Fusk

Jag har fuskat sååå mkt på sistone, hela förra veckan, hela helgen och även idag. Usch vad dålig jag har varit.. det har varit chips, plopp, godis, glass, ostbågar, latte, kebab, ballerina kakor, saffranskaka.... O.O

Vad håller jag på med?
Ikväll ska jag träna igen, ska bli riktigt trevligt, men jag hoppar spinningen och kör bara styrka. Så kan vi hoppas på att jag får en bra start imorgon och sköter mig med maten. Jag vill ju verkligen inte gå upp allt igen!!!

Änsålänge står jag stilla.. Har visserligen haft vidriga veckan också, så suget är inte helt oförståeligt. Det är orättvist att vara tjej och ha det suget, ORÄTTVIST!

Gör om, gör rätt!

Lunch!

Kan säga att aptiten ökar på en gång efter jag har börjat träna, innan så ville jag inte alls äta och fick tvinga i mig mat. Men nu så, sakta men säkert kommer den tillbaka. Och vill jag hålla mig frisk måste jag äta också ;)

Lite ensidigt idag men var sugen så. :)1 ägg (röra) 2msk keso och ½ blodgrape, kopp kaffe.

Totalt intag:
Fett: 9g Protein: 12g kolhydrater: 3g


Träning & Ordentlig frukost

Det var länge sen, både ock faktiskt.

Igår var det träning, körde lite maskiner, TRX och frivikter. Jag gjorde det jag kände för helt enkelt och det var så skönt :D Idag har jag lite träningsvärk efter mina benlyft och utfall, hade en skivstång med 15kg på axlarna. För benen var det egentligen inte sååååå tungt då, men jag hade kört slut på mina axlar och armar innan så jag orka inte lyfta mer helt enkelt. Haha.

Underbart skönt att träna igen, även fast jag också denna gång trodde att jag skulle spy efter och att jogga ner var bara att glömma, tom att stretcha kunde jag inte, så jag gjorde nåt halvdant för att sen sätta mig i bastun i 10min och bara vakna till liv igen. Men efter att kroppen tagit igen sig så kom ruset, lycka! :)

Dock orka jag inte äta upp all frukost, så halva mackan fick bli mellis nu.

Kaffe med mjölk, stort glad vatten, 1 ägg(röra) och rågmacka med ost, skinka keso och gurka.

Totalt intag:
Fett: 16g Protein: 18g Kolhydrater: 9g


Komma igång

Har jag inte lyckats med ännu. Jag färgade håret igår och sen hade jag en liten son som inte riktigt ville att jag skulle gå, så träningen fick lida. Men allt har väl en mening för på kvällen fick jag sen ont i halsen.

MEN ikväll SKA jag komma iväg till gymmet, ingen har sagt att jag måste köra skiten ur mig! ;)

Jag har svårt att sluta äta mackor, varför i heeelv...är det så gott med bröd? Och allt pålägg man kan ha på, det är ju så gott. Vill ha meeeeer! Haha.

TRX är tanken ikväll men jag får göra det jag känner för, bara jag kommer igång. :)


Shake igen

Naturdiets, den är verkligen bäst. Caffe latte. Mums :)
Haha, låter som att det är jääääätte gott men det är det ju inte, inte lika gott som en macka med massa gott pålägg eller yoghurt med en god musli. Men men, så är det alltid, jag vill ha det jag inte får och då blir det självklart extra gott!

Jag är snart frisk, det vågar jag tro på denna gång. det spritter härligt i benen nu när jag är ute och går, vill gärna springa lite och hoppa runt. Glädjen har kommit tillbaka och energin, som jag saknat den.. Lyst med sin frnvaro i nästan 2månader. Inte konstigt att jag blev en aning deprimerad.

Men nu gäller det att komma tillbaka igen, till att äta mer mat och träning. Svårast blir nog maten, eftersom jag inte rört mig så mkt har jag inte behövt äta så mkt och att öka matintag är inte det lättaste. Men det kommer :)

På onsdag ska jag träna, imorn, och jag lovar att ta det lugnt. Ska tvinga mig själv! ;)

Mått

62,5kg - 61,2kg - 61,2 - 61,2 - 61,1 - 60,1 - 60 - 60

Mått Datum: 24/8...5/9... 9/9....16/9.....24/9.....1/10....7/10....14/10

Midja
: 75,5 - 75,5 - 75,5......75,5....75.....75....74...74

Ballerina: 94,5 - 92,5 - 92,5......93.....92.....92....91...91

Höft: 97,5 - 97,5 - 97......96......96.....95....94,5...94

Stuss: 99 - 99 - 98,5......97......97.....96....96...96

Lår: 56 - 56 - 56......56.....56.....55....55,5...55,5

Arm: 28 - 28 - 27.....27.....27.....27....26,5...26,5

Vad: 36 - 36 - 36.....36....36.....36.....36...35

Under byst: 80 - 80 - 80....79.....79....79...79

Byst: 90,5 - 90,5 - 90.....90....90...88,5...88,5

Över byst: 86 - 86 - 86.....85.....85....85...85Vaderna har tappat muskler...
Men höften har minskat med 0,5cm och sen står allt still, men jag är tokglad för det faktiskt. :D Skönt att jag inte har gått upp, jag har ju inte fått träna som jag ska på snart 5v.


