå ner i vikt. Men kroppen har lagrat fett och aldrig tränat på 25½år, det är ganska vanligt att den går tillbaka till gamla vanor med att lagra fett rätt snabbt. ;)
 
Men jag vet hur jag ska göra för att komma tillbaka och nu har jag börjat, idag är starten på slutet av min semester och lyxätandet.
 
Och jag startade den med härlig spinning och ett redan bättre mående och tankesätt.
Älska träning, bra mat och dryck men älskar också mina pauser, ett sätt för mig att tanka full kraft igen!
 
Jag felar men jag kommer tillbaka!
Så nu vet du, jag är inte perfekt och kommer nog aldrig vara det och hädanefter kommer jag stå för det ;)
 
 

Endorfiner, I Love You!

Spinning. Underbara spinning.

 

Vill du ha en endorfinkick, ge spinning en chans.

Sjukt jobbigt och flåsigt de 3-4 första gångerna men alla andra gånger efter det kommer du få sådan kick att du aldrig vill sluta, never ever again!

 

Jag älskar spinning.

Jag älskar mina kickar.

Beroendeframkallande.

 

Första ordentliga passet på 3veckor, jag har promenerat och joggat lite men nu var det ordentligt flås.

 

Snurret kom först, innan döden i musklerna, kanske jag flåsa för mkt? ;) Men gött var det och jag mår så jäkla mkt bättre nu än vad jag har gjort på 3veckor.

 

Träning, underbart.

Life.

Love.

Happyness.

 

Kram!


100GrymmaDagar -Resultat

Jag har varit lite dålig på att uppdatera min blogg för tillfället, men har inte haft tid alls under semestern och sen har jag tagit en välbehövlig paus frånalla "måsten". Och bara leeeevt och bara vaaariiiit. Underbart, precis vad jag har behövt!
 
Men nu kommer det, resultaten, de såkallade resultaten iaf. Det är ingen WOW-faktor över detta men jag måste också ta hänsyn till att jag var sjuk halva tiden av dessa grymma dgr OCH jag gav inte upp, eller ja, kanske sista veckan som var lite sisådär, det är svårt när barnen är lediga och jag är ensam hemma med dem.. Nog om ursäkter.
 
Min mål med 100GrymmaDagar
 
60kg i marklyft - ej uppnått, 45kg klarar jag. Har klarat 50kg EN gång. Mina handleder orkar inte och all styrka i gripandet förvinner så jag tappar stången helt enkelt.
 
St 28 i jeans - halvt uppnått, bevisar med bild nedan, dock ingen bild från Juni, glömde bort att ta.
 
Minska i fett% - Uppnått, Start: 30,8% - Mål: 28%
 
Bättre kondition, bli snabbare - Uppnått, Start: 5km på 28min- Mål: 26min - 4km på 20min
Klarade också 1mil på 57min.
 
Starkare, synligare muskler - halvt uppnått, tycker att jag har blivit starkare men inte direkt synligare muskler.
 
Minskat i cm - Uppnått, se nedan.
Som sagt, mkt kunde ha varit bättre.
 
Midja: 74cm -> 70cm -4
Ballerinakjol: 91cm -> 87cm -4
Höft: 95cm -> 90cm -5
Stuss: 97cm -> 96cm -1
 
Över byst: 85cm -> 84cm -1
Byst: 91cm -> 87cm -4
Under byst: 81cm -> 77cm -4
 
Arm: 27cm - 26cm -1
Lår: 55cm -> 54,5cm -0,5
Vad: 35cm - +-0
 
Vikt: 60,9kg -> 56,6kg -4,3kg
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0