Get Fit ~ 2011

Vad vi vill uppnå:


•Bästa möjliga resultat i både viktminskning, träning, bygga/forma kroppen.


Hur ska vi uppnå detta:


•Äta sunt, rätt och med en varierad kost.

Välj ut EN ätardag i veckan, spelar ingen roll vilken, att föredra mörk choklad minimum 70% och möjligtvis popcorn. Ät med sunt förnuft! :)


Kost
:

•Drick rikligt med vatten, för att hålla sig fräsch och sund ska du helst dricka upp till 2liter per dag. Minimum 1liter per dag.


Tänk på VAD du äter och HUR mkt, ditt mål och varför.


Protein
ska intas i minimum 1g/kg/dag.

Kolhydrater max 100g/dag.

Fett minimum 1g/kg/dag.

Varierad kost: Fågel, fisk, nöt, ägg, frukt, nötter och mkt grönt.


Uteslut
: Spagetti, ris - allt med snabba kolhydrater. Vi ska hålla ett jämt blodsocker, väldigt viktigt!

En dag i veckan är det rensning av kroppen, lev på smoothies/grönsaker/bär - blanda gärna med mjölk/grädde, yoggi eller annat om du vill!


Träning
:


Minst 3dgr/vecka
. Hinner vi inte till gymmet är löparskorna/promenadskorna nära till hands.

Styrketräning minst 3ggr/vecka, 30min/gång, är ett måste. Varierad och utmanande träning med ett nytt redskap/en ny övning varannan vecka. Innan eller efter styrketräningen,- alltid kondition. Vi satsar på att bli bra på allt, inte bäst på en sak. Löpning, cykel, crosstrainer, pw INTERVALLER - vad än önskar i 20-30min.


Redskap 1:

Utfall 100st 2ggr/vecka. Benen är nåt man lätt slarvar med när det gäller styrketräning, nu kör vi tuffa tag och benen ska skrika. Gärna med vikter på axlarna!


Redskap 2
:

Triceps, glöm inte triceps!! Minst 1gång i veckan ska ni träna triceps!


Stretcha minst 10min
efter varje pass! Vi vill inte ha några skador.

Och tänk alltid på att värma upp innan varje styrkepass!


I svåra stunder
:

•Ta ett bad, varva ner. Drick te, ta en näve nötter, påminn dig om varför du gör detta. Se till att ha fasta mål och realistiska mål. Drick mkt vatten, ta en promenad, skriv ner känslor och tankar.

Det finns alltid ett sätt att ta sig igenom det.


Viljan är stark, det är du som bestämmer över ditt liv
.

Ta kontrollen nu!


Sliten

Känner mig lite smått sliten.
Magen är inte som den ska och definitivt inte sömnen. Jag har varit så trött på mornarna nu i några veckor, jag som kom upp så mkt lättare förut. Men jag tror mkt på att jag kommit lite ur fas, dock inte lika mkt som jag brukar göra under vinterhalvåret. Träningen testas verkligen nu, JAG testas verkligen nu, jag sitter och nästan sover i soffan varje kväll men jag drar mig till gymmet ändå - Det är så underbart när jag väl är där!

Angående magen så tror jag att det har blivit för mkt bröd.
Bröd i all ära men det är inte bra i för stora mängder. Jag måste börja med ägg till frukost igen, jag måste börja variera min kost bättre igen. Det är nog mkt därför som jag också är trött och sover illa. Allt går ju runt, allt man gör påverkar det nästa.

Nu blev det lite kesella och hallon. Imorse var det en macka med ost.
Inne på min andra kopp kaffe.

Klockan 11.00 ska jag till sjukgymnasten igen, får vi se vad hon säger om min handled idag, den har ju blivit värre. Suck. När det är mellandagsrea så ska jag kolla efter ett par handskar med stöd. :)

Ikväll ska jag träna!
Det blir säkerligen spinning, och core igen.

MåndagsSpinning

Jag gillar klassen som är på måndagar, den som sagt helt i min smak. Det är mer som styrketräning för benen än spurtar och jag hatar spurtar. Haha. ;)

Igår blev det mkt svett och stön på spinningklassen i 45min och sen lite styrka för benen, dock var de rätt döda och mer fokus på mage och rygg (core). Eftersom min handled bara har blivit värre så var det att utesluta allt som hade med fria vikter att göra, sjukt trist men så får det vara. Jag vill inte dras med min handled i en evighet!

Uppvärmning gåband promenad, 7% lutning - 10min.
Spinning - 45min.
Ben / Core - 30min.
Stretching - 20min.

Sugen på nåt gott?

Idag sov jag till 12.00
Jag somna om efter att jag lämnat barn på skola och dagis, det är lyx det. ;) Och efter varje gång som jag sovit länge och djupt, eller bara på ovanliga tider som kroppen inte är van vid så vaknar jag alltid med ett enormt sug efter nåt gott. Nästan som en baksmälla och man kräver en pizza, nåt fettigt och mkt kolhydrater. ^^

Idag blev det en glass variant som jag mixa ihop:

½ dl naturell yoghurt (laktosfri)
1dl hallon/mango mix, fryst
½ dl hallon, fryst

Mixa, ät din yoghurtglass! :)

Fett: 2g Protein: 3g Kolhydrater: 7g
61 kcal

Om du vill ha mer sötma, ha i lite banan eller vaniljpulver. Helst inte vanligt socker.

Exakt samma outfit - Då & Nu!



Här kom chocken




Jag startade min resa i Januari som lätt överviktig, det var inget jag såg då utan det var mer att jag upptäckte att låren inte löd, när jag satte mig på huk och jag kom inte upp!!! 

Det var en väckarklocka för mig, en stor en.
Jag la om allt, min kost, mitt tankesätt, sluta med nikotin och började träna 5dagar i veckan, pang på! 
Promenader, Jillians shred (bra start faktiskt) och tillslut jogging och när jag hade gjort detta i 3månader fick jag köpa ett gymkort. Tränade 5dgr i veckan hela våren, sommaren fram till slutet av september då vi fick vår valp - ner till 3dgr i veckan. (Det känns kan jag lova!)

Men så mkt som jag skäms över hur jag lät det köra över mig så är jag trippelt så stolt över hur långt jag kommit på 10månader. :)


Svårt att tygla sig!

Men det är ett måste, jag vill inte ha smärta i min handled längre än nödvändigt. Men jag funderar på om laserbehandling verkligen är så bra som de påstår? 

Idag har jag lagt om min träning, jag har grym träningsvärk i hela benen och rumpa men jag kan inte träna bröst och triceps idag, det tar för mkt på handleden. Ett annat tips sjukgymnasten kom med var att träna lite mer i maskiner i början, igen, och sen successivt återgå till fria vikter... Men maskiner är ju så trist!

Men det får bli: Ben, rygg och mage idag. Jag delar det på tre eftersom mina ben har sådan grym träningsvärk. Sen tänkte jag satsa en del på kondition idag också, antingen spinning eller jogg, beror mkt på hälens tillstånd också. 

Äntligen fredag, äntligen träna!

Mått & Vikt V.47 -Sakta men säkert!


