Styrketräning

Tränar du dina ben? Styrketränar du?
När man styrketränar är det så lätt att man glömmer bort att träna benen, eftersom det är ju så sjukt trist och det är så sjukt jobbigt. Det är lättare att träna armar och axlar, mage och rygg. Det stackars benen blir utan och en opropotionerlig kropp skapas.

Du kan se det lätt på killar som tränar på gymmet, de har oftast en snygg överkropp, riktigt fina armar men kommer du nedanför rumpan finner du ett par stuprör. INTE snyggt. Det ser ju löjligt ut! Glöm inte att träna benen grabbar, snälla?!

Så tänker tjejer: "Men vi ska inte bygga muskler så vi behöver inte träna benen!"
Bullshit. B U L L S H I T !!!

Lägg av nu va. Ni tränar för att må bra? För att kroppen ska må bra, då är det bäst att ni tränar benen också. Ibland kan formen på låren avgöra och visa hur lite muskler vi egentligen har. Se på mina tex, där är det inte mkt muskler trots att jag har kämpat i 10månader med styrka, spinning och jogg.

Det tar tid att bygga muskler, oändligt mkt tid. Att få stora muskler får du inte för att du styrketränar nån gång i veckan. Tjejer är så rädda för detta.

Jag pratade med en bekant som sa att hon vill ha lätta vikter men att göra fler övningar för att inte bygga muskler, hon tyckte att hennes lår var stora nog.
En annan sa att det är inte alls lätt att ens lägga på sig 2kg muskler på 1år, ännu svårare för tjejer.

Så var inte rädd, kör på, våga utmana dig själv, våga lyfta tungt för det betyder absolut inte att du kommer se ut som ett muskelberg senare. Det betyder snarare att du får mer definerade och kvinnliga muskler och en högre ämnesomsättning.

Våga styrketräna, det gör dig bara gott!
Och glöm för allt i världen inte benen!! ;)


Fördelar
Styrketräning stärker och ökar kroppens muskelmassa medan risken för förslitningsskador minskar. Fördomen om att styrketräning bidrar till att man ser "stor" ut är helt fel. Visst växer dina muskler och blir starkare men inte i  sådan omfattning att du ser stor och klumpig ut.

Tvärtom ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen eftersom en större muskelmassa kräver mer energi. Dessutom ger styrketräning en längre efterförbränning än vad till exempel ett aerobicspass gör. Kroppens förbränning är förhöjd i hela 24 timmar efter styrketräningspasset.

Även humöret får en kick då musklerna tränas. Blodcirkulationen ökar och endorfiner utsöndras vilket gör att man mår bra och känner sig pigg och glad. De som har hållit på med styrketräning ett tag kommenterar ofta de positiva effekterna som en känsla av att kroppen stramas upp. De känner sig fastare, starkare och orkar mer, säger Niklas Presthus.

Källa

Kommentarer
Postat av: Thessan

Så sant som det är sagt!!!



Bra skrivit!

Det är många som inte tränar hela kroppen utan ser bara problem områdena och får där med en osymmetrisk kropp.



Lycka till hos dietisten!

Gillar din header!!!!

2011-11-14 @ 16:28:10
URL: http://bodyfight.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0