Dundersjuk igen, känns nästan som om jag skulle fejka nu men jag är inne på min 5e vecka och jag använder det inte som en lam ursäkt, så lat är jag inte. ;) Var så skönt att träna i måndag, och fredags förra veckan, men det var tydligen för tidigt att hoppa på det...


Snart nya tag! :)


Sjuk

Som det går att läsa på min andra blogg så är jag nu sjuk, IGEN.
Och jag är så trött på detta att jag orkar inte ens bli förbannad..............Eller skriva mer om det.

Tisdags-frukost


Spinning-puls

Igår körde jag på spinning-puls och som vanligt älskar jag hans klasser, vi jobbar sjukt mkt med uppförsbackar för att nån gång spurta. Jag gillar när det går trögt och jag slipper spurta hela jäkla tiden, som det är med vissa. 

Spurtar jag för mkt så dör mina lår alldeles för tidigt, de är inte byggda för sånt trams. Hahaha, skojas. ;)
Nä smaken är väl som baken !!

Mot slutet av passet trodde jag verkligen att jag skulle spy, åter igen. Var samma sak med joggingen förra veckan, dock var det mkt värre då, för denna gång lugna jag ner mig i tid och återhämtade mig snabbare. 
Men det är bara för att jag har varit sjuk så länge och kroppen har inte riktigt reserverna, eftersom maten också inte har intagits som det ska. :P Skylla mig själv! 

Men najs var det. Och så drog jag lite i ett redskap, bröstpress och för triceps. Sen 1500m rodd. Sen var det stretching. :)
Sträcka:13,7 km
Hastighet:20,55 km/h
Tempo:02:55 min/km
Maxpuls:189 slag/min
Snittpuls:170 slag/min
Kaloriförbrukning:444 kcal
Intensitet:17
Träningseffekt (TE):4,2
Sträcka: 13,7 km
Hastighet: 20,55 km/h
Tempo: 02:55 min/km
Maxpuls: 189 slag/min
Snittpuls: 170 slag/min
Kaloriförbrukning: 444 kcal
Intensitet: 17
Träningseffekt (TE): 4,2


Utmaning ~ Oktober

Vad vi vill uppnå:
•Bästa möjliga resultat i både viktminskning, träning, bygga/forma kroppen.


Hur vi ska uppnå detta:
Äta sunt och varierad kost med EN
 ätardag i veckan, spelar ingen roll vilken, att föredra mörk choklad minimum 70% och möjligtvis popcorn. Ät med sunt förnuft, denna månad tänker jag inte ge så mkt strikta regler så se till att tänka dig för en extra gång innan du väljer vad du vill lyxa till det med! :)

Kost:
•Drick rikligt med vatten, för att hålla sig fräsch och sund ska du helst dricka upp till 2liter per dag. Minimum 1liter per dag.
Tänk på VAD du äter och HUR mkt., ditt mål och varför.

Protein ska intas i minimum 1g/kg/dag.
Kolhydrater max 120g/dag. (Höjt endast denna månad)
Fett minimum 1g/kg/dag.

Varierad kost: Fågel, fisk, nöt, ägg, frukt, nötter och mkt grönt.
Uteslut: Spagetti, ris - allt med snabba kolhydrater. Vi ska hålla ett jämt blodsocker, väldigt viktigt!

Träning:
Minst 3dgr/vecka. Hinner vi inte till gymmet är löparskorna/promenadskorna nära till hands. 
Styrketräning minst 2ggr/vecka, 30min/gång, är ett måste. Varierad och utmanandeträning med ett nytt redskap/en ny övning varannan vecka. Innan eller efter styrketräningen,- alltid kondition. Vi satsar på att bli bra på allt, inte bäst på en sak. Löpning, cykel, crosstrainer, pw - vad än önskar i minimum 20min.

Redskap 1:
Armhävningar 3x10 3ggr/vecka.
Dessa övningar är en av de som vi kvinnor är svagast i, det betyder inte att du kommer få feta bröstmuskler eller att brösten kommer att tyna bort. ;)

Redskap 2:


Stretcha minst 10min efter varje pass! Vi vill inte ha några skador.
Och tänk alltid på att värma upp innan varje styrkepass!