67kg - 62,4 - 59,9 - 59,9 - 59,5    -7,5kg


Mått datum
: 10/1...11/11...19/11...25/11

Midja
: 85...74...73...73                -12cm
Ballerina
: 104....90,5...89...88,5   -15,5
Höft:
104...94...93,5...93             -11cm
Stuss
: 103...95...95...95              -8cm

Lår:
59...55...55...55                    -4cm
Arm:
28...27...26,5...26                -2cm
Vad:
35...35...35...35                    +-0

Under byst
: 85...77...77...77        -8cm
Byst
: 100...88,5...88...87              -13cm
Över byst
: 88...85...85...83,5         -4,5cm

= 78cm.

Ärligt talat så trodde jag det inte och blev smått chockad över resultaten, jag har ju känt mig så grymt stor om magen hela veckan... :S

Glad!


Träningsvärk & Tankar

Grym sådan, i rumpa och i bakre lår. Det är najs men jag har svårt att gå, resa på mig och skriker till då o då när sonen hoppar på mig. Haha, det är smällarna jag får ta. ;)

Jag har varit dålig, hemskt hemskt. Jag har nån svacka i all träning och mat, det måste jag erkänna. Kanske är det hemska veckan, kanske är det motivationen som brister, kanske deppar jag lite för att jag har lust och det var länge sen? Haha, jag vet inte riktigt. Men motivationen är inte riktigt där lika mkt, kanske för att mkt annat går emot mig just nu, pengar, stress..

Jag har inte tappat helt, det vägrar jag göra. Jag kommer alltid att träna eftersom jag mår så mkt bättre av det. Men jag är så hemskt trött också. Det måste vara mörkret. Undrar om jag ska prova med lite D-vitamintillskott?! Eller så kan jag börja med att sköta mina andra vitaminer så kanske det blir bättre. ;)

Jag har inte sett mkt skillnad.. Ok nu ljuger jag, det var skillnad på en vecka förut men sen så åt jag i helgen, som en häst, eller kanske gris? Och pang så blir magen en ballong i flera dagar, som att den inte tål skitmat och för mkt kolisar längre.

Har egentligen ingen matlust, dock är jag sugen på saker - men det är ju för att kroppen är hungrig egentligen. Vill bara äta en massa frukt hela tiden, det enda jag är sugen på, men det är jätte mkt kolisar och min mage reagerar negativt på det, utspänd, ont etc.

Jag kommer igen. Slutgnällt!

Ben & mage III

Så, igår hängde min syster med ner till gymmet. Det var väldigt trevligt med sällskap, jag behövde det verkligen. Även om vi delade på oss i nästan 1timme så fick vi snacka innan och efter på kondisdelen. Hon är härlig, kämpar som få. :)

Hon följde ner till friviktsdelen först men ville inte riktigt ge sig in på det än så jag blev ensam igen, hade sett fram mot lite sällskap och jävlar-anamma från ngn men men. :)

Uppvärmning 10min - gång 7% lutning.
Styrketräning 55min - Ben & Mage - 35min + 20min.
Intervall 20min - Jogg/Gång 3% lutning.

Det var sjukt skönt att jogga igår, det är så synd att hälen klagar lite och jag inte kan ta mig 5km ens. :( 
Men, sköter jag mig och tar hand om hälen istället kan jag snart göra det plus mkt till! 

Det var lite tråkigt att göra övningarna där det krävdes att jag tänkte på vad jag gjorde och hur mkt jag tog i med handleden. Men jag band den igår och det gick bättre. Att lyfta upp 20kg (ökade 5kg, gick bra :)) på axlarna känns men jag lyckades få in snitsen så att det knappt var märkbart.

Däremot var det svårare med TRX övningarna för magen, då har jag ganska mkt vikt på händerna, såklart, så det blev inte lika mkt övningar.


Så det blev raka och sida, vet inte vad de kallas men lättare att visa med bilder som jag hitta på google. Sen är det inte helt fel att lägga ut en muskulös kille på bloggen heller..... ;) Hehe.


Kesella

Ok, jag fogar mig, som jag sa till en annan. Det ÄR gott. OM jag blandar med lite saft och hallon, jätte gott. :D Men nu ska jag köpa hem vaniljpulver och blanda med det istället för saft, känns lite nyttigare. ;) Eftersom det skjuter i höjden bara man tar lite saft. (Du kan ta vilken saft du vill o hur mkt bär du vill, idag "överdrev" jag eftersom jag hade så lite kesella kvar)

50g kesella
1dl frysta hallon
3 tsk svartvinbärssaft

Fett: 5g Protein: 7g Kolhydrater: 24g
183 kcal

Tog dock inget foto idag, jag orkade inte helt enkelt. Idag är jag sinnes trött trots sovmorgon till 08.

Ett Tack


För den fina kommentaren jag fick av Anna, blev jätte glad för dina ord :) !!!
Inlägget hon kommenterade: HÄR
Hej
Slank in här via matdagboken. Vilken skillnad det är på dig, som man ser på bilderna här. Helt fantastiskt, gud så roligt. Det här blev en sporre för mig. Man kan ibland försöka lura sig själv att de där 5 kilona man lagt ut inte syns, men....det gör de :) Du är jättefin!




Överansträngd handled

Det var domen jag fick hos sjukgymnasten. Jag misstänkte det, var inte chockad, jag är glad att den inte är inflammerad iaf. Men det är nåt lustigt med sjukpersonal, när jag träffar dem är det som att mitt onda försvinner. Min kropp vill helst dölja att det är fel på den tror jag. ;) Hon kände o klämde och det gick bra men sen när jag kom ut därifrån värkte den satan, precis som innan.

Det kan också vara laserbehandligen, jag vet, det kan göra ondare efter en sådan eftersom läkningsprocessen sätter igång.

Men nu är det lugna puckar i iaf 1vecka, inget som anstränger min handled och hon sa faktiskt att jag ska fundera på handledsskydd, men också att träna upp handleden. Men vid tyngre lyft och där jag anstränger handleden mkt att använda stöd. Sen mindre och mindre skydd och BARA när jag tränar tungt, ej till vardags.

Får väl linda den ikväll då, jag ska ju göra magövningar som kräver att jag står på händerna och sen lyfta stången upp till axlarna, sen tar axlarna över. Kan bli smått frustrerad över kroppen men men...

Och så sista tipset, prata med en PT om olika övningar och teknik, så det blir korrekt gjort.
Japp, får se om jag kan fånga min gamla PT då. :P

Handledsskydd?

Jag har fått så jäkla ont i mina handleder efter fredagens träning. I lördags kunde jag knappt skiva grönsaker eller klä på mig för den delen. Fick så sjukt ont i handlederna, de har fortfarande inte återhämtat sig helt och gårdagen led både de och jag.

Det påverka träningen ganska mkt, jag kunde inte utföra lika många övningar som jag brukar eftersom handlederna skrek av smärta. Men jag gav mig inte, men det blev inte lika roligt och inte lika bra träning, såklart.

Jag funderar på handledsskydd, men samtidigt så är jag såå grymt emot skydd eftersom det isolerar muskeln/leden och den kan i värsta fall bli svagare. Vet inte om det är så bra som det låter nämligen, jag skulle aldrig sätta det på nåt annat ställe, men nu vete fan.

Kanske får prata med en sjukgymnast om saken.

Noll aptit med sug på ALLT

Men ändå känner jag suget, det är jobbigast. Suget. Kan jag inte bara få var hungrig istället?

Frukosten 09.00 bestod av en WASA mjukt bröd, med philadelphia, paprika och purjolök serverat med en kopp kaffe m. mjölk.
Fett: 1g Protein: 3g Kolhydrater: 14g -88 kcal

10.00
kom suget igen och jag släckte det med en mandarin och digestive kex med vitlöksost.
Fett: 4g Protein: 1g Kolhydrater: 9g - 77 kcal


11.22 nu är det lunch, eftersom mitt sug inte försvinner får det bli 40min innan bestämd tid. Huvudsaken jag inte äter nåt skit.
Till lunch blir det knäcke m. makrill och fruktsallad på mango, banan och mandarin - det vi hade hemma. En kopp kaffe m. mjölk. :P

Fett: 21g Protein: 16g Kolhydrater: 25g -361 kcal

= 526 kcal
Jaja, jag ska dricka vatten också!



Jag skyller allt på hemska veckan!
Men det är ju inte dålig mat, bara lite lite protein, men dagen är inte slut än! (Nu räkna jag inte med kaffet men vi vet att det är ca 40kcal)

Kesella m. Chokladproteinpulver

Som vanligt är jag vrålhungrig på morgonen efter träning, som vanligt kom det när jag stod på dagis och skulle lämna av min älskade son. Men när jag kom hem var det som bortblåst. Jag känner igen tendenserna, det är nåt min kropp går igenom då o då, jag får nästan tvinga mig att äta. Vissa dagar har jag inte ens ngn hunger överhuvudtaget. Men jag äter, givetvis!

Igår provade jag Kesella naturell med lite av mitt proteinpulver, fyfan vad äckligt!
Alla sitter ju och äter denna kesella men jag klarar inte av det, den är ju sträv och äcklig!? O.o Tyckte det skulle ha varit kanon om jag tyckte om detta, bra litet mellanmål efter träning, men icke. Jag blev småtjurig och orka inte göra nåt annat än att ta 2 mandariner.

Bättre än inget!


Spinning + Styrka

Blev övertalad att gå på spinning på kvällen igår, innan mitt styrkepass. Jag älskar spinning, helst spinning-puls där jag får jaga mitt eget rekord och ledaren siffror. Båda i att toppa i rött och sen att kunna sjunka ner fort i puls igen. Nu hade jag dock inget pulsband på  mig i tron om att jag då kommer kunna ta det lugnare.... Jag känner tydligen inte mig själv tillräckligt bra. ;)

Jag har saknat spinning, jag har gjort det mkt för 2månader sedan men sen blev jag sjuk i 1månad, försökte igen och pang sjuk igen. Så på 2månader har jag spinnat 2ggr och det kändes igår.

Det var inte lätt att komma igång och jag fick nästan blodsmak i munnen. Jag har inte gjort mkt kondition alls på dessa 2månader och har bara startat med styrka för rädsla av att bli sjuk igen. Änsålänge känns det bra!

Uppvärmning gåband 10min - 7% lutning.
Spinning 45min.
Styrketräning 53min - Axlar & Rygg.


Ticker i menyn


Ganska söt ju! :))
Det dåliga var att man bara kan skriva in jämn siffra, så 59,9kg gick inte. ;)



LilySlim Weight loss tickers


Näring

Mandarin:

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
C-vitamin                        31 mg                       
D-vitamin                        0 mcg                       
Energi                             42 kcal                       
Fett                                  0,2 g                       
Fibrer                              1,9 g                       
Folat                                20 mcg                       
Järn                                 0,2 mg                       
Kalcium                           14 mg                       
Kolhydrater                      9,3 g                       
Mättade fettsyror             0,02 g                       
Protein                             0,6 g                       
Zink                                   0,1 mg

Banan

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
C-vitamin 9 mg
D-vitamin 0 mcg
Energi 97,1 kcal
Fett 0,5 g
Fibrer 1,7 g
Folat 19 mcg
Järn 0,4 mg
Kalcium 6 mg
Kolhydrater 21,8 g
Mättade fettsyror 0,23 g
Protein 1 g
Zink 0,2 mg


Mango

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
C-vitamin 28 mg
D-vitamin 0 mcg
Energi 66,8 kcal
Fett 0,3 g
Fibrer 1,7 g
Folat 36 mcg
Järn 0,1 mg
Kalcium 10 mg
Kolhydrater 15,3 g
Mättade fettsyror 0,07 g
Protein 0,5 g
Zink 0 mg


Ingefära

Per 100g

Fett:                  0,8g

Protein:            1,8g

Kolhydrater:     18g

Fibrer:               2g

 

C-vitamin:        5mg

B3:                    0,75mg

B6:                    0,16mg

Kalium:             415mg

Magnesium:     43mg


Hallon frysta

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
C-vitamin 25 mg
D-vitamin 0 mcg
Energi 32,1 kcal
Fett 0,5 g
Fibrer 3,7 g
Folat 26 mcg
Järn 1 mg
Kalcium 20 mg
Kolhydrater 5,8 g
Mättade fettsyror 0,04 g
Protein 1 g
Zink 0,3 mg


Grapefrukt

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
C-vitamin 39 mg
D-vitamin 0 mcg
Energi 30,1 kcal
Fett 0,1 g
Fibrer 1,9 g
Folat 10 mcg
Järn 0,1 mg
Kalcium 12 mg
Kolhydrater 6,5 g
Mättade fettsyror 0,03 g
Protein 0,7 g
Zink 0,1 mg

Gott med smoothie!

Inte alls sugen på frukost idag, den ni!
Men jag vet att jag behöver och det är gott när jag väl äter, såklart. :)

Jag gjorde en annan variant av smoothie igår och jag hade lite kvar att få svepa i mig idag, grundreceptet:

½ Grapefrukt/blodapelsin
Mango
Ingefära
½ Banan
Hallon

Mixa!
Jag tyckte det blev gott!
Grapefrukt är tydligen väldigt bra för ämnesomsättningen. Har du i frysta hallon och mixar blir det lite som sorbé!  


Totalt intag

Fett: 6 g Protein: 5 g Kolhydrater: 30 g
215 kcal

(Det gäller allt på bilden + kaffe m. mjölk, dock inte hela smoothie receptet, ca 1/3)

Mrs Duktig över helgen

Skulle jag ju vara. Jag planerade att inte äta allt för mkt, och jag var på god väg, det kändes jätte bra. Sen kom det nåt sjukt starkt sug, fruktansvärt och jag upptäckte att jag fått hemska veckan IGEN?! Ibland undrar jag om den här spiralen verkligen är nåt att ha..... Ibland kan jag ha det i 3veckor med nån dags uppehåll och sen uppehåll i 2månader.

Det stör balansen en aning, ingen utan den med riktigt sjuka cravings under denna period kan förstå vad jag menar. Det är sjukt, det finns nästan ingen chans att avstå, mkt för omgivningens skull också. Får jag inte min choklad kommer pms kärringen fram. Haha. Usch!