I svåra stunder:
•Ta ett bad, varva ner. Drick te, ta en näve nötter, påminn dig om varför du gör detta. Se till att ha fasta mål och realistiska mål. Drick mkt vatten, ta en promenad, skriv ner känslor och tankar.
Det finns alltid ett sätt att ta sig igenom det.

Viljan är stark, det är du som bestämmer över ditt liv.
Ta kontrollen nu!


Tips mottages!
Skriv gärna vad du lyckas med, dela med dig och var stolt. Om du vill dela med dig av vikt och mått går det utmärkt. Positiv feedback jobbar vi med!

OBS!
Detta är en månad vi samlar kraft inför kommande månad, November månad kommer vara mycket mer strikt och inga "men". Vi har bevisat att vi klarat September månad BRA och många månader innan dess. Så tro inte att jag släppt på tyglarna. ;)

Igång igen!

Så nu blir det mer ordentliga frukostar, och vad gott det var! :)
Gårdagens sallad, perfekt att ha på fullkornsmackan med lite keso!! Nästan så jag blir sugen på en till genast, haha. Med det en kopp kaffe såklart, livets dryck!


Det tar tid!

Helt sjukt vad det kan ta tid ibland, men det blir ju så när man väljer att träna så mkt som jag gjort. Jag har tränat 5dgr i veckan, ibland 6dgr, för att det har fått mig att må sååå bra! 

Jag hade en platå på 3månader, visserligen är sommarsemestern inräknat där så det är ju bra att jag stod still!! 

Men nu har det börjat gå åt rätt håll igen och vikten sjunker, likaså måtten. Underbart!

Äntligen är jag nere på 60kg, alltså -7kg. Det tog mig 10månader!!! Helt sjukt vad lång tid det tagit, men samtidigt så har jag byggt muskler och det har jag tanita test att bevisa med. Så nöjd är jag ändå! :) 

Nu har jag bara 3kg kvar till målvikten och det borde jag klara till nyår MEN jag satsade att klara 60kg till Juli och det gick ju inte så bra. Jag kommer satsa men jag kommer inte ha för höga förhoppningar. ;) 

Igår var jag nere och träna med min syster och då är det inga lugna puckar. Det är härligt att träna med ngn som ger lite mkt, om inte MER. :D

Intervaller 11,1km/h 2min + 6km/h 1min. Och så höll vi på så i ca 40min. Sen joggade jag i 8,5km/h som nedvarv i ca 15min, 4% lutning. Det är helt sjukt vad trött jag blev, nu ska vi tänka på att jag har haft uppehåll på 4v och mitt flås är inte som det ska vara....

På sista intervallen så öka jag till 14km/h och spurta, när det var 30sek kvar fick jag hoppa av för jag trodde ärligt talat att jag skulle spy!
Ska också tillägga att jag inte ätit som jag ska, eftersom jag bara suttit hemma och inte gjort av med så mkt energi har jag inte känt så mkt hunger. Men nu så, snart back on track! :D

Men efter att ha vilat lite, promenerat lite så fick jag tillbaka krafterna och jogga som sagt lite. 

TRX var det innan, där jag dödade mina axlar lite extra. Det är lite roligt när jag står där och det är 2 andra tjejer som gör likadant, ser mer vältränade ut än jag, mkt smalare och de klarar inte ens hälften av vad jag gör.

Då vet jag, att det spelar ingen roll hur folk ser ut, jag kan fortfarande vara mer vältränad än dem. ;)

Insikt

Jag vet vad jag har gjort fel, när jag stått stilla osv osv. Jag visste det redan då men hade inte styrkan att göra nåt åt det, det rinner ut i sanden och jag valde att titta åt ett annat håll. Men nu efter att ha varit sjuk i 4veckor.................Så har jag vaknat.

Så jag tror verkligen på att allt har en mening. ;) 

Men jag vet att jag har ätit för mkt, nu ska jag också tänka individuellt, på mig och hur jag brukar äta osv. Jag är ingen storätare, och jag har tryckt i mig på tok för mkt. Vilket också har resulterat i illamående och hjärtklappningar, bara för att MD säger att jag måste äta si o så mkt.

Nu ska jag tänka på vad JAG och min KROPP tycker att jag ska äta och hur mkt. Nu blir det att dra ner portionerna!

4veckors sjuka

Har resulterat i 1kg viktnedgång.. Säkerligen muskler. (Dock sitter byxorna mkt pösigare..) Ändrar mig, vatten OCH muskler.

Idag ska jag komma igång med träningen igen. Om det blir kvällens spinningpass tror jag faktiskt inte, om jag inte bli jätte sugen när jag väl är där... Tänkte faktiskt jogga och köra lättare styrka. :) 

Det ska bli najs, att komma igång igen, jag vet att jag har kraften och orken oavsett vad huvudet må säga nu. ;)
Idag 60,1kg
4veckors sjuka - Bild 1

RSS 2.0