Jaja, det är väl inte hela världen. Jag satsar på nästa helg istället.
Det blev popcorn, lite chips, vin, chokladmousse, några Merci-choklad, digestive med vitlöksost.. Utspritt över helgen då. Vi bjöd min syster med familj på god middag och dessert i lördags, mkt trevligt. :)
Det blev nästan som ett litet firande att jag nått mitt mål, ja i mitt huvud då! ;)

Men jag måste skärpa mig, ok att jag lyxar nån dag med inte alla 3.. Ja just ja, åt en barnpizza i fredags. Hahaha! Jisses. Blir inte bra när man skriver upp det på detta sättet.

SKAM DEN SOM GER SIG!
Jag kommer igen
, det gör jag alltid. Får köra nåt extra pass också, kanske kanske det kan jämna ut sig. Haha.

Jag har nått mitt mål!

Kolla tillbaka i min lilla dagbok, mitt anteckningsblock, vad vi nu vill kalla det. Kolla till början och vad ser jag? Jo, de mål jag vill uppnå och jag ser att jag har nått mitt mål! :D

På vägen så kommer det nya mål hela tiden så det första målet jag satt var som bortglömt mitt bland alla andra, men det gör mig riktigt glad och stolt att jag nu har nått det jag ville ha som SLUTMÅL på min resa. Jag kan dock säga att jag har inte nått mitt slutmål än, jag hoppas ärligt att jag aldrig når mitt slutmål och att jag hela tiden kommer ha nya mål att se fram emot.

Men nu läste jag:

MÅL:

74cm i midja och 92cm i ballerina
(lovehandles)!

Det var mina konkreta mål och var är jag nu? = 73cm i midja och 89cm i ballerina(lovehandles)!

Se där, det var en riktigt trevlig överraskning! :D


Veckans mått & vikt


67kg
- 62,4 - 59,9 - 59,9    -7,1kg

Mått datum: 10/1...11/11...19/11

Midja
: 85...74...73               -12cm
Ballerina
: 104....90,5...89    -15
Höft:
104...94...93,5             -10,5cm
Stuss
: 103...95...95              -8cm

Lår:
59...55...55                    -4cm
Arm:
28...27...26,5                -1,5cm
Vad:
35...35...35                    +-0

Under byst
: 85...77...77        -8cm
Byst
: 100...88,5...88              -12cm
Över byst
: 88...85...85          -3cm


- Idag var jag duktig.
Maken köpte hem lussebullar, jag var inte speciellt sugen men brukar alltid äta ändå. Idag bestämde jag mig för att inte göra det! Drack mig en kopp kaffe och var toknöjd! :)


Bröst & Triceps

Det gick bra att träna dessa, triceps är alltid en tacksam muskel när man tränar den specifikt och ger en härlig träningsvärk dagen efter. Den gav gärna upp och jag fick trilska ner vikten eftersom jag inte fick den över huvudet tillslut, haha, måste ha varit en syn. Men efter lite vila, några sek, så återkommer styrkan igen.

Jag måste verkligen se till att läsa på mer om olika övningar, jag hade gjort det men kom bara ihåg en av dem, haha, bra minne. Bänkpress är nåt alla vet om eller i maskiner, men men.

Jag körde slut på musklerna tills de verkligen inte villa ta i mer. Det var skönt.

Uppvärmning - intervall gång/jogg 7% lutning - 12min.
Styrketräning - Bröst & Triceps - 52min.
Crosstranier intervall - 16min.

Nu är det vilohelg!

VitaminBoost

Min smoothie är en vitaminBoost!!
Och en "håll-förkylningen-borta-drink" !!!

Mango
1 Mandarin
Halv banan
Några cm Ingefära
Lite honung

Mixa!

Totalt intag
Fett: 0 g Protein: 1 g Kolhydrater: 22 g

104 kcal

Men det är BRA kolisar ;)


November -11 Helbild


Shop-Frossat

Jag har shop-frossat, som jag kallar det när jag plockar på mig det jag verkligen vill ha. Nu ville jag ha mer men jag orkar inte gå hem med allt så resten ska jag köpa när maken är med och vi har bilen. Men när jag verkligen får handla hur jag vill så är detta några av sakerna jag frossar i:

Ägg, mango, banan, blodgrape, mandariner, fullkornsbröd med 16g kolhydrater/skiva :P...
Jag frossar hellre i frukter och grönsaker än godis, det ni!!! :D



Vad frossar du i?


Japp, jag kosta t.o.m. på mig en ny fondation (tror det heter så;)) eftersom min son måla hela toaletten med min gamla, fast då var den ny.. men ja. ^^

Till min son köpte jag:


Missnöjd - Ben och mage

Så det blev:

Uppvärmning 10min, 7% lutning, 7km/h.
Stryketräning 50min - Ben & mage.
Intervallträning 22min, 6% lutning jogg 15min/8% lutning gång 7min.

Jag är inte nöjd med dagens, inte alls. Jag blev trött, det sved i musklerna, jag stöna ut små ofrivilliga ljud men jag är inte nöjd för fem öre. Hoppas jag inte börjar bli sjuk.

Mitt knä knaka, min ljumske gnällde och min hälsena klaga och domna bort. Gaaaaah!
Men, det var skönt att komma iväg och jag njuter ändå av att ha fått träna. :)

Och ser fram mot fredag då det är bröst och triceps!

Bestämt mig!

Ikväll får det blir ben och mage, eftersom mina armar inte är helt återställda sen i måndags och jag har inte lika mkt kraft i dem som jag vanligtvis har, en vanlig vardag... ;p Min kropp är lite seg på att återhämta sig.

På fredag får det bli bröst och triceps, då ska jag vara återställd tycker jag!

Längtar till gymmet!
Spola fram tiden tack! :)

Mindre tallrik - lura hjärnan

Ibland är det riktigt trevligt med rester, helst när det är så god mat!

Jag såg ett klipp från tuban om att man kan lura hjärnan, tex ta en mindre tallrik för att äta mindre portioner.

Han påstod att man kunde lura hjärnan om att det var väldigt mkt mat och man blir mätt och belåten.
Det är mindre men ser mer ut.

Och jag kan säga att det stämmer bra, jag provade idag, på ett kaffefat och visst blev jag proppmätt, innan jag ens ätit klart! :)


Totalt:

Fett: 11g
Protein: 11g
Kolhydrater: 5g

164 kcal


Ibland när man har tråkigt

Kan bilder vara roligt.. att ta dem på sig själv då!

Jag vill ha snygga armar, jag ser tonvis med tjejer på gymmet med snygga armar (jaja de är snygga lite överallt eftersom de är vältränade men jag är fixerad vid armar). Nu när jag är mkt på gymmet kvällstid så är det grymt mkt folk och det är nästan svårt att få plats nere på friviktsdelen också.
Det är roligt att se att tjejer också vågar dit men det är verkligen bara de som "vet vad de gör" för de andra snärta och smala tjejerna står på gåbandet i evighet.

Jag vill ju bli sådär snyggt vältränad, det är mitt stora mål, att tappa kilon är självklart en extra motivering på vägen och att bli starkare. Det är ju sinnes när jag ser tillbaka hur svag jag var och att jag verkligen inte hade några muskler alls, eller ork för den delen.
Och armarna vill jag snygga till, fina definerade armar men kvinnligt muskolösa! (stavas det så?) Hehe..


Såg en sist jag var ner, riktigt vältränad tjej, grymt snyggt men hon var också mkt längre än mig så det passade henne. Jag är ganska kort, så riktigt SÅ vältränad vill jag inte bli, tror jag. ;p
Jag kommer aldrig vara snygg i bikini så den saken är ur bilden och nu överdriver jag inte eller klankar ner på mig själv, det är ren fakta som barnen såg till att fixa då de spände ut min mage som en gigantisk ballong. Men det gör mig inget längre, satsar på att vara snygg i tankini eller baddräkt men framförallt i mina kläder!

Armar och ben, vill jag bygga muskler på. Armarna visar vi dagarna i ända och benen, mina lår är så små att de måste byggas upp och få en snyggare form, normal form, så jag kan köpa jeans! (Nu är de för smala för mina höfter, som inte går att göra mkt mindre snart, när det kommer till jeans)

 


Äggröra

Brödet är slut, ja nästan, har lite hårdbröd kvar. Så det blev äggröra och en knäckemacka m. kaffe såklart. Sååå gott med kaffe på morgonen, mmmm. Och vad jag var hungrig idag, trodde min mage skulle gå sönder när jag lämna sonen på dagis, men så blir det väl om man lägger sig o efter en stund blir hungrig.

Inatt kunde jag inte sova alls, hatar dessa nätter, det blir nåt ångestladdat över dem och sen är det kört. Hade de mest mysko drömmarna också sen när jag väl somna framåt morgonkvisten.

Idag blir det 50min styrka och 20min intervall, foten är ju bättre men måste fortfarande ta det någerlunda lugnt pga min häl som gnäller igen. Men springa i uppförsbacke verkar göra susen. (ta i trä;))

 



Totalt intag:

Fett: 19g
Protein: 21g
Kolhydrater: 18g

333 kcal

 


Baconlindad kyckling

Kryddad med piffi-allkrydda och basilika (massor). Severas med ugnsstekt potatis, morötter, rödlök, paprika, champinjoner, purjolök och beasås. :) Suuuupergott. Och för det lilla extra, bara för att det är kycklingtisdag, en droppe honung på kycklingen.

Tyvärr fick jag fota med mobilkameran, så det blev inte så bra kvalité.



Totalt:
Fett: 12g  Protein: 23g  Kolhydrater: 13g

260kcal


Drömmer

...om gymmet. Längtar till imorn då det är min tur att träna igen. Jag saknar de dagar jag kunde gå ner varje dag, 5 dar i veckan, och bara pumpa på. Det var tider det! Men nu har jag valp och i januari börjar skolan, inget mer träna dagtid.. Kanske nån gång då valpen lärt sig vara hemma iaf 2tim!

Imorn funderar jag på att köra bröst, men jag vet inte vad jag ska göra mer.. Biceps, triceps? Axlar och rygg körde jag igår. Ja, det är tur att jag har tid på  mig att fundera iaf. Såhär blir det när jag börjar med nåt nytt, vet inte vad jag ska välja utan vill göra allt på en gång. Men nu ska vi göra det ordentligt, så nu går det inte att köra så längre! :)

Tips, ngn?

Fredag blir iaf ben och mage.

Idag var det kyckling inlindad i bacon med potatis och rotfukter, lite beasås. Återkommer med det.


Frukost

Är nåt jag aldrig åt förut, nu är det inom min morgonrutin så hårt att jag måste ha sen annars blir min dag väldigt tråkig! Det är nåt jag längtar till från det att jag stiger upp och sen knatar hem från skola och dagis, äntligen får jag då mitt morgonkaffe och smörgås, eller vad det nu kan vara.


Idag blev det smörgås igen, jag är verkligen en brödpundare, men jag vet att jag inte är ensam om detta. ;) Rätt stor frukost idag men gott var det, som vanligt.


Dubbelmacka med tonfiskröra på phila, lite cremefraiche och majonnäs. Bara några klickar. Ost, paprika och gurka och min kopp kaffe såklart. Nu ska jag dock ta min andra kopp! ;)

Totalt:
Fett: 18 g Protein: 16 g Kolhydrater: 31 g

355 kcal

Stor frukost som sagt. ;)

Träningsvärken har inte kommit ännu, men på nåt sätt brukar jag få den 2dgr efter. Musklerna ömmar fortfarande och den kommande träningsvärken nalkas. Ska bli spännande, jag har faktiskt aldrig gjort slut på nån muskel på det här sättet förut, eller ok, benen har blivit såhär sönderkörde några ggr. ;)

 


Bula

Glömde tillägga, jag har fått en bula. Så blir det om man lyfter för tungt, gör lite tricepsövningar när man inte ska, när axlarna är rääätt så döda.. Och man mäter lite fel om hur långt tyngden är från huvet.. Men den hamna bara i pannan, det var bara en liten smäll, jag föll inte ihop eller nåt sånt. ;)

Haha, jag har lärt mig min läxa!

Godnatt!

Axlar & Rygg

Bestod styrketräningen av idag. Inte alls som det var planerat, det var planerat att köra ben igen, jag har skaffat mig ett schema och vill gärna följa detta MEN är man klumpig som jag är och ramlar i skogen och stukar foten så får saker och ting ändras. Hahaha. Inte så smidigt och direkt efter fick jag en hund som trodde att jag lekte i all smärta.. Haha.

Min man försöker lära mig att bara ta 2st muskelgrupper i taget nu, jag funderade på att ta 3 nämligen. Innan har jag kört igenom hela kroppen men nu vill jag ge gärnet i styrketräning och låta musklerna griiiiinaaa. ;) Han tyckte det inte var så bra att ta axlar och rygg, ingen bra kombo, inte för att han förklara varför mer än: "Det är inget jag skulle göra!" Nehe, jaja. För mig gick det kanon.

Satsade på 50min, klarade 45min, sen var jag död. Kunde knappt ställa tillbaka vikterna.

10min promenad 7km/h, 7% lutning.
45min Styrketräning - axlar + rygg.
17min intervallträning på bandet, gång/jogg, 7% lutning.
(Tog det dock lugnt pga stukad fot, varannan minut, ibland var 3e)

Jag är dock jätte nöjd, nu är axlarna så döda att jag knappt orkar skriva. ^.^
Satt i bastun och var nöjd över mig själv, det är en känsla det!

Styrketräning

Tränar du dina ben? Styrketränar du?
När man styrketränar är det så lätt att man glömmer bort att träna benen, eftersom det är ju så sjukt trist och det är så sjukt jobbigt. Det är lättare att träna armar och axlar, mage och rygg. Det stackars benen blir utan och en opropotionerlig kropp skapas.

Du kan se det lätt på killar som tränar på gymmet, de har oftast en snygg överkropp, riktigt fina armar men kommer du nedanför rumpan finner du ett par stuprör. INTE snyggt. Det ser ju löjligt ut! Glöm inte att träna benen grabbar, snälla?!

Så tänker tjejer: "Men vi ska inte bygga muskler så vi behöver inte träna benen!"
Bullshit. B U L L S H I T !!!

Lägg av nu va. Ni tränar för att må bra? För att kroppen ska må bra, då är det bäst att ni tränar benen också. Ibland kan formen på låren avgöra och visa hur lite muskler vi egentligen har. Se på mina tex, där är det inte mkt muskler trots att jag har kämpat i 10månader med styrka, spinning och jogg.

Det tar tid att bygga muskler, oändligt mkt tid. Att få stora muskler får du inte för att du styrketränar nån gång i veckan. Tjejer är så rädda för detta.

Jag pratade med en bekant som sa att hon vill ha lätta vikter men att göra fler övningar för att inte bygga muskler, hon tyckte att hennes lår var stora nog.
En annan sa att det är inte alls lätt att ens lägga på sig 2kg muskler på 1år, ännu svårare för tjejer.

Så var inte rädd, kör på, våga utmana dig själv, våga lyfta tungt för det betyder absolut inte att du kommer se ut som ett muskelberg senare. Det betyder snarare att du får mer definerade och kvinnliga muskler och en högre ämnesomsättning.

Våga styrketräna, det gör dig bara gott!
Och glöm för allt i världen inte benen!! ;)


Fördelar
Styrketräning stärker och ökar kroppens muskelmassa medan risken för förslitningsskador minskar. Fördomen om att styrketräning bidrar till att man ser "stor" ut är helt fel. Visst växer dina muskler och blir starkare men inte i  sådan omfattning att du ser stor och klumpig ut.

Tvärtom ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen eftersom en större muskelmassa kräver mer energi. Dessutom ger styrketräning en längre efterförbränning än vad till exempel ett aerobicspass gör. Kroppens förbränning är förhöjd i hela 24 timmar efter styrketräningspasset.

Även humöret får en kick då musklerna tränas. Blodcirkulationen ökar och endorfiner utsöndras vilket gör att man mår bra och känner sig pigg och glad. De som har hållit på med styrketräning ett tag kommenterar ofta de positiva effekterna som en känsla av att kroppen stramas upp. De känner sig fastare, starkare och orkar mer, säger Niklas Presthus.

Källa

Njutning att bära träningskläder

Idag är jag hemma med sonen som hade feber igår, nu har har ingen men den kommer säkert igen till kvällen. Då stiger den som löpeld. Lustigt det där. Så jag kommer ha fullt upp under dagen!

Ikväll är det träning, styrketräning 50min + 15min intervallträning jogg/gång på bandet. Det är spinning ikväll men då lär jag inte orka ge allt på styrketräningen ikväll, så jag tror att jag hoppar över det. Men det är ju så skoj! Och så bra flås, men jag blir ganska död. Och inatt var jag lite täppt i näsan, hoppas jag inte blir sjuk igen, så jag vill inte ta ut mig för mkt. Av ngn anledning så är konditionsträning värre än styrka.

Ser fram emot att få träna, det kryper ikroppen på mig. Bara tanken på att ikväll ska jag få sätta på mig träningskläderna igen gör mig lugn och harmonisk inombords. Haha, lustigt men vilken känsla det är!

Jag har en massa att erkänna också!
I lördags tryckte jag i mig nästan en hel Ben&Jerrys glass, chocolate fudge brownie :S Oooops! Men OJ så gott!!! Och igår var det fars dag, så då åt vi kladdkaka med grädde, dock var det en lagom bit. Jaja, jag kommer igen, jag vet att jag gör det. Jag har hemska veckan också, så suget skyller jag på det och att jag inte har nån gräns.. Haha. ;)

Vi kan säga såhär, jag har en hel del kolhydrater att dra nytta från i styrketräningen! ;)


Nytt utseende

Headern har jag fått ifrån min kära väninna Yoanna som är sjukt duktig när det kommer till att leka i photoshop :) Det som tog henne nån timma skulle ta mig flera dagar! Haha.

Stort tack Yoanna, jag är jätte nöjd, hur fin som helst! :D
Vad tycks?

Nu ska jag titta på film och tugga lite morötter och dip! :))

Rymde hemifrån

Ner till gymmet när maken och sonen kom hem, dotran rymde till en kompis det första hon gjorde. Hehe. Det var dags nu, att träna, och att köra på hårt! :)

Idag fick benen jobba utav helvete, framfall, utfall, benböj, lårcurl, sen några som jag inte vet vad de heter. Magen fick sig en omgång och det kändes att det var tok för länge sen jag tränade den, jag har varit hyffsad stark i magen, jag är inte svag men inte alls lika stark som för 2mån sen. Men det ska jag ta igen. :)

Totalt blev det ett styrketräningspass för ben och mage på 55minuter, och tiden gick så fort!
Innan uppvärmning på band, promenad med 7% lutning, efter blev det intervaller på 15min gång/jogg i 6% lutning. Det märks också att mina lungor inte är vana vid att kuta längre. Och det var inte lätt att springa efter att ha kört slut på benen. :)

SKÖNT! Är ordet, UNDERBART!
Imorn ska jag ner igen. Söndag vilodag.

Ikväll blir det tacos. Mums!

Sist men inte minst, jag ÄLSKAR gymmets våg idag för den stod på 59,9kg, med kläder på! :D
Det var inte igår jag såg en femma på vågen.....Snarare 10år sen. O.o

På rätt väg

Men det är en bit kvar! ;)


10månader

Har gått sen jag blev nyttig, sund och tänkte på vad jag stoppa i mig och hur mkt jag rörde på mig. Snart är det även 10månader sen jag började träna ordentligt. 

67kg - 62,4 - 61,2 - 61,2 - 61,2 - 61,1 - 60,1 - 60 - 60 - 59,9    -7,1kg

Mått datum: 10/1... 24/8...5/9... 9/9...16/9...24/9...1/10...7/10...14/10...11/11

Midja
: 85...75,5...75,5...75,5...75,5...75...75...74...74...74         -11cm
Ballerina
: 104...94,5...92,5...92,5...93...92...92...91...91...90,5 -13,5
Höft:
104...97,5...97,5...97....96...96...95...94,5...94...94           -10cm
Stuss
: 103...99...99...98,5...97...97...96...96...96...95                -8cm

Lår:
59...56...56...56...56...56...55...55,5...55,5...55                  -4cm
Arm:
28...28...28...27...27...27...27...26,5...26,5...27                 -1cm
Vad:
35...36...36...36...36...36...36.....36...35...35                      +-0

Under byst
: 85...80 - 80 - 80....79.....79....79...79...77             -8cm
Byst
: 100...90,5...90,5...90...90...90...88,5...88,5...88,5           -11,5cm
Över byst
: 88...86...86...86...85...85...85...85...85                    -3cm

Minus 70cm och 7,1kg!

Så självklart har det hänt grejjer genom att bara träna och äta sunt, ingen diet som jag följt utan ätit det jag vill men dock mindre portioner och självklart mindre skräpmat och godis. Äta hälsosamt!

Dock har jag tagit en pizza då o då, en chokladbit då o då. Haft en ätardag i veckan. Hade jag varit strängare mot mig själv hade det säkert gått mkt fortare. Det har ju stått stilla då o då ganska länge, men jag har gjort det i min takt och så som är säkert för mig.

Jag vill ha det som en livsstil och inte en "quickfix"!

Det var även 10månader sen jag slutade snusa!!! :)


Ordspråk


Vältränad

Brödfanatiker!
Och sen måste jag äta upp mitt wasa bröd ;) Det får bli ägg till lunch sen för idag har vi inga rester. Igår var jag på föreläsning och det blev bara en shake till middag, sen 3st snittar på plats och ett glas cider. Lyx mitt i veckan!

Idag hade jag philadelphia på och till min fasa upptäckte jag att jag köpt LIGHT! Vad är det för dumheter? Jag är tyvärr emot det mesta som kallas LIGHT, det klingar aldrig bra i mina öron för då hör jag FEJK och en massa tillsatser.

Men, phila, paprika och purjolök. Slår aldrig fel!
(Och bregott såklart)

Men jag borde inte äta hela skivan, den är så stor, jag blir sååå mätt. Haha, det blir som 2mackor!

Totalt intag:

Fett: 8g
Protein: 5g
Kolhydrater: 25g

194kcal

Jag känner mig taggad inför ikväll, jag har fixat ett "nytt" 5veckors schema för min styrketräning. Nu är det slut med att träna hela kroppen lite, nu ska jag dela upp mina pass och köra slut på musklerna.

Här ska det köras slut på dem så jag inte orkar nåt mer, jag ska ha svårt att gå upp för trappan på gymmet för att musklerna är så slut och jag ska knappt orka lyfta armarna. All in ska jag gå, nu ska jag satsa stenhårt på styrka. Jag vill ha mer muskler och mer definerade sådana.

Jag vill bli vältränad!


Trygg

Äntligen kan jag ha den fina stickade klänningen som min make köpte åt mig i julklapp. Den är jätte fin, tycker jag! Men jag har varit för stor för den så jag har bara sett ut som en köttbulle ;)

Men nu känner jag mig mer trygg i den och fin! Kors i taket! :)

 

 


 

Min ladugårdsdörrshäck börjar försvinna ;D


Kycklingsallad

Idag består lunchen av kycklingsallad. Vi åt kyckling igår till middag och då är det perfekt att kunna äta upp resterna till lunch dagen efter. :)

Gott är det också, tyvärr smaka avokadon helvete, så den åt jag inte mkt av. Lustigt hur viss smakar underbart och andra vidrigt.. Trist, var så sugen.

En kopp kaffe till såklart, ska ta mig lite vatten sen också. Och mina vitaminer, glömmer det lätt. Oops!
Jag som var så duktig på att dricka vatten!

Allt detta är ju rätt kalorisnålt, förutom avokadon och möjligtvis feta osten men absolut inte onyttigt, bra kalorier!


Totalt intag:

Fett: 11g
Protein: 28g
Kolhydrater: 8g

252 kcal
Dock har jag räknat på en halv avokado, nu fick jag i mig kanske 1/3.
I salladen är det:

½Avokado
20g fetaost
100g kyckling
3 skivor paprika
20g gurka
1 halv tomat
Purjolök
Sallad

Och kaffe m. mjölk är medräknat. Vill du räkna bort det så är det minus ca 40kcal.

Träningskada

Det är inte svårt att få till en liten bristning, löparknä eller annat skoj. Jag har fått tillbaka mitt problem med hälen, jag var ju riktigt dum nog att jogga 7km när jag hade haft uppehåll på nästan 1 måndag pga sjukdom. Men inte trodde jag att hälen skulle reagera så snabbt..

Så nu går jag här och är tillbaka på ruta ett, men jag vet vad jag ska göra nu för att bygga upp och för att den ska få läka. Hjälper inte det blir det laserbehandling igen, antar jag. Men tänk på det, gå inte ut för hårt så du får skador!

Men inte hänga läpp, jag kan fortf styrketräna!!! :))

2dgrs paus, det får vara så. Vi båda i familjen vill träna och då får vi dela upp det..
Längtar!

WASA mjukt bröd

Såg det på ica igår och blev så sugen att prova, så nu sitter jag här och mumsar wasa bröd. Det är faktiskt gott, men vilket bröd är inte gott när man är bröd-fanatisker? ;)

Försöker att inte stressa denna morgon, det är aldrig bra för hälsan, det vet jag så mkt väl. Men ändock så stressar jag som aldrig förr nu när träningen har kommit lite i skymundan pga sjukdom. Det är som att det är nåt helt nytt för mig att hantera och det blir dubbelt så mkt värre. Förr var jag ju "van" med stress, sen börja jag träna och den försvann så gott som i 9månader. Pang tillbaka!

Träningen gör så mkt mer än vad man tror!

Ikväll blir det inte heller nån träning, igår och idag blir vilodagar för att sen köra på imorn och fredag. Idag ska jag nämligen på föreläsning. 



1 skiva wasa mjukt börd
2tsk philadelphia ost
paprika
purjolök
ca 1tsk bregott

1 kopp kaffe m. mjölk

Totalt intag:
Fett: 8g
Protein: 7g
Kolhydrater: 28g

219kcal

Idag blev det mer kolhydrater, men vi får inte glömma att det behövs också. Sen så är det inga dåliga kolisar heller. ;)

Motivation


Tips om blogg

Vill ni ha en peppande blogg att läsa, för att komma igång med träning och få inspiration så tipsar jag om Thessan's blogg. Hon vill få muskler som få kvinnor vill ha men jag är grymt imponerad av hennes vilja och hennes mål! :)

Mkt motiverande och inspirerande!

http://bodyfight.blogspot.com

Nytt utseende

Måste ta mig tid att fixa lite roliga bilder på när jag tränar, ta med en kompis som fotar, haha kommer kännas underligt. Men jag vill ha det för att fixa till bloggen, jag har en ide om hur den ska se ut.

Måste fixa det snart, den är ju rätt trist som det är!



Jag vill ha snygga armar! ;p


Proteinrik lunch

Jag är proppmätt, usch vad mkt det var så jag väntar med mandarinen till mellis, orkar verkligen inte mer. Nästa gång ska jag inte ta så mkt mat. ;)

100g Kassler
2 ägg(röra)
1 Medelstor mandarin
1 kopp kaffe m. mjölk

Sen räknar jag med ½tsk smör som jag steker ägget i.

= Totalt intag: 
Fett: 16g  
Protein: 38g
Kolhydrater: 9g

338 Kcal
 





Underbara träning

Igår fick jag träna och för att jag skulle komma iväg innan jag somna bar det av tidigare än tänkt. Jag var otroligt trött igår men det har blivit sena kvällar. Det var tungt att komma igång och uppvärmningen var seeeeg och flååååsig men jag körde på och tog i lite extra då o då. Bara för att jag VET att om jag får igång kroppen kommer den svara på ett helt annat sätt! :)

Det var skönt, träningen igår bestod av:

Gåband 7% lutning - Jogg mellan varven, uppvämning - 20min
Body Jam 55min
Styrketräning - Frivikter - Axelpress 4kg, marklyft 15kg. Framfall/utfall/benböj med 15kg stång axlarna - 15min.
TRX - Magövningar, bröstpress, rodd - 15min.

Totalt: 105min
548 kcal


Jag blir så lugn, harmonisk och i glad när jag sätter min fot inne på gymmet. Där har jag verkligen min tid och får göra vad jag vill, kan jobba livet ur mig eller bara röra på mig lagom. Helt vad jag känner för. Det är underbart att träna och jag hoppas att fler får uppleva njutningen med träning nån gång i livet. Det är aldrig för sent. :)


Ligger & smyger

Förkylningen.
Den ligger och smyger, bakom gränden nånstans, vet inte vilken men det finns en chans att den slutar peta på mig med en pinne och attackerar till fullo. Jag vill verkligen inte det men jag tänker träna ikväll ändå. Om jag bara tar styrketräning och tar det lugnt brukar det gå bra, på nåt vis så sliter det inte lika mkt på kroppen som konditionsträning. Bara efter BodyJam i onsdags började jag hosta och skit.

Men efter styrketräningen förra ggn så kände jag mig bara bättre, så jag satsar på det nu och sen på måndag lite Jam igen (vågar inget annat).

Idag fick jag sovmorgon, till klockan 11.00!!!
Att jag kan sova så länge fortfarande visste jag inte, men antagligen så behövde jag det. Orkade verkligen inte gå upp, de senaste helgerna har jag varit uppe vid 07 med familjen, har varit jätte mysigt. :)

Så det blev frunch för min del, 2st fullkornsmackor, rostade med ost och tonfiskröra på.
Gott!

DeLux Utmaning

Vad vi vill uppnå:

•Bästa möjliga resultat i både viktminskning, träning, bygga/forma kroppen.


Hur ska vi uppnå detta:

•Äta sunt, rätt och med en varierad kost.

Välj ut EN ätardag i veckan, spelar ingen roll vilken, att föredra mörk choklad minimum 70% och möjligtvis popcorn. Ät med sunt förnuft! :)


Kost:

•Drick rikligt med vatten, för att hålla sig fräsch och sund ska du helst dricka upp till 2liter per dag. Minimum 1liter per dag.

Tänk på VAD du äter och HUR mkt., ditt mål och varför.


Protein
ska intas i minimum 1g/kg/dag.

Kolhydrater max 100g/dag.

Fett minimum 1g/kg/dag.


Varierad kost
: Fågel, fisk, nöt, ägg, frukt, nötter och mkt grönt.

Uteslut: Spagetti, ris - allt med snabba kolhydrater. Vi ska hålla ett jämt blodsocker, väldigt viktigt!

En dag i veckan är det rensning av kroppen, lev på smoothies/grönsaker/bär - blanda gärna med mjölk/grädde, yoggi eller annat om du vill!


Träning
:
Minst 3dgr/vecka. Hinner vi inte till gymmet är löparskorna/promenadskorna nära till hands.


Styrketräning minst 3ggr/vecka, 30min/gång, är ett måste. Varierad och utmanande träning med ett nytt redskap/en ny övning varannan vecka. Innan eller efter styrketräningen,- alltid kondition. Vi satsar på att bli bra på allt, inte bäst på en sak. Löpning, cykel, crosstrainer, pw - vad än önskar i minimum 45min.


Redskap 1:

Utfall 100st 2ggr/vecka. Benen är nåt man lätt slarvar med när det gäller styrketräning, nu kör vi tuffa tag och benen ska skrika. Gärna med vikter på axlarna!


Redskap 2:

 

Stretcha minst 10min efter varje pass! Vi vill inte ha några skador.

Och tänk alltid på att värma upp innan varje styrkepass!


I svåra stunder:

•Ta ett bad, varva ner. Drick te, ta en näve nötter, påminn dig om varför du gör detta. Se till att ha fasta mål och realistiska mål. Drick mkt vatten, ta en promenad, skriv ner känslor och tankar.

Det finns alltid ett sätt att ta sig igenom det.

Viljan är stark, det är du som bestämmer över ditt liv.


Ta kontrollen nu!

Skriv gärna vad du lyckas med, dela med dig och var stolt. Om du vill dela med dig av vikt och mått går det utmärkt. Positiv feedback jobbar vi med!


Fredag

Och än är inte utmaningen uppe, att vara hemma med barn tar mer tid och ork än vad jag anat. ;) Haha kassa morsan lixom.

Men den ska komma upp, för döpa om den helt enkelt. Just nu försöker jag handskas med vad jag var med om imorse och det var inte lätt kan jag lova, för intresse om vad kolla min andra blogg Miss Mii.

Så frukosten fick jag knappt i mig, kaffet får jag knappt i mig men jag hoppas att det försvinner från min hjärna snart så aptiten kommer tillbaka. en sak är säker, jag kommer inte vilja äta spagetti igen. GAH!

Jaja, ikväll ska jag träna. Dock har jag fått tillbaka lite förkylningssymptom och jag tror jag blir tokig. Vad fan är det jag har i kroppen? Jag kan inte gå ner till läkaren heller, jag har ju valp. Idag är ingen bra dag, men ska avsluta den med lite lätt styrketräning.

Chockad

Vägde mig på gymmet, tänkte att nu jävlar får jag ta smällen, nu är jag beredd!!!! Men den kom inte, stod på samma siffra som den har gjort nu i snart 3 veckor. Jag är chockad, mkt mkt chockad!

Body Jam

Det blev ingen TRX, det blev Body Jam!!
Det är en dans, kan väl påstå att det är lite hiphop? Eller? Jag kan inte mkt om dans.. Haha. Men riktigt roligt, även om jag och en till var nya och alla andra veteraner. Men jag vill inte påstå att denna andra tjej var ny på det där, hon måste ha fuskat hemma. ;)

Men det gick förvånansvärt bra måsta jag säga, men på vissa tokmissa jag och hamna helt fel, rytmen skar sig, fel arm, fel rörelse... U name it, allt. Haha, ska jag sätta ihop fler än 3 rörelser i en.. Då har du mig i en knut sen eller gör alla rörelser men lite mer som min hjärna vill ha dem. Hahaha. :D

Går på måndagar och onsdagar, tänkte ge det några ggr, iaf nu i början då jag kommer igång igen med träningen. Känns lagom, för svettigt blev det och flåsigt. Men sådär lagom :)

45min ca 200kcal.


Caramel Chocolate

Naturdiet, den är så gooood. Känns verkligen som att jag stoppar en stor chokladbar i munnen, det kanske inte är så bra heller egentligen eftersom det betyder att det är mkt socker i den men skitsamma. ;p

Det blev det till frukost idag och 2 koppar kaffe.. Om ni kollar på min andra blogg så hinner jag inte med så mkt annat i all galenskap. Jisses. Men jag ska försöka att inte stressa och bara längta ännu mer till träningen ikväll, få komma hemifrån och njuta av gymmet. Jag kommer visserligen vara helt slut och vilja somna i soffan men det ska jag överkomma och dra mig ner ändå.

Ser fram emot lite TRX om ca 11timmar... PUST!

November

Och det är inte ens kallt ute.
Jag funderar på om jag skulle ta mig en sväng jogg på dagen, min dotter är hemma men 30min klarar hon att vara själv. Jag har ju syndat som få veckan som varit, helt sjukt, och nu har jag nästan lite ångest. Inte för det jag har ätit och att jag har ätit utan för att jag smått hamnat i samma mönster som för snart 1år sedan.

Jag måste påminna mig själv om att jag kan fortfarande avsluta mitt fusk och att det faktiskt spelar roll. Ja, nån kanske känner igen de tankebanorna som man får. Att när jag väl äter är det väl lika bra att äta mer, det spelar ju ingen roll om jag redan har fuskat, kan jag lika gärna fuska lite till...och lite till...och lite till...

Men nu är det en ny månad, och nya tag. Glömma det gamla och förlåta, nu återgår vi till det som är bäst för mig själv och gör att JAG mår bra, bäst och gör mig STABIL som människa.

Träning, sömn, vatten och sund kost!

November utmaningen kommer idag!

RSS 2.0